Antivirus "Avast" se ne zažene: tipične napake in metode za njihovo odpravo

Težave s priljubljenim antivirusom Avast so bile znane že dolgo. Na žalost se zgodi, da se "Avast" ne zažene, čeprav je v sistemu nameščena trenutna različica programa zaščite in najnovejše protivirusne baze podatkov. Razlogi za ta pojav so lahko zelo veliki, potem pa poskusite razmisliti o najpogostejših. Izhajajoč iz tega, bo predlaganih nekaj preprostih rešitev, ki bodo omogočile, da se računalnik vrne iz zunanjih groženj.

Zakaj se Avast ne zažene?

Najpogostejše situacije, s katerimi se srečujejo tako uporabniki kot strokovnjaki za spletno kavo, so:
 • antivirus ne deluje zaradi zaustavitve varnostnih zaslonov;
 • zaščita je odsotna zaradi učinkov virusov (žal se to zgodi tudi);
 • se program ne zažene po nadgradnji na trenutno različico;
 • nedostopen uporabniški vmesnik;
 • Antivirus po namestitvi sistemskih posodobitev ne deluje.
 • Najlažje metode za obnovitev varnosti

  Seveda je to daleč od vseh znanih primerov, ko se Avast ne zažene. Kljub temu je treba odpraviti težave, ki jih je treba izvesti. Najprej preverite, ali sistem uporablja viruse z uporabo katerega koli prenosnega optičnega bralnika (KVRT in Dr. Web CureIt!). Kakšna je uporaba teh programov? Samo za kaj (kaj je greh skriti), da antivirus "Avast" spada v to kategorijozaščitna programska oprema, ki lahko zazna le preproste grožnje, vendar ne resnih rootkitov ali trojanskih konjev. Samoobramba, ki je prisotna v vseh protivirusnih programih, je tu pred takimi grožnjami nemočna. Zato lahko tudi nekateri virusi poškodujejo komponente protivirusnega programa "Avast".


  Če grožnje niso bile zaznane v računalniku, vendar se Avast ne zažene in po tem se lahko ponovno vzpostavi uporabnost paketa z vnosom v programski in komponentni del, ki je v "Nadzorni plošči", da se določi na seznamu protivirusnih programov in kliknite gumb za brisanje /spreminjanje zgoraj.
  Po tem v oknu za nadzor protivirusnega programa morate izbrati samo ne izjemo, temveč popraviti. Ko končate vse korake, znova zaženite računalnik in preverite učinkovitost programa. Opomba: Samo v primeru menija PCM na ikoni programa v sistemski vrstici preverite, ali so vsi varnostni zasloni, saj obnovljeni program lahko podeduje trenutne nastavitve.

  Kaj storiti, če se Avast ne zažene po posodobitvi?

  Vendar pa lahko pogosto naletite tudi na težave, ki se pojavijo pri posodabljanju modulov samega protivirusnega programa. Zlasti to je opaziti pri prehodu iz šeste v sedmo različico.


  Ker se v tem primeru Avast ne zažene samo zaradi notranje napake, je treba posodobitev dejanske spremembe opraviti ročno, tako da odstranite zastarelo različico s pomočjo posebnega pripomočka Aswclear, znova zaženite računalnik in nato namestite novo spremembo, tako da jo prenesete vnaprejnamestitveno distro s uradnega mesta razvijalca. Opomba: ker lahko posodobitev protivirusnih komponent zelo pogosto spremlja videz črnega zaslona namesto namizja, bo sistem moral biti v zagonski fazi, da izbere varen način, s tipko F8 (za različice Windows nad sedmo morate najprej s ukazom zagnati v starejšem načinu) vrstica)

  Kako obnoviti prijavo v uporabniški vmesnik?

  Še ena težava, povezana z dejstvom, da se Avast ne zažene, je, da je varnost podobna in aktivna, vendar uporabnik ne more dostopati do nastavitev programa. To stanje lahko popravite z aktiviranjem nekaterih storitev Windows.
  Uporabite to za ustrezen odsek (services.msc), v katerem morate najti Terminalske storitve, omogočiti in nastaviti vrsto samodejnega zagona. Nato na isti komponenti preko PCM v meniju izberite način vseh nalog in v dodatnem meniju aktivirajte startno linijo.
  Podobni ukrepi se izvajajo za storitev prenosa v ozadju. Po ponovnem zagonu bo sistem obnovljen.

  Težave s posodobitvami operacijskega sistema Windows

  Nazadnje, obnašanje antivirusa lahko vpliva tudi na posodabljanje samega operacijskega sistema, ki je nameščen v samodejnem načinu, vendar ga antivirus zazna kot nezaželen (napačni pozitivni rezultati za "Avast" so tudi zelo pogosto prikazani). Možno je, da samih nadgradenj ni pravilno nameščenih, zato morate izklopiti zaščito in zagnatiIzvedite ročno iskanje z naknadno namestitvijo vseh najdenih paketov. Na splošno, kljub dokaj visoki priljubljenosti Avast med navadnimi uporabniki, da bi se izognili težavam in konfliktom, je zelo priporočljivo, da se znebite z namestitvijo drugega zmogljivega in zanesljivega programa po popolni odstranitvi.

  Sorodne publikacije