Digma ebook: pregledi, pregled modelov, opis in navodila

Blagovna znamka "Digma" pripada kitajskemu podjetju Nippon Klick Co. Slednji se ukvarja z izdajo in implementacijo mobilnih pripomočkov v vzhodni Evropi. Izdelki podjetja so precej sprejemljive kakovosti po svoji več kot demokratični vrednosti. Mnogi verjetno poznajo Digmo za tablete in e-knjige. Dobra polovica modelov je v proračunskem segmentu in potrošnikom privlači privlačne cene. In če tablete ne gredo tako jasno, potem so Digma e-knjige pretežno pozitivne. Pripomočki takšnega načrta iz "paradigme" so se izkazali kot zelo vredni obvladovanja nalog. Blagovna znamka ponuja široko paleto modelov za branje in zlahka se zmede v vsej tej sorti. Poskušali bomo razumeti to vprašanje in določiti najbolj priljubljene in najbolj smiselne pripomočke.


Predstavljamo vam kratek pregled e-knjig Digma. Upoštevajte osnovne značilnosti naprav in njihovih zmožnosti. Izračunamo strokovno mnenje na tem področju in preglede navadnih uporabnikov knjig.

Digma e500 /e501

To so modeli s 5-palčnim zaslonom, ki se razlikujejo le po vrsti matrike. V e-knjigi Digma e500 E-Ink Vizplex ustreza grafični komponenti in p510 je Pearl. V prvem primeru imamo več hladnih tonov, v drugem pa toplo. Tako primerjamo dnevno svetlobo z običajno žarnico. Uporabljata se obe matrikipribližno enako priljubljena, zato je vse odvisno od osebnih preferenc.
Upravljanje naprave je zelo enostavno, tudi če ne preberete dolgega ukaza v e-knjigi Digma. Za obračanje strani se tipke nahajajo pod stranjo zaslona. Tam, v sredini, je igralna palica, ki je zasnovana za navigacijo skozi veje menija. Vmesnik naprave je intuitiven, zato ne bi smelo biti težav z njegovim razvojem. Poleg tega je platforma prejela pristojno ukrajinsko jezikovno lokalizacijo.


Značilnosti modela

Digitalne knjige serije Digma e500 in e501 so zelo udobne za diagonalno ločljivost od 600 do 800 slikovnih pik z gostoto 200 ppi. Torej, kot taka pixelization ni tukaj, in nekatere točke so vidne le s skrbno premislek. Uporabniki pustijo večinoma pozitivne ocene o Digma elektronskih knjigah teh serij. Vmesnik modelov ne upočasni, lokalni kodek podpira trden seznam besedilnih formatov (vključno z grafiko), vizualizacija pa je precej sprejemljiva, kot tudi življenjska doba baterije (do 1600 strani pred ogledom). Edina pomanjkljivost, ki jo včasih pritožujejo potrošniki, je pomanjkanje osvetlitve ozadja in sijajni zaslon. Slednji ne omogoča normalno branje v svetlih sončnih dneh, saj deluje kot ogledalo. Tukaj imamo domače pripomočke in očitno niso primerni za potovanje.

Digma r63S /e63S

To sta dve skoraj identični napravi, kjer je kritična razlika med e-knjigo Digma r63S od e63S prisotnost osvetlitve v prviprimeru. Matrika deluje na E-Ink Carta tehnologiji (16 odtenkov sive) in daje grobo od 800 do 600 pik. Za 6-palčni zaslon in za branje je dovolj.
Glavne kontrole so na dnu naprave. Na sredini pod zaslonom je igralna palica za krmarjenje po meniju, ob straneh so funkcionalne tipke, na koncu pa lahko vidite simetrične gumbe na strani, ki se obračajo. Lokacija je zelo priročna, še posebej za tiste, ki so navajeni brati v navpični orientaciji. E-knjižni vmesnik Digma e63S in r63S sta prejela kompetentno lokalizacijo v ukrajinskem jeziku, tako da z razvojem ni težav. To je precej zapleteno, ker se z njimi soočajo meniji, ki so po mnenju uporabnikov intuitivni in preprosti.

Posebne značilnosti serije

Naprava podpira vse priljubljene besedilne in slikovne formate, najnovejše posodobitve programske opreme Digma e-knjige pa omogočajo delo z arhivi in ​​spletnim nalaganjem - ZIP in HTML. Vgrajeni pomnilnik je dovolj za približno 5000 knjig, zmogljivost baterije pa je 3-4 tisoč strani pred branjem. Uporabniki v teh serijah pustijo tople ocene o e-knjigah Digma. Tukaj je priročna prilagoditev pisav, formatov in drugih vizualnih lastnosti, dolgo življenjsko dobo baterije, ergonomski nadzor, pa tudi dokaj kakovostna montaža. Nekateri potrošniki se včasih pritožujejo zaradi utripajočih luči, ko so vključeni na minimalni ravni, vendar to ni kritično.

Digma r634

E-knjiga Digma r634 se od prejšnjih devaysis razlikuje predvsem od privlačnostividez Naprava se je končno izkazala za resno napravo, ne pa za plastično igračo. Poenostavljene oblike in pozornost do detajlov so jo naredili konkurenčne glede na druge pripomočke takšnega načrta.
Knjiga je prejela standardno matrico s tehnologijo E-Ink Carta in nadgradnjo 800 x 600 slikovnih pik, kar je dovolj za 6-palčno "besedilno" napravo. Prav tako je treba omeniti, da je zaslon tukaj mat in ne slep v svetlih sončnih dneh ali v dobri sončni svetlobi. Tako lahko knjigo varno prevzamemo na potovanjih in dolgih potovanjih. Kontrole imajo običajno lokacijo »Paradigma«. Na sredini pod zaslonom je igralna palica za krmarjenje po meniju, na stranskih funkcijskih tipkah in na koncih simetrične tipke za obračanje strani. Vse to je mogoče razumeti brez navodil.

Značilnosti naprave

E-knjiga podpira vse priljubljene oblike besedila, pa tudi grafične datoteke, arhive ZIP in preprosto spletno nalaganje HTML. Pomnilnik ima približno 5000 knjig, življenjska doba baterije pa je 3-4 tisoč strani. Zadnji trenutek v mnogih pogledih je odvisen od intenzivnosti osvetlitve ozadja. Uporabniki pustijo večinoma pozitivne povratne informacije o e-knjigi Digma r634. Poleg privlačne zunanjosti lahko ponudi dobro vizualno komponento (16 sivih odtenkov), brezhibno delo v dobro osvetljenih prostorih, priročno upravljanje in »vsesmerne« formate. Ena žlica katrana, na katero se potrošniki pogosto pritožujejo, je zavora, ko je naprava vklopljena ali ko je izklopljena.

Digma s602 /s602W

Oba modela sta opremljena z matrico na osnovi E-Ink Pearl (16 sivih odtenkov sivine), značilna pa je tudi prisotnost modula wifi. V pripomočku s602W ima brskalnik. V vsem drugem so identični in nimajo razlik.
Matrica daje popolno HD preobremenitev z ločljivostjo 1024 x 768 slikovnih pik, kar je dovolj za 6-palčni pripomoček. Gostota pik na palec je približno 212 slikovnih pik na palec, tako da piksel ni viden s prostim očesom. Ena od glavnih značilnosti teh serij je prisotnost običajnih zvočnikov in polne QWERTY tipkovnice. Z njeno pomočjo lahko preprosto vnašate besedilo in brskate po internetu. Kljub QWERTY formatu je lokacija ključev tukaj specifična in se bo morala navaditi nanj. Če so na običajni tipkovnici gumbi "jelka", potem v primeru "Digma" imamo strogo pravokotno pozicioniranje.

Razlikovalne lastnosti modelov

V spodnjem desnem delu delovnega območja so gumbi "Menu" in "Home" ter na levi strani strani flip gumbov. Sam vmesnik je bil tako preprost in preprost, da je modelom s602W dodal samo funkcijo deskanja. V vdelani programski opremi naj bo majhen, a zelo koristen pouk brez pretirane vode, zato ne bi smelo biti resnih težav z začetkom dela.
Knjige v teh serijah preberejo vse priljubljene besedilne in slikovne formate, ZIP arhive in zvočne datoteke z razširitvijo MP3. Notranji pomnilnik zadostuje za približno 5000 knjig, baterija pa je 2-3tisoč strani ali dan deskanja na internetu. Uporabniki so na splošno pozitivni glede teh serij in možnosti modelov. Gadgeti privabljajo ne le prijetno zunanjost, ampak tudi veliko funkcij in nastavitev "za vas". Kot minus tukaj je kratek kabel, povprečen primer, ki ne ščiti knjige, in tudi "lagodno" delo naprave.

Digma s683G

E-knjiga Digma s683G se od zgoraj opisanih modelov razlikuje po prisotnosti senzorične podlage. To pomeni, da poleg običajnih za takšne pripomočke mehanskih kontrol, obstaja tudi kapacitivni zaslon na dotik. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, slednja bistveno poenostavlja in poenostavlja delo z napravo.
Devays je prejel matrico, ki deluje na tehnologiji E-Ink Carta in izdaja 1027 dovoljenj na 768 točkah, kar je več kot dovolj za 6-palčni pripomoček. Pixelization tukaj ni vidna, če ne izgledate preveč (212 ppi), obstaja tudi vgrajena osvetlitev ozadja, zaradi česar je knjiga enostavna za uporabo, standardni komplet kontrolnikov, kontrolna ročica pod zaslonom, funkcijske tipke na straneh, gumbi na koncih Brskanje po straneh, uporabniki v svojih pregledih posebej omenjajo ergonomsko komponento, ki je priročna za shranjevanje in zaradi uravnotežene zasnove ne povzroča nelagodja niti pri daljši uporabi. z vsemi priljubljenimi besedilnimi formati, kakor tudi z grafičnimi razširitvami in ZIP arhivi, naprava HTML-roller se včasih ustavi in ​​se prilagodi, ni vedno pravilna.Prav tako uporabniki ugotavljajo, da meni ne omogoča nastavitve krepkih pisav. Proizvajalec je poslušal preglede in v zadnjih posodobitvah izvedel potrebne popravke. Torej za tiste, ki so kupili model to pomlad ali prej, je vredno posodobiti firmware.

Značilnosti naprave

Vmesnik knjige je preprost in intuitiven. Meniji so narejeni v slogu po meri, tako da bodo tisti, ki gredo s starejših modelov, enostavni za navigacijo. V vsakem primeru je na voljo precej poučen del pomoči, kjer so koraki za delo z napravo pojasnjeni korak za korakom.
Vgrajen pomnilnik je dovolj za knjižnico 5000 knjig, življenjska doba baterije pa je 3-4 tisoč strani. Prav tako je treba opozoriti, da se akumulatorska baterija hitro napolni in počasi izprazni, zato ne bi smelo biti resnih težav z avtonomijo. Še posebej, če ne uporabljate osvetlitve ozadja. Na splošno se uporabniki zelo odzivajo na modele in njihove zmožnosti. Tukaj imamo dobro vizualno komponento, odlično ergonomsko zmogljivost in kar je najpomembnejše - vnos na dotik, ki močno olajša uporabnost naprave. Od slabosti uporabniki opozarjajo na "idejo" pripomočka od časa do časa.

Če povzamemo

Ko pobiramo elektronske knjige iz blagovne znamke "Digma", moramo razumeti, da proizvajalec proizvaja naprave za proračunski segment in ni vredno računati na nekaj zahtevnega. To velja za srednje in premium kategorije. Uporabniki v svojih ocenah se pogosto pritožujejo nad povprečno kompilacijo in kakovostjouporabljenih materialov. Ampak, če želite to narediti, lahko zaprete oči, če pogledate stroške e-knjig Digma. Če ste čeden uporabnik in ste pozorni na svoje stvari, potem kakovost gradnje tukaj ni tako kritična, še posebej, če obstaja želja po varčevanju. Produktivnost proračunskih naprav in pripomočkov "Digma" prav tako ni visoka. Ampak tukaj je, na splošno, ni potrebno. Dovolj je reči, če ima naprava dobro matrico, kot tudi vredno sliko, se hitro obrne stran, in vse ostalo lahko zapre oči. Kljub temu pa v naših rokah nimamo igralne tablice, e-knjiga pa je specifičen izdelek, namenjen predvsem organiziranju branja.

Sorodne publikacije