Intel Core i54460 procesor: funkcije, testi, zmogljivost, primerjave s konkurenti in pregledi

Intel Core i5-4460 procesor združuje brezhibno zmogljivost in visoko energetsko učinkovitost. Odlično je tako za sestavljanje delovne postaje kot tudi za organizacijo igralnega računalnika. Da pa bi popolnoma razkrili svoj potencial, mora tak računalniški sistem dopolniti zelo produktivna grafična kartica. Gre za ta polprevodniški izdelek in bo šel še dlje na jezik.

Raztopina nišnega procesorja

Sodobni Intelovi polprevodniški čipi so razdeljeni na naslednji način:
 • Rešitve začetne ravni procesorja so Celeron in Pentium. Ti čipi vsebujejo samo 2 računalniške module, nizke fiksne hitrosti in zmanjšan predpomnilnik.
 • Na srednjem segmentu trga CPU so prisotni silicijevi kristali Core i3. Njihove tehnične specifikacije so skoraj enake prejšnjim dvema družinama CPU-jev, vendar pa prisotnost takšne tehnologije, kot je NT, tem računalniškemu izdelku omogoča obdelavo programske kode v 4 tokovih. Kot rezultat, so ti procesorji odlični za izgradnjo igralnih računalnikov na srednji ravni in delovnih postaj istega načrta.

 • Premijski segment sprejema odločitve i5 in i7. Vsak predstavnik tega modela ima obvezne 4 računalniške bloke, podpira tehnologijo dinamične spremembe stopnje ure in ima povečano velikost predpomnilnika. Posledično so takšni računalniki najboljuniverzalne in omogočajo reševanje vseh nalog. To je do te niše, ki jih obravnava CPU - Core i5-4460.
 • Vrste konfiguracije CPE. Kaj je v njih?

  Dve možni različici kompleta sta dobavljeni z obravnavanim polprevodniškim izdelkom. Dostopnejši od njih v cenikih se imenuje pladenj. Proizvajalca je vključil na naslednji način:

 • Procesor v plastični škatli.
 • Manual, blagovno znamko logo nalepka modela čip in garancijski list - je popoln seznam papirnih dokumentov.
 • Ker je težko uganiti, s tem, da preden seznam ni dovolj termalne paste in hladilnik, ki bo v tem primeru morali kupiti posebej. Najbolj primerno je nakup CPU v tej konfiguraciji v primeru, ko skupščina dajo na tekoči trak in se izvaja kot del velike računalniške družbe. V tem primeru se lahko pogajate z dobaviteljem in kupite veleprodajno ceno hladilnega sistema. V tem primeru so lahko stroški slednjih nižji od cene hladilnika znamke znamke Intel. Druga različica kompleta se imenuje Voh. Poleg vsega navedenega ima tudi redno hladilno in blagovno znamko termalne paste. Prav ta različica kompleta je najbolj primerna za montažo sistemske enote v majhnem podjetju in celo doma.

  Frekvence

  Kot je bilo že omenjeno, v zgoraj CPU tehnologijo izvaja dinamično uredbe uro. Minimalna frekvenca za Corei5-4460 - 3 2 GHz. V tem načinu ta procesorska rešitev deluje v primeru, ko so vključeni vsi 4 njegovi računalniški moduli. Tudi pri tej vrednosti lahko procesor zmanjša taktno frekvenco v primeru, ko iz nekega razloga pride do znatnega povečanja temperature polprevodniškega kristala. Največja frekvenca je 34 GHz. Takšno povečanje tega parametra se pojavi, ko izvajate nalogo, ki zahteva veliko sredstev.

  Cache

  Zmogljiv vgrajen integrirani sistem s tremi stopnjami predpomnilnika se lahko pohvali s Core i5-4460. Značilnosti prve stopnje kažejo na prisotnost le 256 KB. Ti 256 KB so razdeljeni na 4 dele s 64 KB, ki lahko izmenjujejo podatke in programsko kodo samo s posebnim računalniškim jedrom. Druga raven RAM je 1 MB, tretja pa 6 MB.

  RAM

  Integrirani krmilnik RAM je opremljen z Intel Core i5-4460. Njegov namen je delati v tandemu z moduli DDR3. Priporočena hitrost delovanja pomnilnika OPERATIVE je 1333 MHz ali 1600 MHz. Uporabite lahko tudi več hitrih pomnilniških modulov, vendar uporaba slednjega v takšnem konfiguracijskem računalniku ni povsem upravičena, ker se bo frekvenca samodejno zmanjšala na vse iste 1600 MHz. Največja možna količina RAM-a v tem primeru je 32 GB.

  Arhitektura. Tehnologija. Energetska učinkovitost

  Četrto generacijo podvozja pod kodnim imenom "Haswell" pripada Intel Core i5-4460. Njegove značilnosti kažejo na prisotnostŠtirje popolni fizični kodni bloki. Podpora za blagovno znamko tehnologije NT od Intel, ki omogoča eno pravo jedro za obdelavo takoj 2 tokov programske kode ni ovalled. Zato bo operacijski sistem ali druga programska oprema v tem primeru videla samo 4 jedra. Ta čip je nameščen v priključku procesorja LGA1150. Najvišja temperatura polprevodniške raztopine je 72 ° C. Toplotni paket ustreza 84 vatom. V to CPU je vključen tudi grafični vmesnik. Njegov model je HDGraphics 4600. Njegov časovni razpon je omejen na 035-11 GHz, število prikazov, ki jih lahko istočasno oddaja, pa je 3.

  Stroški

  Core i5-4460 procesor lahko kupite za 10.000-11.000 rubljev. Seveda obstajajo še bolj dostopni čipi. Toda tukaj kombinacija cene in zmogljivosti v njih ni tako privlačna kot v obravnavani polprevodniški rešitvi. Enako lahko rečemo o dražji CPU. Zato je pri organiziranju visoko zmogljivega računalniškega sistema za igre na srečo eden izmed najbolj optimalnih kandidatov v tem trenutku ta quad-core čip. Odličen je tudi za izvajanje strežnika začetne ravni, delovne postaje ali celo grafične postaje (v slednjem primeru je obvezna prisotnost močnega diskretnega podsistema).

  Preskusi. Produktivnost Primerjava z analogi

  Neposredni konkurenti Core i5-4460 so doslej iz procesorjev i5-4690 in i7-5775. Podjetje "AMD" pa lahko nasprotuje junaku tegaPregled FX-8370 in A-7800. Rezultati preskusov v načinu 1920H1080 in ultra parametri so prikazani v spodnji tabeli. Rezultati preskusov procesorjev

  № п /п  Ime preskusa  Merilna enota  i5-4460  i5-4690  i7-5775  3D-oznaka 11  A-7800


  7903  8159  8531
  88

  7853  6439  2  Sisoft Sandra 12
  79  98  ) 132  90  48  3  Battlefield 4  FPS  97  99


  150) 101  58  93  4


  )
  F12014  FPS  112  112  119  92  73  5
  196)

  WOT  73  86
  )


  107  59  46

  Vsi njegovi nasprotniki iz "rdeče" kamp je preučil rešitev procesorja v skoraj vseh testih, kar je precej pred. Znotraj istih izdelkov podjetja "Intel" obstaja stroga hierarhija, dražji čip pa ima višjo zmogljivost. Torej, v tem primeru: dva konkurenta i5-4460 imata višje hitrosti. I7-5775 ima tudi 8 kodnih tokov in povečano velikost predpomnilnika. Zato jenjihova produktivnost je višja od produktivnosti junaka tega pregleda.

  Recenzije

  Ključna pomanjkljivost, na katero se osredotočajo tako strokovnjaki kot lastniki, je visoka cena te polprevodniške rešitve. Hkrati pa je treba razumeti, da je procesor Intel Core i5-4460 pozicioniran s strani proizvajalca kot vrhunska rešitev visoke hitrosti. Zato privzeto ni na voljo - mora imeti ustrezne stroške. Po drugi strani pa ima številne pomembne in pomembne prednosti. Prvič, to je hitrost, ki ji omogoča, da brez težav rešuje tudi najbolj zapleteno programsko kodo. To pomeni, da bodo vse moderne igrače na njej brez težav. Poleg tega se ta čip ponaša z visoko energetsko učinkovitostjo in naprednimi procesnimi tehnologijami. Drug pomemben plus tega modela CPU je, da se resnično ponaša z idealnim ravnotežjem specifikacij in stroškov.

  Povzetek

  Core i5-4460 je odličen procesor, katerega zmogljivosti so zadostne za organizacijo različnih visoko zmogljivih računalnikov. To je lahko igralni sistem in strežnik ekonomskega razreda, pa tudi delovna postaja. Prav tako lahko na takšni strojni opremi ustvarite grafično postajo, vendar je v tem primeru preprosto potrebna prisotnost zelo in zelo produktivnega grafičnega podsistema.

  Sorodne publikacije