Najboljše igre, kot je Diablo na računalniku

"Diablo" je serija iger, ki se seveda lahko štejejo za klasiko izometričnih RPG-ov. Prvi del je zaznamoval začetek velikega uspeha, druga epizoda pa je bila na prvem mestu med vsemi računalniškimi igricami za igranje vlog za precej dolgo časa. V zadnjem času se je na svetu pojavil tretji del, ki ga nihče ni pričakoval. Izkazalo se je, da je precej kvalitativna, vendar ni naredila nobene revolucije in igralcem ni povzročila čistega užitka, kar je bilo opaziti v drugem delu. Vendar pa Diablo ni edina igra v tem žanru. Takoj po izdaji in nenadnem vzletu na vrhu so drugi razvijalci takoj začeli ustvarjati podobne igre. Mnogi izmed njih so se izkazali za precej slabe kakovosti, saj so razvijalci preprosto želeli dobiti lahek denar. Vendar so bili projekti, ki so prav tako osvojili ljubezen in spoštovanje milijonov igralcev po vsem svetu. Gre za igre, kot je "Diablo" in bodo obravnavane v tem članku. Spoznali boste, kaj lahko igrate, če ste šli skozi vse tri dele te velike serije. Na srečo so igre, kot je "Diablo", tam precej, zato boste morali izbirati.


Sacred

Če govorimo o igrah, kot je "Diablo", potem ta serija najprej pride na misel. Dejstvo je, da so ga nekoč celo imenovali "Diablojev morilec", saj je domnevalo, da bo lahko odvzela krono iz tega projekta in postala edini vodja žanra. Po mnogih kazalnikih je ta projekt uspel. Prvič, za razliko od pravega tridimenzionalnega okolja2,5-dimenzionalnost, ki smo jo opazili v drugem delu Daibla. Drugič, tu so bili čudoviti in raznoliki junaki, veliko število orožja in drugih predmetov, velika knjiga urokov in še veliko več. Tretjič, tu je bila tudi priložnost za vožnjo s konjem, o čemer lahko v Diablu le sanjajo. Zakaj poskus ni uspel? V večji meri zaradi slabe ravnotežja in odlične mehanike pojavljanja pošasti. Preprosto povedano, ta serija videti malo cenejši kot "Diablo", tako da "morilec" ni prišel, čeprav je bil zelo čakal. Vendar pa igre, kot je "Diablo", niso omejene na to serijo, imate veliko več možnosti za razmislek.


Poizvedba o Titanu

Glede na igre, kot je "Diablo" na računalniku, je nemogoče, da ne omenjamo tega projekta, ker je postal tudi nekakšen klasik. Tudi tu se dogajanje odvija v izmišljenem svetu, v tem primeru pa temelji na prepričanju ljudi, ki so živeli pred mnogimi stoletji. Dejstvo je, da so nad ustvarjanjem te igre delali razvijalci, ki stojijo za domiselno strategijo Age of Mythology, v kateri bi lahko postali glava starih grških bogov. V tem primeru niste nad njimi, temveč neposredno v debelem delovanju. V preostalem delu mehanike se ohranja: veliko pošasti, impresivni šefi, velika količina opreme, ki se ne prilega v inventar, in tako naprej. Na splošno je to projekt, ki ga resnično potrebujete za testiranje, če iščete igre, kot je Diablo 2.

Oblega Dungeon

Igre, kot so "Diablo 3" in drugi deli te serije, ne izpolnjujejo vedno pričakovanj vseh 100 odstotkov, na primer, kotprimer s to trilogijo. Ne, to je tudi akcija-RPG, vendar v tem primeru ni razčlenitve na določene lokacije, med katerimi se lahko premikate, občasno gledate v mesto, da bi izboljšali svoje veščine, kupite stvari in prodate neželene predmete iz inventarja. V primeru tega projekta boste potovali v velikem svetu, ki ni razdeljen na majhne dele, od katerih bo vsakokrat natovorjen vsakič, ko pridete tja, in to ima svoj čar. Na splošno je to edinstven projekt, ki je hkrati pridobil impresivno popularnost. Če iščete igre Android, kot je Diablo, ne smete računati na to serijo, saj ne deluje na mobilni platformi.

Svetilke za žaromete

Najboljši uspeh v strmoglavljenju "Diabla" s prestola najboljših RPG-jev je prišel točno do te serije, in to ni presenetljivo, saj so jo ustvarili tisti strokovnjaki, ki so bili ključni izvajalci v razvoju drugega dela "Diablo". Prvi del se je pojavil na svetu, ne glede na druge projekte in zelo vesele igralce, ki so zamudili kakovostne igre žanra. Drugi del je izšel s tretjo epizodo Diablo, ki so jo pričakovali milijoni igralcev, in nepričakovano za vse je bilo veliko boljše. Seveda to ni dopuščalo, da bi ta projekt padel na prestol, ki je ostal za drugi del Diabla, vendar je mogoče z gotovostjo reči, da je Torchlight po edinstvenem originalu postal najbolj ikonična igra v tem žanru.

Pot izgnanstva

Ta projekt je edinstvena mojstrovina, in če je še niste igrali, potemvsekakor poskusite svojo roko, še posebej, ker je igra popolnoma brezplačna. Če menite, da so najboljše igre, kot je Diablo, potem je pot iz izgnanstva ena izmed prvih mest na vašem seznamu. Zakaj? To je vredno začeti z dejstvom, da je to igro razvilo neodvisno podjetje, ki ni uporabljalo storitev založnikov, ni iskalo finančne pomoči navadnih ljudi, ampak je preprosto vzelo in razvilo svojo igro. In ta igra se je pravkar izkazala za neverjetno in impresivno, zasluži AAA oznake, to je projekt najvišjega razreda, ki je običajno porabljen milijone dolarjev. Veliko igralcev je končno izjavilo, da je to točno tisto, kar naj bi izgledal tretji del Diabla. Še posebej nepozaben sistem za razvoj znakov, ki vam ponuja ogromno drevo spretnosti. In ni nobenih omejitev, tako da lahko ustvarite avto, da bi ubili pošasti, ali pa nimate inteligence za razdeljevanje veščin, in vaš junak bo šibka povezava. Ampak vse to je na voljo tudi v multiplayer načinu. Če razvijalci niso bili ideali za hrabrost in čast ter utelešenje vseh najboljših v igralniški industriji, ampak so namesto tega vzeli denar in zmogljivost velikega založnika, bi ta igra zagotovo presegla Diablo 2 na kvalitativni ravni. Toda popolna neodvisnost in gratis je prav to, kar ta projekt in njegove razvijalce loči od ostalih iger.

Neverjetne pustolovščine Van Helsinga

Če se želite boriti proti vampirjem, potem morate biti pozorni na to igro, saj je bila to zelo zanimiv požirek svežega zraka vžanr, kjer so skoraj vse nastavitve vedno fantastične. Seveda tudi pravih vzhodnoevropskih zemljevidov ni, vendar pa naj bi bilo to dejanje, zato morate delovati kot slavni borec iste nečiste stvari. Seveda se lahko igra imenuje mojstrovina vsaj zaradi precej dolgočasnih bitk in nerodnega vmesnika, vendar je to še vedno precej kakovosten projekt, ki se razlikuje od večine iger tega žanra.

Victor Vran

Igre, kot je "Diablo 3" na računalniku, kjer se morate boriti proti vampirjem, se ne končajo v prejšnjem naslovu. Govorimo o projektu Victorja Vrana, ki prav tako lovcu pripoveduje o zlu, toda v tem primeru je kanon žanra zlomil dejstvo, da ima vaš lik zmožnost upogibanja na potovanju, torej lahko skoči in se vozi. Poleg tega je postal veliko bolj ranljiv za skoraj neobvladljive znake večine iger tega žanra.

Nox

Ta igra zasluži ločeno omembo, saj je hitreje tekmovala s prvim delom serije Diablo, ne pa iz drugega in tretjega. Izšel je nekaj mesecev pred izdajo druge epizode "Diablo" in je bil izjemno kakovosten in razburljiv. Prvič, ta projekt je bil poudarjen v ozadju drugih visokih kazalcev obveščevalnih podatkov nasprotnikov. Drugič, tu je neverjetno razvit sistem magije in urokov, ki jih je bilo težko ne le študirati, ampak tudi aktivirati. In tretjič, za razliko od večine podobnih iger se je pojavil realistični sistem vida. To pomeni, da je vaš lik videl nasprotnike samo na terenuda bi lahko uporabili svojo inteligenco, da bi vas skrili in napadli iz zased. Seveda, to niso vse igre, ki jih lahko zamenja Diablo, toda ti projekti se lahko obravnavajo kot najboljši po pravici.

Sorodne publikacije