Kaj bi lahko bila Half-Life 2: Epizoda 3?

Half-Life 2 je kultni strelec iz Valve. Prvi del te serije je popolnoma spremenil svet 3D iger, drugi del pa je določil uspeh. Poleg glavne serije so razvijalci izdali nadaljevanje zgodbe Gordona Freemana v obliki duha epizodnih delov. Imenovali so jih - Episode One in Episode Two. Tretja epizoda, po govoricah, je bila ustavljena leta 2008, saj se je Valve osredotočil na spletne projekte.

Kaj je bilo v epizodi 3?

Ni težko uganiti, da bi moral prehod Half-Life 2: Epizoda 3 razkriti pozornost zgodbe o avanturi Gordona Freemana in usode človeštva. V drugi epizodi so junaki uspešno lansirali bojno raketo pri White Guyju, ki konča tuji portal nad zasedenim mestom 17. Nato se protagonist in njegov spremljevalec pošljeta na Antarktiko, za njimi pa pošljejo sile milice.


Uhajanje podrobnosti zgodbe

V začetku leta 2016 je eden od scenaristov iz tretje epizode zapustil Valve. Po določenem času je opisal nekaj podrobnosti o tem, kaj naj bi bil novi del in razvijalci so želeli pokazati Half-Life 2: Episode 3. Po prihodu junakov na Antarktiko morajo protagonisti neodvisno identificirati bazo zavezništva. V tem času naj bi pomoč prispela v drugo vozilo. Po odkritju vojaških sil zavezništva so Gordon in Aliks ujeta. Dr. Breen v novem telesu, ki je bil vzet iz tujca, se strinja s protagonistom. Prosi za eno službo - da ga ubije,ker je bilo življenje v čudnem telesu neznosno. Gordon prosi za lopov in osvobojeni so Alice.


Kasnejši junaki najdejo domnevnega morilca očeta Alice. Izkazalo se je, da osumljeni zdravnik ni kriv, vendar ima ključ do resonance, ki bo pomagala prodreti na ladjo zavezništva. Med preučevanjem ladje postane jasno, da so obtičali v časovni zanki med Antarktiko in Antarktiko. Gordon najde teleport s svojo ekipo. Pred pošiljanjem med zdravnikom in Alixom je prišlo do spora - Mossman predlaga odhod na vstajo in zapustitev ladje zavezništva v celoti, Alyx pa bo uničil ladjo, kot je hotel njen oče. Posledično partner protagonista ubije zdravnika, nato pa uničijo ladjo. Nenadoma se pojavi G-človek in prosi Alyxa, naj gre z njim, da dokonča nedokončane posle. "Gordon ostaja sam na ladji, ki eksplodira iz minute v minuto. uničenje ene od ladij, ki jih zavezništvo ne more zmagati.
Gordon prihaja v pomoč prvemu oddelku policistov, ki premikajo junaka na Zemljo. Pisatelj scenarija pojasnjuje, da to ni konec igre Half-Life 2: Episode 3, vendar ni več podrobnosti. Znano je, da je Valve nameraval narediti več udov parcele in dati igralcu izbiro: zmaga Resistance, zavezništva, izbira usode Zemlje in drugih rešitev bi se prilegala na vaša ramena! Ostaja le upanje, da bo tretja epizoda še vedno videla svet.

Sorodne publikacije