Posodobitev: Kaj je ta program v splošnem pomenu?

V sodobnem računalniškem svetu ni mogoče obravnavati nobenega programa brez programov, katerih imena so na splošno označena kot Posodobitev. Kaj je to, večina uporabnikov si to povsem jasno predstavi. Toda za začetnike, ki delajo v avtomatskem ali ročnem načinu, morate dati ločeno pojasnilo. Začnimo z najpomembnejšo stvarjo - glede na vprašanje, kaj je za applete, zakaj jo potrebujejo.

Programi, kot je Updater: Kaj je to?

V bistvu razumevanje bistva izraza ni tako težko. V ta namen preprosto prevedite besedo iz angleškega jezika.
Posodobitev pomeni "nadgradnja". V skladu s tem izraz Updater ni nič drugega kot nekakšen orodje za nastavitev posodobitve. Toda kaj točno? Pri tem je treba razlikovati med več kardinalnimi rešitvami, saj lahko v smislu namestitve posodobitev program razdelimo v več kategorij:


 • sredstva za posodobitev operacijskih sistemov;
 • programi za posodabljanje voznikov;
 • apleti za posodobitev aplikacij.
 • Posodobitev gonilnikov

  V zvezi s posodabljanjem gonilnikov lastna avtomatizirana orodja v sistemih Windows niso na voljo. Edino orodje je upravitelj naprav. Moral bo izbrati iskalno vrstico in namestiti posodobitve prek menija PCM ali prek zavihka gonilnika. Vendar pa ni dejstvo, da bo program Windows Updater iskal točno gonilnik, ki je potreben za pravilno delovanje izbrane naprave iz lastne baze podatkov.
  V tem primeru se lahko sklicujete na programe z avtomatskim iskanjem in namestitvijo, ki se nanašajo na svojezahteve neposredno proizvajalcem naprav ali razvijalcem programske opreme za upravljanje.


  Vendar to ne daje vedno pričakovanega učinka. Težava je v tem, da za nestandardne naprave v namestitveni datoteki gonilnika (EXE ali INF) obstaja tako imenovani digitalni podpis ali potrdilo o zakonitosti (zakonitosti). Zato bo posodabljalnik zanemaril takšne pritožbe.
  In kaj storiti? Izhod je preprost. V upravitelju naprav morate skozi lastnosti izbranega predmeta odpreti podatke zavihka, v spustnem seznamu nastaviti ID prikazovalnika opreme. V posebnem polju spodaj boste videli nekaj vrstic, ki vsebujejo identifikatorje VEN in DEV. Prvi ustreza kodi proizvajalca (Proizvajalec), druga pa vrsto naprave (Naprava). Toda najbolj popolne informacije o napravi so najdaljša linija. Samo kopirati morate, obiščite spletno mesto proizvajalca, če je naprava zaznana, ali vir, ki vsebuje podatkovne baze gonilnikov. Po iskanju izvorne kode. Ta možnost je sprejemljiva tudi, če je naprava v sistemu označena kot neznana.

  Windows Update

  Zdaj nekaj besed o posodobitvi sistema Windows, ki jo je mogoče običajno opisati kot posodobitev. Kaj je to v operacijskem sistemu? To je znano v »Centru za posodobitve«, katerega aktiviranje je privzeto. Če je uporabnik iz neznanega razloga onemogočil samodejno posodabljanje, je vedno mogoče ročno poiskati razpoložljive pakete z uporabo ustreznega gumba ali povezave za to. Najdeni paketinamestite ga lahko s tistimi, ki niso potrebni s seznama (na primer paketi za posodobitev izdelkov Microsoft Office). Vendar ni nujno, da prezremo nadgradnje, ker vsebujejo orodja za odpravljanje napak v varnostnem sistemu, posodabljajo sam operacijski sistem in platforme, potrebne za njihovo pravilno delovanje, kot so DirectX .NET Framework, MS Visual C ++ in drugi.

  Avtomatizirane posodobitve za druge programe

  Dodatki so lahko tudi posamezni odjemalci, ki so nameščeni skupaj s programi in so stalno v samodejnem nalaganju sistema, pri čemer opazujejo izdajo novih različic programske opreme. Najlažji primer je prikaz opomnika, da je treba namestiti novo različico razširitve Flash Playerja. Točno isti primer je mogoče povezati z nameščenim protivirusnim programom, ki pravočasno signalizira namestitev najnovejše podatkovne zbirke virusov ali posodobitev, povezanih s komponentami samih programov. Obstaja veliko primerov takih primerov. Vsak sodoben program ima lastna sredstva za sledenje posodobitvam, vendar le, če obstaja stalna povezava z internetom.

  Težave pri posodabljanju in rešitve

  Medtem ko je to vse v zvezi z izrazom updater. Kaj je, ugotovili smo. Zdaj nekaj besed o tem, zakaj obstajajo napake pri iskanju in namestitvi posodobitev. Za Windows je glavni problem, da so paketi sami nepopolni, nepravilno nameščeni ali ne v celoti. Če uporabnik prejme sporočilo, ki pravi "Posodobitev ni uspela", jepomeni, da najdene posodobitve ni bilo mogoče pravilno namestiti. Ni vredno razmisliti o vseh razlogih, saj lahko traja dolgo časa. Možno je, da je pri vzpostavljanju neuradne prekinjene različice programa naslov uradnega vira, ki je potrjen, dodan na seznam dovoljenj za datoteke gostiteljev. Preverite njegove nastavitve. Redko, vendar obstajajo težave, povezane z dejstvom, da je uporaba programa v določeni regiji prepovedana ali blokirana. V tem primeru omogočite odjemalca VPN in poskusite posodobiti posodobitev. Seveda to ni vse, vendar je treba v vsakem primeru sprejemati odločitve na podlagi kode napake. Nazadnje je treba opozoriti, da so se pojavila vprašanja, ki so se nanašala izključno na uradna orodja in orodja, virusi z enakimi imeni pa načeloma niso bili obravnavani.

  Sorodne publikacije