Kako vzpostaviti gamepad: tri učinkovite načine

Ta članek bo razpravljal o tem, kako nastaviti igro na računalniku za igranje iger. Konec koncev, če kupite napravo v trgovini, je verjetnost, da bo na začetku delovala pravilno, izredno majhna. Zato je vredno raziskati vse modrosti, preden se usedete za igro.

Zakaj nastavite igralno konzolo?

Kot je navedeno zgoraj, morate pred zagonom igre najprej konfigurirati igralno konzolo. Igra z igralno palico je zelo velika, zato bo ta članek koristen za široko paleto igralcev. Ampak morate pojasniti, zakaj morate nastaviti, medtem ko je treba napravo najprej pripraviti.


Tukaj morate narediti rezervacijo: če kupite igralno konzolo iz XBoxa, je verjetno, da bo delovala odlično in naprava iz drugega podjetja je malo verjetna. Primer je zato, ker so igre, ki so izostrene pod krmilno palčko, večplastne. To pomeni, da jih razvijalec ne ustvarja le za računalnik, temveč za PlayStation in XBox. In igra, oziroma, podpira napravo teh dveh zastav industrije konzole. V preprostem jeziku, če imate napravo tretje osebe, potem morate vedeti, kako nastaviti igro, sicer ne bo delovala pravilno ali pa sploh ne bo delovala.

Prilagajanje preko nadzorne plošče

Začnimo torej z zgodbo o tem, kako nastaviti igro za udobno igro. Prvič, najlažji način za prenos dodatnih aplikacij bo razstavljen. Nastaviti morate uporabostandardne pripomočke za Windows.


Najprej morate vnesti nadzorno ploščo. To storite tako, da v meniju Start izberete isti razdelek. Ko boste to naredili, se bo pojavilo okno z veliko ikonami, vendar nas zanima le ena - "Naprave in tiskalniki".
Sedaj boste imeli slike vseh naprav, priključenih na osebni računalnik. Med vsemi poiščite podobo svojega gamepad-a. Sedaj morate klikniti z desno tipko miške na ikono in v meniju izberite "Nastavitve nadzora iger". Naprej v oknu morate odpreti lastnosti te naprave. Greva v zadnjo fazo. V oknu vidite številna polja, ki jih želite izpolniti. Vsako polje zahteva, da se tipka na tipkovnici aktivira s pritiskom ustreznega gumba na igralnem pultu. Izpolnite vsa polja in kliknite »Shrani«. Zdaj, ko vstopite v igro, morajo vsi dodeljeni gumbi delovati pravilno. Ampak, če to ni tako - ne obupajte, zdaj pa bo še en način, da ugotovite, kako nastavite igralno konzolo za igre na srečo.

Nastavitev z x360ce

Če vam zgoraj navedeno ne pomaga, morate iti na druge načine. Tokrat boste potrebovali podporo programske opreme tretjih oseb, in sicer x360ce. To je igralni emulator XBox 360. Vsaka igra prisili v računalnik kot napravo, priključeno na igralno palico XBox. Po prenosu morate konfigurirati program. To je preprosta naloga, tako da lahko vsakdo zlahka obvladuje nastavitve te aplikacije:
 • Po prenosu arhivskega mestadatoteke iz nje v katero koli mapo v računalniku.
 • Zdaj odprite datoteko x360ce.exe iz te mape.
 • Če je krmilnik pravilno priključen, boste ob zagonu slišali značilni signal.
 • Na dnu kliknite na spustni seznam. Vse predloge se bodo odprle pred vami.
 • Iz seznama izberite Thrustmaster Dual Tigger 3 in 1 Rumble Mods.
 • Kliknite gumb Naloži.

 • Zdaj, s klikom na gumbe igralne konzole in medsebojnim delovanjem s sklepi, boste videli, da bodo ustrezne lučke krmilnika zasvetile ustrezne gumbe. V nasprotnem primeru spremenite slog ali ročno dodelite želene tipke. Ko je vse končano, kliknite gumb Shrani in zaprite okno. Vse, kar je ostalo, je kopiranje datotek iz mape, in sicer: x360ce.exe, x360ce.ini, xinput1_3.dll v koren igre. Korenska mapa je tista, v kateri se nahaja zaganjalnik. Če ga želite najti, lahko v bližnjici za igro kliknete PCM in izberete "Lokacija datoteke". Odprla se bo mapa, v katero naj bodo shranjene vse zgornje datoteke.

  Konfiguriranje igralne konzole s XPadderjem

  Torej, razmislite, kako konfigurirati igralno konzolo s programom XPadder. Lahko rečemo, da se zdaj obračamo k težki artileriji, ker ta program že ne posnema ne krmilnika, temveč tipkovnico računalnika, to pomeni, da dodelite ključe igralnemu ploščku. To je vsestranski način, saj vam omogoča igranje iger iz naprave, četudi sploh ne podpirajo nadzora igralne palice.
  Torej, nastavite program:
 • V oknu programa kliknite ikono igralne palice, kise nahaja na vrhu okna v levo.
 • Kliknite gumb "Novo".
 • Iz vseh gumbov izberite "Odpri".
 • V oknu odprite mapo imenika upravljalnika. Ima slike različnih igralnih plošč. Izberite svoje in kliknite "Odpri" (če ga niste našli, izberite poljubno).
 • V levem podoknu izberite "Očala".
 • V okence potrdite polje poleg »Vključeno«. Sledite navodilom, pritisnite levo za desno.
 • Na sliki kroga se pojavi kontrolna ročica, ki jo premaknete na levi odtok.
 • V oknu z nastavitvami potrdite polje poleg možnosti »Omogočeno«, zdaj desno in ponovite vsa dejanja, a krog premaknite na desno stran.
 • Na levi plošči izberite "Cross".
 • Izberite potrditveno polje "Omogočeno" in sledite navodilom s klikom na ustrezne gumbe na igralnem zaslonu.
 • Povlecite križce na sliki na pravo mesto.
 • Na levi plošči izberite "Gumbi".
 • Izmenično pritisnite gumbe gamepad. Prikažejo se kvadratki na slikah: povlecite jih na ustrezne gumbe.
 • V levem podoknu izberite "Triggers".
 • Pritisnite levi in ​​nato desni sprožilec.
 • Kliknite gumb "Sprejmi".
 • Zdaj imate levo pritiskanje belih kvadratov, da dodelite ustrezne tipke na tipkovnici.
  Zdaj veste, kako nastavite igralno konzolo z uporabo programa Xpadder.

  Kaj storiti, če igralna konzola ni konfigurirana?

  Seveda obstaja verjetnost, da vam vse zgoraj navedene metode ne bodo pomagale. Na žalost to pomeni le eno stvar - igralna konzola je napačna.Ostaja, da ga prinesete v trgovino in zahtevate denar nazaj ali zamenjate napravo za drugo. Priporočljivo je, da dobite gamepad iz XBoxa. Čeprav je drago, vendar je enostavno nastaviti: igralec potrebuje le, da se poveže z računalnikom, zažene igro in uživa v procesu. Tu ste se naučili, kako nastaviti nadzornik. PC igre, seveda, so nadzorovane z miško in tipkovnico, vendar je veliko bolj priročno, da ležijo na kavču in, ki joystick v roke, uživajo svoje najljubše zabavo.

  Sorodne publikacije