Posodabljamo vtičnike brskalnika: Adobe Flash Player

Dejstvo, da po prvi namestitvi operacijskih sistemov Windows vsebujejo samo osnovne komplete najbolj potrebne programske opreme in le od Microsofta, vsi vedo. Zato morate vedno namestiti dodatne aplikacije in dodatke v že nameščene programe. Posebno mesto tukaj poudarjajo posebni vtičniki, ki se integrirajo v spletne brskalnike. Oglejmo si, kako nadgraditi Adobe Flash Player plugin, in kratek pregled osnovnih tehnik splošne narave za drugo programsko opremo. Za začetek vam bomo dali kratke teoretične informacije, ki vam bodo pomagale razumeti splošne metode, ki se uporabljajo za iskanje in namestitev potrebnih posodobitev.

Posodabljanje vtičnikov: splošna načela delovanja

Začnimo s splošnimi načeli posodobitve programske opreme, ki so predstavljeni kot posebne razširitve /dodatki, ki so integrirani v internetne brskalnike. Samo dve možnosti posodobitve: posodobitev se samodejno namesti brez sodelovanja uporabnika, kar običajno zahteva le soglasje ali potrditev ali pa posodobitve vtičnikov v ročnem načinu. To je le ročna nadgradnja in je na voljo za predvajalnik Adobe Flash, ki mora biti prisotna v brskalnikih (najprej je ta aplikacija na voljo le v nekaterih in ne v vseh različicah brskalnikov Google Chrome in Mozilla Firefox).


Kaj pa Adobe Flash Player plugin?

Preden se lotimo postopka nadgradnje, poglejmo, kaj je vse o pluginu in zakaj je to potrebno.Igralec sam, kljub imenu, ni igralec, saj nima niti svojega vmesnika in se ne odpre v ločenem oknu, temveč ponuja samo svoje module brskalnikom ali nekaterim drugim programom kot sredstvo za reprodukcijo multimedijskih vsebin (avdio, video, animacija).
V tem primeru aktiviranje vtičnika s strani uporabnika ni potrebno (razen če je ročno vključeno v nastavitve). In v načinu samodejnega predvajanja vsebine spletne strani in v primeru začetka, ki ga neposredno izvede uporabnik, se predvajanje začne takoj, predvajalniki pa delujejo v ozadju (vsebina se predvaja neposredno v oknu brskalnika brez uporabe zunanjega predvajalnika).


Vendar pa razvijalci tega vtičnika z zavidljivo doslednostjo proizvajajo za njega vse več posodobitev. Ta sistem je zgrajen tako, da ob izidu nove različice posodobite plugin v ročnem načinu. Toda najbolj žalostno je, da za razliko od drugih aplikacij, stare spremembe, ki lahko delujejo in brez potrebe po namestitvi posodobitve, predvajalnik flash ne deluje (takoj postane opazen zaradi nezmožnosti aktiviranja predvajanja ali nastanka napak z ustreznimi sporočili).

Kako posodobiti vtičnik Adobe Flash Player?

Zdaj pa se dotaknemo namestitve posodobitev, ki se absolutno ne razlikuje od prvotne namestitve dodatka. Vtičnik lahko brezplačno nadgradite na najnovejšo različico, tako da prenesete namestitveno datoteko z uradnega mesta razvijalca.
VendarPreden prenesete glavno datoteko, je zelo priporočljivo, da ste pozorni na posebne ponudbe za vzpostavitev partnerstva (predlog se samodejno označi na sredini okna). Če na tej stopnji pustite vse nespremenjeno, potem ne bodite presenečeni, da se bo na vašem računalniku pojavil še en protivirusni program, ali pa bo nameščen drug brskalnik, ki bo privzeto uporabljen. Vendar smo bili zmedeni. Torej posodobimo vtičnike. V primeru predvajalnika flash se vse to nanaša na zagon prenesenega namestitvenega programa kot skrbnika na zaprtih brskalnikih (potrebna sta oba pogoja). Sledite navodilom monterja in počakajte, da se postopek konča.
Ko je prednameščena namestitvena datoteka končana, se bo namestitvena datoteka samodejno izbrisala.

Kako nadgraditi, če je postopek blokiran ali brez napak?

Toda kaj naj naredim, če posodobimo vtičnike in datoteke ali namestitvene datoteke, ki so blokirane ali napake pri izdaji?
V tem primeru, da bi obšli blokiranje, je najlažja rešitev uporaba odjemalca VPN brskalnika, ki spreminja resnični zunanji naslov IP računalnika uporabnika. V primeru napake je priporočljivo, da staro različico vtičnika najprej odstranite ročno z uporabo komponent Nadzor in nadzorna plošča ali odstranitveni program, kot je program za odstranjevanje namestitve iObit, nato pa ponovno namestite.

Nekaj ​​besed na koncu

Še vedno je treba dodati, da so številni uporabniki zainteresirani za vprašanja upravljanjaSamodejno varnostno kopiranje je odjemalec za posodabljanje, ki nenehno visi v ustreznem razdelku. Nič ni grozno v njegovem odklopu. Tudi če ne bo spremljala videza novih različic predvajalnika flash, bo mogoče ugotoviti, ali ga je treba posodobiti, če ni mogoče reproducirati večpredstavnostne vsebine, ali pa bo na spletnem mestu, ki vsebuje take materiale, izdano ustrezno opozorilo.

Sorodne publikacije