Igre podobne "Doto 2": različne žanre

"Dot 2" je ena izmed najbolj priljubljenih iger v žanru MOBA, ki je največja disciplina v kibernetskem prostoru z velikimi nagradami. Tisoče ljudi igrajo "Dot 2" vsak dan za svoje zadovoljstvo. Veliko je tistih, ki so pripravljeni igrati nenehno, toda nekateri igralci se naveličajo biti enolični. Če jim je všeč žanr, potem je ena in ista igra zelo moteča. Začnejo iskati zamenjavo ali začasno alternativo ljubljeni osebi. V tem članku bomo pogledali igre, podobne "Doto 2" za različne platforme - osebne računalnike in mobilne naprave.


Glavne alternative za osebne računalnike

To je na osebnih računalnikih, ki razvija celoten boj in kibernetsko varnost. Pozornost do industrije in skupnosti ni namenjena le DOTA 2, temveč tudi drugim podobnim projektom.

LoL

Eden od takih primerov je Liotska zveza legend. Ta igra je v CIS redko priljubljena, čeprav jo ustvarjalci poskušajo posnemati z vsemi možnimi metodami. MOBA-igra je sama po sebi enaka DOTI, tako da se boste na prvi pogled zdeli. Vendar pa je celotna razlika le v malenkostih in lahko jo poznate le, če igrate nekaj deset ur. Sprva se vam morda ne bo všeč, še posebej po tem, ko bodo grafike v "Doto 2" - risani risani odtisi. Toda sčasoma se naučite znakov in pravil, po katerih se lahko odločite, ali boste preživeli čas na LoL-u ali iskali druge igre, podobne "Doto 2".
Igra se razvija na naslednji način. Na zemljevidu so tri vrstice strašil in stolpov. Task team s petimi igralci -Uničite sovražnikovo bazo. Vsak lik ima niz edinstvenih sposobnosti in videza. Na to podobnost v procesu igre z "Dot" konča. Mehanika je bistveno drugačna, kot je nakup predmetov. Tudi tukaj morajo igralci kupiti pravi liki za pravi denar. Edina stvar, ki lahko potisne igralca je graf. Toda s priljubljenostjo projekta je težko zagovarjati, zato vsaj poskusite z LoL-om je potrebno, da vas zanima agresija okoli njega.


HOTS

Druga možnost je Heroes of the Storm iz Blizzarda. Razvijalci niso začeli zasedati nišo, kjer igre podobne "Doto 2", ne dobijo veliko izvirnega in skoraj nihče ga ne potrebuje. Prav tako niso začeli osredotočati na Riot in hitenja na vzhodni trg.
Namesto tega je podjetje ustvarilo igro z drugimi pravili in mehaniko. Posebnost je, da bodo vsi junaki tu naleteli na vsa Blizzardska vesolja. Tudi na običajnem zemljevidu strašenj in struktur so bili dodani gostje in ječe, med katerimi je ekipa dobila nov zagon. Izkušnje so zdaj skupne celotni ekipi in nobenih predmetov ni treba kupiti. Vse je narejeno samo za ekipno igro. Hkrati pa je HOTS bolj casual kot "Dot" ali "LOL" - tukaj igre ne trajajo več kot 20 minut, igralcem pa ni treba preživeti časa na dolgočasni kmetiji ali izbirati prave predmete.

SMITE

SMITE - Še en predstavnik razreda iger, podobnih "Doto 2" na računalniku. Tukaj so se razvijalci odločili za spremembo mehanike upravljanja. Zdaj ima igralec osebno kontrolo znakov z WASD in miško, ne s kazalcem. Zaradi tega pristopa k igranju igra nije pridobila veliko popularnost, vendar je še vedno zanimiv in poseben projekt.

Mobilne igre

Igre, podobne "Doto 2" na Androidu ali iOS, so postale tudi razširjene. Mnogi igralci lahko preživijo čas v oblikovanju svojega najljubšega žanra na študij, delo ali na poti. Takšne igre za žlezo niso preveč zahtevne, tako da ne boste potrebovali vodilne naprave za veliko denarja. Eden najbolj zanimivih projektov je The Witcher Battle Arena v priljubljenem Wimackovem vesolju. Tukaj lahko igrate za svoje najljubše junake v seriji iger in knjig. Izdaja so obljubili razvijalci v bližnji prihodnosti. Naraščajoča priljubljenost Planet Heroes je prav tako vredna vaše pozornosti. Trenutno velja za eno najboljših MOB v segmentu, kjer se odločajo mobilne in brskalniške igre, podobne "Doto 2". Tukaj sta 2 ekipi po 3 igralca. Obstajajo različni junaki in razredi, zlato lahko gojite tudi v gozdu, da bi pomagali po ekipi. Po drugem načelu je isto kot pri velikih projektih MOBA. Mehanika je zelo podobna Dota 2 in grafična komponenta je LoL. Poskusite igrati to simbiozo velikih projektov!
V Legendary Heroes so razvijalci igralcem ponudili še eno inovacijo - polnopravno zgodbo za prehod s prijatelji. To samo vznemirja majhen izbor junakov in animacije. Zato se lahko igra hitro dolgčas. Kot lahko vidite, je veliko možnosti za Doti 2. Predstavljeni zgoraj - samo svetli predstavniki žanra. Najdete lahko več kot ducat tematskih projektov MOBA in izberete nekaj primernega za sebe!

Sorodne publikacije