Komentarji v CSS: Pogoji uporabe

Uporaba pripomb v kodeksu se je vedno štela za dober ton med programerji. Omogoča zaznavanje kode, pomaga razdeliti v logične bloke in še posebej pomaga pri skupnem delu na katerem koli projektu. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako pravilno uporabiti komentarje v CSS.

Kakšne so pripombe v kodi in zakaj jih potrebujejo?

Obstajajo splošno sprejeti načini, da je kodeks bolj berljiv in preprost za zaznavanje - tabeliranje, uporaba vrzeli in seveda komentar o kodeksu. Komentarji v kodi CSS so označeni s posebnimi znaki in niso izvršljive oznake, kar pomeni, da jih brskalnik ignorira, nosijo informacijsko obremenitev. Povedali vam bomo, kako pravilno komentirate svojo kodo.
Sintaksa komentarjev
Naslednja sintaksa se uporablja za preprečevanje, da bi brskalnik prejel informacije iz bloka komentarjev, vendar samo prikaz podatkov:

.block {
barva: # 000000;
dekoracija besedila: podčrtaj; /* To besedilo bo podčrtano * /
font-style: italic;
}

To pomeni, da je besedilo konstrukcija /** /. Brskalnik ne bo sprejel komentarjev CSS kot elementov, ki jih je treba izvesti. Lahko se nahajajo kjerkoli v dokumentu.

& lt; skript async = "//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
& lt ;! - fb_336x280_mid - & gt;

& lt; skript & gt; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []). push ({});

Zelo pogosto se koda CSS med projektom podaljša, z velikim številom različnih blokov - eden, na primer, opisuje glavo strani, naslednji - polja za vnos besedila in tako naprej. ZaZa natančno dodelitev vsakega od teh blokov lahko uporabite tudi komentar. Mnogi razvijalci to počnejo na naslednji način.

/* ------------------ To je levi del -------------- --- * /
#left {
ozadje: rdeča;
širina: 20%;
višina: 100%;
}
/* ------------------ To je desni del ------------------ * /
# right {
ozadje: zeleno;
širina: 80%;
višina: 100%;
}


To pomeni, da je komentar sam označen s pomišljaji, da se vizualno poudari del dela, ki ga je treba zabeležiti.


Pravila za ustvarjanje in uporabo komentarjev

Komentar CSS je lahko večvrstični in enovrstični, ni urejen. Edina stvar, ki je pomembna, je med odprtino in zaprto oznako. Včasih morate onemogočiti del kode, da preverite, kako bo prikazano v brskalniku brez njega. Zelo neprijetno je vsakič kopirati v nov dokument, obstaja tveganje, da ga izgubite iz odložišča - v tem primeru je najlažje, da ga postavite v sintakso komentarja. Pripombe v CSS-ju so lahko sestavljene iz kateregakoli niza besedilnih, številskih ali simbolnih zapisov, brez razlike v jeziku, v katerem se izvajajo. Predloženi komentarji niso podprti, prepovedano je uporabljati en komentar v drugem.
Komentiranje se uporablja v naslednjih primerih:
  • Za lažje razumevanje kode pri avtorju. Če želite spremeniti delo, je veliko lažje najti blok, ko je na voljo pojasnjevalni podpis.
  • Pri skupnem delu na projektu, kadar je potrebno navesti sodelavce za enega ali drugegainformacije v telesu dokumenta.
  • Za logično delitev kode na določene bloke, kar bistveno poenostavi delo.
  • V komentarju lahko dodate dodatke za kode, ki jih želite prenehati prikazovati ob določenem času.
  • Praviloma so na začetku kode C SS v obliki pripomb navedene informacije o razvijalcu in druge informacije ter tehnični podatki, kot so ime projekta, ime avtorja, datum nastanka in drugi.
  • Skratka, pripombe so vsekakor odlično in potrebno orodje za razvijalce, vendar bolj kot so v telesu dokumenta, bolj je njegova teža in lahko negativno vpliva na delovanje spletnega mesta.

    Sorodne publikacije