Najboljše Bluetooth slušalke za vaš telefon: pregled, nasveti za izbiro

Brezžična Bluetooth slušalka omogoča praktično tiho delovanje pametnega telefona. Trenutno je številnim državam prepovedano uporabljati mobilne telefone med vožnjo in te naprave ponujajo legitimen način za istočasno klicanje in upravljanje avtomobila. Prav tako so nepogrešljivi v pisarni ali v drugih situacijah, kjer je med telefonskim pogovorom potrebno imeti proste roke.

Cena in kakovost

Najboljše Bluetooth slušalke stanejo od 6 tisoč rubljev. Kljub temu lahko najdete modele, ki so cenejši, včasih veliko. Zagotavljajo dostojno kakovost zvoka, vendar imajo manj funkcionalne zmogljivosti. Med njimi so tako nove osnovne slušalke, kot tudi starejše, vendar še vedno na voljo modeli za maloprodajo.


Toda tudi danes tudi poceni naprave pogosto podpirajo funkcije, ki so bile pred kratkim najdene le v najdražjih brezžičnih slušalkah. Na primer, vse izdelke v tem pregledu Bluetooth slušalk lahko nadzorujete z glasovnimi ukazi in s fizičnimi kontrolami. Večina od njih ponuja tudi večtočkovno povezavo, to je istočasno povezovanje z dvema mobilnima telefonoma. Na primer, za napreden profil distribucije zvoka A2DP, ki slušalkam omogoča, da služijo kot zvočnik za pretakanje zvoka, bo moral še vedno plačati. S to funkcijo lahko preklapljate med predvajanjem glasbe in telefonskimi klici, vendar večinaModeli so dovolj pametni, da samodejno utišajo glasbo, ko pride dohodni klic.


Kakovost zvoka Bluetooth-naglavne slušalke pametnega telefona, čeprav ni slaba, se ne ujema s slušalkami, ki so posebej zasnovane za avdiofile. Če potrebujete prvovrstni zvok in ne potrebujete mikrofona, je najbolje najti pravi model med brezžičnimi telefoni.

Kako izbrati slušalke Bluetooth?

Po mnenju uporabnikov bi morali imeti najboljši modeli naslednje lastnosti.
 • Jasen zvok. Najprej morajo slušalke omogočiti običajen pogovor po telefonu. Glas uporabnika in sogovornika naj bi zvenel glasno in jasno, brez kovinskega odtenka, ki greši poceni slušalke. Slušalke Bluetooth naj bi v idealnem primeru izločile okoliške hrupe, kot so veter ali zunanji pogovori.
 • Priročnost. Udobje je prav tako pomembno kot kakovost zvoka. Velikost, oblika in teža slušalk vplivajo na dolžino nošenja. Prav tako je pomembno, da uporabite slušalke ustrezne velikosti, še posebej, če gre za vložek. Ker je običajno nemogoče vnaprej preskusiti, je bolje najti model z nizom vložkov različnih velikosti.
 • Dolga življenjska doba baterije. Najboljše Bluetooth slušalke vam omogočajo klicanje in sprejemanje klicev čez dan brez ponovnega polnjenja. Nekateri modeli vključujejo samostojni polnilnik, ki vam omogoča polnjenje slušalk na poti, kar podaljša čas med polnjenjem omrežja.
 • Enostavna uporaba. Lastnik ne bi smel uganiti, kako povezati slušalke Bluetooth. ČeUkazi ali kontrole so težko uporabljati, številne funkcije brezžičnih slušalk so neuporabne. Gumbi morajo biti nameščeni tam, kjer jih je z eno roko enostavno najti, vendar je težko padati po nesreči. Glasovne ukaze, če so na voljo, jih je treba zlahka zapomniti, naprava pa jih mora natančno interpretirati.
 • Priročno polnjenje. Nekatere brezžične slušalke so napolnjene z navadnim mikro-USB kablom, druge pa z nestandardnimi povezavami. Slednje so manj priročne, ker jih je treba vedno nositi z njimi, še posebej, če je življenjska doba baterije razmeroma kratka. Dolžina kabla je prav tako pomembna, saj določa, kam lahko med polnjenjem namestite slušalke.
 • Na kaj naj se opozori?

  Ali morate klicati v živahnem okolju? Če je uporabnik združen v svoji pisarni, potem zatiranje hrupa ni tako pomembno. Če pa pogosto kličete iz osrednjih ulic ali od letališča, je možnost filtriranja zvokov v ozadju ključnega pomena. Opozoriti je treba, da imajo slušalke, ki delujejo dobro v nekaterih situacijah, težave z dušenjem vetra v vozilu, ki se premika. Torej, tisti, ki pogosto govorijo po telefonu v avtu, je vredno iskati slušalke, ki se spopadajo s to situacijo.
  Ali uporabnik namerava poslušati glasbo? Tehnologija A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) vam omogoča prenos zvoka iz mobilnega telefona, pametnega telefona ali predvajalnika glasbe v brezžični stereo. Toda pred iskanjem modela, ki podpira takšno priložnost, uporabnikiPreverite, ali je telefon združljiv. Ali naj bodo slušalke elegantne? Nekatere izmed najboljših Bluetooth slušalk zagotavljajo udobje zaradi videza. Če lastnik potrebuje, da ohrani sliko, potem strokovnjaki priporočajo, da bodite pozorni na majhne elegantne trim slušalke, ki izgledajo kot modni dodatek, ne pa kot grda glava na glavo. Ali se morate odmakniti od telefona? Slušalke se precej razlikujejo, na kateri razdalji dovoljujejo oddaljevanje od vira signala, preden se zvok začne popačiti. Nekateri modeli omejujejo uporabnika na polmer 4-5 m, drugi pa na 15 m ali več.

  Taktika nakupovanja

  Ne glede na to, kako skrbno je bila Bluetooth slušalka preizkušena v trgovini, ne morete biti prepričani, da se bo uporabnik počutil po celodnevnem klicu in poslušanju glasbe. Zato strokovnjaki pred nakupom priporočajo pregled politike vračanja, da se prepričate, ali obstaja možnost, da vrnete neprimerno napravo. Nekateri proizvajalci ponujajo 30-dnevno garancijo za vračilo denarja za izdelke, kupljene prek svojih spletnih strani.

  Plantronics Domination

  Do nedavnega sta bila na trgu za brezžične slušalke dva pomembna akterja: Aliph Jawbone in Plantronics. Najboljša izbira je bila 2014 Aliph Jawbone Era. V zadnjem času pa je njegova dostopnost postala omejena. Čeprav je mogoče kupiti od proizvajalca, vendar le v osnovni črni izvedbi, ne pa v kompletu čudovitih rož, ki so bile nekoč glavna tržna razlika tegamodelov Večina trgovcev na drobno, ki ponujajo ta model sploh.

  Glede na to je Plantronics postal eden najbolj znanih proizvajalcev brezžičnih slušalk. Ponuja več kot ducat modelov, njene ponudbe pa vedno dobivajo pozitivne povratne informacije od profilnih spletnih mest.
  Najbolj ocenjene slušalke Bluetooth so imenovane Plantronic Voyager Edge (stane približno 5 tisoč rubljev.). To je najboljša izbira, saj je med najbolj ocenjenimi modeli. Vsi uporabniki se strinjajo, da slušalke zagotavljajo prvovrstno kakovost komunikacije, jasno prenašajo glas in blokirajo hrup iz ozadja. Edina stvar, o kateri je negotova, so klici iz premikajočega se avtomobila, ker je zvok vetra slabo potlačen. V skladu s pregledi, slušalke Bluetooth je zelo priročen. Izjemno majhna in lahka - malo več kot 63 mm v dolžino in tehta približno 9 g. Ker slušni aparat ni v ušesni luknji, ga je težje pravilno postaviti kot modele za vstavljanje, npr. Strokovnjaki in lastniki menijo, da je uporaba Voyager Edge preprosta. Fizične kontrole in glasovni ukazi so intuitivni, slušalke pa je mogoče preprosto povezati z dvema napravama hkrati. Uporabniki se glede svojega polmera delovanja razlikujejo. Če v nekaterih preizkusih glasovni prenos postane nestabilen na razdalji 45 m in popolnoma izgine na 75 m, potem drugi pravijo o zanesljivi povezavi na razdalji do 15 m za klice in impresivno 26 m za pretakanje glasbe prek Bluetooth A2DP.
  PolnjenjeBaterija Edge ima do 6 ur pogovorov ali 7 dni v stanju pripravljenosti. To je dober rezultat, čeprav ne najboljši. Sluąalke pa so opremljene z ohiąjem za polnjenje, ki omogoča do 10 dodatnih ur pogovora. Precej velika razlika v povratnih informacijah uporabnikov je lahko posledica dejstva, da nekateri prodajalci prodajajo "sive" modele.

  Plantronics Voyager Legend

  Najboljše Bluetooth slušalke zagotavljajo udobje, udobje, funkcionalnost in zmogljivost, če pa je uporabnik pripravljen na nekatere skromne ukrepe, potem lahko malo prihranijo in najdejo dobro alternativo po skromnejši ceni. Starejša različica Plantronics Voyager Legend kaže podobne rezultate kot Edge v profesionalnih testih in ni manj priljubljena med kupci. Podpira večino funkcij Edge, vključno z glasovnimi ukazi, A2DP in večtočkovno povezljivostjo. Ampak to je 17-krat težji, veliko več in ne tako eleganten. Če Edge držite na mestu z majhno zanko, ki leži pod ušesno hrustancem, je Legend opremljen s starim šolskim priključkom, ki pokriva celotno uho. Zato je naprava pri nošenju veliko bolj vidna. Kljub temu pa zanka zagotavlja enostavnost upravljanja, večina uporabnikov pa jim je udobno nositi tudi z očali. Kar zadeva zmogljivost, je Legend v veliki meri skladen z Edge. Slušalke imajo težave s hrupom vetra, v drugi pa je prenos zvoka odličen. Kar zadeva življenjsko dobo baterije, je napolnjenost baterije daljša. Baterija omogoča do 7 ur pogovorov ali 11 dni v stanju pripravljenosti. Po drugi straniPo drugi strani pa za razliko od Edge, Legend nima avtonomnega polnilnika, zato mora uporabnik, ko je baterija izpraznjena, najti vtičnico, ki je včasih težavna. Za polnjenje Legend uporablja nestandardni priključek, s katerim imajo mnogi lastniki težave. V skladu s pregledi, magnet, ki bi moral imeti kabel včasih ne more obvladati svoje naloge, zato slušalke ne polnijo vedno. Še huje, kabel je dolg samo 30 cm, tako da, če na namizju ni prostih vtičnic, morate slušalko postaviti na tla. Če pa je uporabnik pripravljen sprejeti te težave, bo dobil enako zmogljivost in udobje, kot pri Edge, vendar po nižji ceni.
  Bluetooth slušalka za Xiaomi
  Zasnova brezžične slušalke te znane kitajske družbe je prejela prestižno nagrado IF Design Award za leto 2015. Xiaomi Mi Bluetooth slušalka se napaja z robustno japonsko barvo z mastnimi lastnostmi. Proizvajalec ponuja 3 vrste silikonskih vložkov, izdelanih na podlagi analize oblik 2000 ušes. Bluetooth slušalka Xiaomi meri 56 cm v višino in 1 cm v premeru, tehta 65 g, zagotavlja 5 ur pogovora in teden v stanju pripravljenosti. Baterija je polna 2 uri, podpira pa se istočasna brezžična povezava z dvema napravama. Za jasen in čist zvok se uporablja posebna oblika zvočnika, ki izboljša človeški glas in zvok kot celoto. Zmanjšanje izhoda na 3 mm povečuje kakovost avtomatskega sistema za zmanjševanje šuma. Xiaomi Mi Slušalka z Bluetooth različico 4.1 je združljiva s 4G omrežji inne povzroča motenj. Silikonski mikrofon zagotavlja veliko boljši zvok kot običajni modeli. Naprava podpira glasovne ukaze navigatorja. Ko je glasba glasna, boste slišali navodila za navigacijo. Območje delovanja slušalk je 10 m.

  Plantronics Explorer 500

  Po mnenju uporabnikov je največja pomanjkljivost modela Legend in Edge ta, da slabo delujeta v premikajočem se avtomobilu ali na drugih mestih, kjer je močan veter. Če se pojavi ta problem, morate paziti na Plantronics Explorer 500. Po mnenju lastnikov ta kazalnik presega vse druge modele, vključno s tistimi, ki stanejo 2-3 krat dražje. Podpira stabilen signal na razdalji 16 m med glasovnim klicem in 29 m pri pretakanju glasbe. Baterija traja več kot 7 ur, pred Edgeom pa približno eno uro. Vendar pa v drugih pogledih Explorer 500 ni tako impresivna kot drugi modeli istega proizvajalca. Kakovost prenosa glasu je dobra, vendar ne izjemna. Slišite lahko nekaj hrupa v ozadju in nekateri uporabniki se pritožujejo nad neverjetno glasnostjo dohodnih klicev. Model podpira samo osnovne glasovne ukaze in ni dobavljen z avtonomnim polnilnikom. Pozitivne točke vključujejo dejstvo, da se Explorer 500 polni preko priključka microUSB, zato lastniku ni treba povsod nositi nestandardnega kabla. Slušalke so še manjše od Edge in imajo enake slušalke in tečaje. Primerna je za večino uporabnikov, nekateri pa se pritožujejo zaradi nevšečnosti ali celo bolečega občutka z dolgim ​​nošenjem.Ponudba modela je nekoliko omejena, lahko pa jo kupite neposredno pri proizvajalcu.

  Jabra Talk 2

  Bluetooth slušalka Jabra Talk 2, čeprav nima vse funkcionalnosti vrhunskih modelov, zagotavlja najbolj pomembno: odličen zvok na obeh koncih komunikacijske linije, udobno oblikovanje in zadostno delovno območje vam omogoča, da se po potrebi odmaknete od pametnega telefona. Ena od možnosti, ki jih morate žrtvovati, je tehnologija ANC, čeprav lahko naprava dobro obvladuje ozadje. En zadetek je dovolj za 9 ur pogovora. Poleg funkcij, kot so sprejemanje klica in dokončanje, klicanje zadnje številke, spreminjanje glasnosti, utišanje mikrofona in glasovno klicanje, slušalke Bluetooth Jabra Talk 2 omogočajo komunikacijo s Sirijevim Internetom ali pomočnikom Cortane.

  Plantronics M55

  Za uporabnike, ki imajo zelo omejene stroške, razmislite o nakupu naprave Plantronics M55. Ta izjemno poceni slušalka podpira številne funkcije, vključno z A2DP, glasovnimi ukazi in večtočkovno povezljivostjo. In njegovo življenjsko dobo baterije je težko premagati. Po mnenju uporabnikov, model z iPhone zagotavlja 85 ur pogovora. V stanju pripravljenosti lahko traja do 16 dni, zahvaljujoč posebnemu načinu globokega mirovanja, ki shranjuje energijo baterije. Vendar pa zmogljivost M55 ni tako impresivna. Glasovi so jasni v tihih situacijah, vendar po mnenju recenzij na prometni ulici veliko hrupa. Uporabniki uživajo kakovost zvoka kompaktne velikosti M55 in izjemno dolgo življenjsko dobo baterije. Vendar pa so mnogi nezadovoljni z dejstvom, da slušalke prihaja samo sEna aplikacija, da bi jo ljudje z različnimi ušesi naročili ločeno. Poleg tega se lastniki pritožujejo nad precej omejenim obsegom Bluetootha. Ampak, če boste morali imeti poceni in zanesljivo napravo, ki bo uporabljen v zaprtih prostorih, potem je cena M55 v 1850 rubljih. težko premagati.

  Sorodne publikacije