Kako zagnati program iz ukazne vrstice: trije preprosti načini

Uporabniki operacijskega sistema Windows so se navadili na zagon vseh programov z dvoklikom na njihove ikone. Vendar pa le malo ljudi ve, da je mogoče enako dejanje izvesti v sistemski konzoli. Ta članek vam bo povedal, kako zagnati program c skozi ukazno vrstico. Poglejmo tri načine. In na koncu bomo zagotovili metodo, ki vam omogoča zagon programa prek bližnjice, vendar s parametri konzole.

Kako zagnati program iz ukazne vrstice?

Treba je omeniti, da so vse spodaj opisane metode večinoma podobne. Vendar pa je ukazna vrstica posebno orodje in odvisno od atributov, ki jih uporabljate za odpiranje programa, se bodo lastnosti slednjega spremenile.


Metoda 1: Zagon sistemske aplikacije

Najprej vam bomo povedali, kako izvajati program iz ukazne vrstice, če je sistemski. To je verjetno najlažji način, saj mora biti za njegovo izvedbo znan samo en ukaz start. No, seveda, samo ime aplikacije. Spodaj so navedeni najbolj priljubljeni sistemski programi:

UkazProgramtaskmgr


20) Upravitelj opravilnadzornadzorna ploščamsconfigKonfiguracija WindowsexplorerUpravitelj datotek "Explorer"BeležnicaBeležnicawmplayer;Windows Media PlayermspaintPaintcharmapTabela s simbolicmdUkazna vrstica (ob zagonu se odpre drugo okno)

Zato morate za zagon določenega programa zapisati besedo start in vnesti njeno ime skozi presledek. V praksi je videti takole:

start control

Metoda 2: navedite celotno pot do datoteke

Na žalost se program tretje osebe ne bo zagnal s prejšnje poti. , vendar obstaja še ena metoda. Je v vnosu celotne poti do izvedljive datoteke. Na primer, v sistemskem pogonu C. imate namestitveni program z imenom install.exe. Če ga želite zagnati, morate vnesti naslednji ukaz:

& lt; skript async = "//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
& lt ;! - fb_336x280_mid2 - & gt;

& lt; skript & gt; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []). push ({});
C: install.exe

Če je datoteka v drugi mapi, morajo biti v vrstico vneseni vsi imeniki, ki sledijo datoteki. Mimogrede, zelo pomembno je, da v imenu mape ni nobenih vrzeli. V nasprotnem primeru pride do napake. Odstranite ga preprosto dovolj - morate vzeti vse do narekovajev. Na primer:

"C: pot do prostorske mape z izvedljivo datoteko."

Metoda 3: z uporabo poti

Tretji način za izvajanje programa z Ukazna vrstica pomeni uporabo ukaza popravek. Njegovo bistvo je zapomniti določen imenik. To pomeni, da morate vnesti naslov, ne samo datoteko, ampak v mapo, kjer se nahaja. Na primer, morate odpreti Total Commander, ki je zadajNato v ukazno mizo vnesite naslednji ukaz:

popravek "c: program filestotal commander"

c: program filestotal commander
110]

V ukazni vrstici boste zapomnili imenik, ki ste ga podali, in vse datoteke, ki ste jih vnesli, boste pognali, če vnesete njihovo ime. Če želite zagnati Total Commander, morate samo napisati njegovo ime:


& lt; script type = "text /javascript" & gt;
lahko blockSettings2 = {blockId: "R-A-271049-5", renderTo: "yandex_rtb_R-A-70350-39", async:! 0};
če (document.cookie.indexOf ("abmatch ="))> 0) blockSettings2.statId = 70350;
Funkcija (a, b, c, d, e) {a [c] = a [c] || [], a [c] .push (funkcija () {Ya.Context.AdvManager.render (blockSettings2)}), e = b.getElementsByTagName ("script") , d = b.createElement ("script"), d.type = "text /javascript", d.src = "//an.yandex .ru /system /context.js ", d.async =! 0e.parentNode.insertBefore (d, e)} (ta, ta.dokument," yandexContextAsyncCallbacks ");
totalcmd

Kako zagnati program s parametri ukazne vrstice?

Zdaj pa pojdimo neposredno na to, kako zagnati aplikacijo s parametri konzole. Mimogrede, to je narejeno precej preprosto, celo ukazni vrstici ni treba odpreti - vse je narejeno v lastnostih bližnjice.
  • Kliknite PCM na bližnjici programa.
  • Izberite Lastnosti.
  • Pojdite na zavihek "Tab".
  • V polje "Objekt" dodajte zahtevani parameter za narekovaje.
  • Kliknite "Uporabi" in zaprite okno.
  • Zdaj se bo program začel s podanim parametrom, samo dvokliknete njegovo bližnjico. Tukaj smo pregledali vse načine, kako lahko iz ukazne vrstice zaženete program. No in kaj natančno uporabiti - odločiti samo za vas.

    Sorodne publikacije