Predpona DVB - t2. Kako vzpostaviti povezavo?

Kako povezati t2? To je lansko leto zmedlo milijone Rusov. Mnogi so zaskrbljeni do danes. Kaj je t2? Za nepoučene, je vredno pojasniti, kaj se na kratko imenuje digitalni televizijski standard druge generacije, ki se trenutno uporablja v Rusiji za oddajanje dvajsetih brezplačnih kanalov. Njegovo polno ime je: dvb-t2 in pomeni "digitalna video oddaja druge generacije".

Bistvo problema

Zakaj je vprašanje, kako povezati druge države, tako zaskrbljeno zaradi tisočih naših sodržavljanov? Ker bo leta 2019 prišlo do popolne prekinitve analogne radiodifuzije. Izjema je le za regionalne televizijske kanale, nato pa le za eno leto. Po izteku tega roka bodo morale vse televizijske družbe lokalnega pomena preiti na "številko".


Moderne televizije

Vprašanje, kako povezati t2, morda ne bo skrbelo le lastnikov plazemskih in LCD televizijskih sprejemnikov najbolj naprednih modelov. Imajo funkcijo gledanja digitalne televizije v formatu dvb-t2 preko vgrajenega sprejemnika. Zato bi morali vsi ljubitelji prostega časa okoli modrega zaslona pozorno prebrati navodila svojih televizijskih sprejemnikov. Če je televizor opremljen z zgornjo funkcijo, lahko nastavitve vnese samo daljinski upravljalnik in zažene iskanje kanalov dvb-t2. Ponavadi jih je težko najti. Tehnika brez udeležbe človeka popolnoma izpolnjuje to nalogo.Če samodejno iskanje ni uspešno, morate uporabiti ročno možnost. V tem primeru morate vnaprej vedeti, v kakšni frekvenčni digitalni televiziji se oddaja v vaši industriji in vnesite ta parameter. Takoj po tej nastavitvi bo vseh 20 kanalov na voljo za ogled.


TV-sprejemniki

Ena izmed najbolj iskanih izdelkov, ki so danes na policah trgovin z električno energijo, so digitalni TV-sprejemniki. Imenujejo se tudi kot sprejemniki ali predpone za digitalni TB. Če vaš televizor ni opremljen z vgrajenim modelom te naprave, bo odgovor na vprašanje o tem, kako povezati t2, zvenel takole: kupite tuner v trgovini, ga povežite in konfigurirajte. Sprejemniki imajo poleg gledanja digitalne oddaje običajno še nekaj dodatnih funkcij. Ena od najbolj uporabnih funkcij teh naprav je snemanje televizijskih oddaj. Če iz nekega razloga ne boste mogli gledati svoje najljubše TV-oddaje, jo lahko shranite na USB-pomnilnik, ki je običajno v kombinaciji s predpono z USB-vmesnikom. Snemanje se lahko izvede v načinu časovne izmene. V tem primeru bo pregled prenosa podoben uporabi DVD, blu-ray ali multimedijskega predvajalnika: kadar koli lahko prekinete. V tem primeru boste že v zapisu za pregled programa. Z odlično kakovostjo videa, ki zagotavlja takšno funkcijo, je razlika v snemanju iz oddajanja pogosto neopažena. Če naprave ne potrebujete za opravljanje drugih funkcij, razen za sprejemTV valovi, potem lahko izberete najpreprostejši proračunski model. Glavna stvar je, da zagotavlja stabilen sprejem signala.

Kako povezati predpono t2?

Če je ta naprava že izbrana in kupljena, se pojavi vprašanje lastnika v naslovu oddelka. Torej, kako povezati tuner t2? To lahko storite tako, da priključite kabel s priključki HDMI ali "tulipan", odvisno od prisotnosti priključkov na zadnji strani televizorja in sprejemnika.
Če je tip "jacks" enak, potem ste neverjetno srečni, še posebej, če komplet iz kupljenega sprejemnika vključuje povezovalni kabel z ustreznimi vtiči. Kaj naj storim, če se TV-sprejemnik in vrata TV sprejemnika razlikujeta? In v tem primeru ne bi smeli biti razburjeni. Izhod iz take situacije je dokaj preprost. Morate kupiti poseben adapter. Take naprave lahko imenujemo drugače (npr. Modulator).

Stari konj ne pokvari volana

In kako povezati t2 s starim televizorjem, ki ima na zadnji strani le priključek za anteno? Strokovnjaki pravijo, da je digitalni sprejemnik lahko priključen na skoraj vsak model TV sprejemnika. Torej, če je vaš televizor opremljen z eno samo "vtičnico", ki je namenjena za anteno, boste morali kupiti napravo, ki pretvori signal iz predpone v tisti, ki se lahko prenaša preko antenskega priključka. Ta naprava se imenuje RF modulator. On je tisti, ki pomaga povezati t2 s starim televizorjem.

Zvočni signal

Če ste navajeni gledatifilmov samo z visokokakovostnim zvokom, nato pa poleg TV-sprejemnika priključite tudi stereo sistem. To lahko storite z dvema komponentama priključka "tulipan", ki sta odgovorna za desni in levi avdio kanal.
Številni sprejemniki imajo tudi "gnezda" za povezavo z večkanalnimi sistemi. Potrebovali boste visokokakovosten zvok, ne samo za gledanje televizorja, ampak če nameravate predvajati vse medijske datoteke (avdio ali video) na set-top boxu. Znano je, da je večina sprejemnikov sposobna izvajati takšno funkcijo.

Nastavitve

Ne pozabite priključiti decimetrske antene (notranje ali zunanje) na sprejemnik. Digitalno oddajanje in analogni signal si lahko ogledate le, če je ta naprava prisotna.
Vprašanje, kako povezati TV s televizorjem, je skoraj rešeno. Vse kar preostane je, da nastavite sprejemne kanale. Najpogosteje uporabljena oprema je na voljo za pomoč osebi, ki to nalogo opravlja v samodejnem načinu. Če takšna nastavitev ni bila uspešna, se bo, kot je že omenjeno v enem od prvih poglavij, frekvenca, na kateri je treba določiti oddajo, sama označiti s pomočjo daljinskega upravljalnika na želeno nastavitveno točko.
Upoštevanje, kako povezati TV s televizorjem, se lahko šteje za popolno. Sedaj lahko uživate v odlični kakovosti slike in zvoku, ki omogoča takšno oddajanje.

Sorodne publikacije