Kaj je brez povezave? Vklopite, izklopite, delajte na različnih napravah in aplikacijah

Kaj je način brez povezave? Če govorimo v preprostem jeziku, je to priložnost za delo v vsaki vlogi, če ni dostopa do komunikacije. Za računalnike je to odklop, predvsem internet, po možnosti in lokalno omrežje. Za mobilne telefone je to tudi prekinitev in telefonska povezava ter Bluetooth.

Zakaj potrebujete brezžični način na računalnikih?

Večina uporabnikov računalnikov, tudi ko delajo v programih, ki niso povezani z dostopom do interneta, so nenehno povezani z njim. Nekateri so običajno, drugi so z uporabo operacijskih sistemov, kot je krom. V tem sistemu se vsa dejanja izvajajo prek interneta. Če morate nekaj natisniti in ni dostopa do omrežja, potem ne morete storiti ničesar, razen če je dokument shranjen v lokalnem skladišču in ni drugega operacijskega sistema.


Poleg tega je znano, da Google sledi dejavnosti uporabnikov in prenese njihove osebne podatke na obveščevalne agencije ZDA na zahtevo. Če niste zaskrbljeni zaradi vprašanj zasebnosti, si zapomnite, da so za MS Windows, ki jih večina uporabnikov uporablja na internetu, polni virusov, in jih zgrabi tam, kjer interneta ni bilo mogoče uporabiti, včasih zelo moteče.

Način brez povezave na mobilnem telefonu

Ko smo ugotovili, kaj je način brez povezave na računalniku, si poglejmo, kaj predstavlja v vašem mobilnem telefonu.
V telefonih z nameščenim operacijskim sistemom Android,imenuje se "Offline Mode". Uporablja se na mestih, kjer je uporaba mobilne komunikacije nesprejemljiva. Primer takega prostora je lahko letalo, zato se ta način v telefonih pogosto imenuje "način letenja". Z uporabo tega načina lahko shranite baterijo, za katero je znano, da je zmožna izprazniti v najbolj neprimernem času. Kako onemogočiti način brez povezave? V različnih telefonih se to dogaja drugače. Običajno je ta možnost v nastavitvah, kjer morate izbrati Profili ali Načini, nato pa potrdite polje »Običajni način«. Nekateri modeli zahtevajo ponovni zagon, potem pa se samodejno pozove, da se vrne na običajni način.

Odstranjevanje načina brez povezave v brskalnikih

V primeru, da imate omejen promet, ki se je nenadoma končal, morate nujno prekiniti povezavo. Kaj se dogaja v tem primeru? To bi moralo biti vključeno v brskalnike, preko katerih je dostop do svetovnega spleta, avtonomnega načina. Nato lahko iz predpomnilnika ogledate številne strani od tistih, ki ste jih obiskali med internetom.
V tem primeru je odgovor na vprašanje "kako odstraniti offline mode" precej nepomemben - morate odstraniti kljukico iz "Offline Mode". V novih različicah brskalnikov je menijska vrstica običajno skrita, zato jo morate poklicati na dostopen način, na primer s pritiskom na Alt na tipkovnici in že izberite "Samostojno".

Offline kot sinonim za nevidnost

Izraz "brez povezave" je postal tako priljubljen, da se je začeluporabiti ne le kot pokazatelj odsotnosti mreže, ampak tudi kot kazalec resnične ali namišljene odsotnosti na spletu. Da, lahko greš v socialno mrežo "VKontakte" in postaneš neviden drugim uporabnikom. To pomeni, da boste na spletnem mestu prisotni, za druge uporabnike pa vaše stanje kaže popolnoma nasprotne informacije. To imenujemo tudi »brez povezave«.

Delo z nekaterimi spletnimi aplikacijami brez povezave

Na začetku so lahko spletne aplikacije, kot je Google Dokumenti, delale brez povezave. Ugotovimo lahko, da to prispeva k zdravi konkurenci med ustvarjalci pisarniških aplikacij, predvsem Microsofta in Googla, kar bi moralo povečati njihovo konkurenčnost.
Kako vključiti način brez povezave v Google Dokumentih? To je mogoče doseči z brskalnikom Chrome ali njegovim odprtokodnim Chromiumom. Odpremo ga v svojem "oblaku" v Googlu (Google Drive) - to zahteva internet, nato pa v navigacijski vrstici kliknemo gumb "Več". Izberite kategorijo »Avtonomno«, kar bo privedlo do priročnika, ki navaja, da morate za te namene najprej nastaviti dodatek, nato pa kliknite gumb za dostop brez povezave. To bo povzročilo kopiranje datotek v oblaku v lokalno napravo za shranjevanje. Po tem lahko izklopite internet in delate z Google Dokumenti brez povezave. Torej smo odgovorili na vprašanje: »Kako vklopim način brez povezave v aplikacijah Google Dokumentov?« Podobno lahko delate tudi z Google Zemljevidi. Ko je na voljo v spletnem načinu, se prikaže območje na zemljevidupotreben pri delu brez povezave. Zemljevid se nato prenese in iz tega območja lahko iščete brez povezave.

V mobilnem telefonu je možno, da je način brez povezave vključen ne le v popolnem odklopu mobilnega omrežja, temveč tudi prek odklopa enega interneta z odstranitvijo kljukice iz "Uporaba mobilnih podatkov".

V načinu brez povezave

Včasih za nekatere aplikacije lahko izhod iz povezave onemogočijo požarni zidovi. Torej, igra "Stim" omogoča tudi offline način. Hkrati nekateri uporabniki v socialnem klubu ne morejo zapustiti načina brez povezave. Če želite odstraniti to omejitev, morate vnesti nastavitve požarnega zidu in tam prilagoditi pravila in območja. Datoteke socialnega kluba dobijo tabu na internetu. Potrebno ga je odstraniti, potem pa bo mogoče zapustiti način brez povezave. To ne velja samo za Social Club, ampak tudi za nekatere igre s parami. Morda je opaziti tudi v drugih aplikacijah. Kako zapustiti način brez povezave? Če je ta operacija blokirana, gremo do požarnega zidu, preverjamo pravila in območja, da jih dovolimo za to aplikacijo. Če je to običajno, preverite nastavitve požarnega zidu Windows.

Na koncu

Povzemimo: kaj je način brez povezave? Poleg tega, da je ta način brez dostopa do interneta, se ta izraz v nekaterih socialnih omrežjih razume tudi kot nevidnost. Nekateri internetni programi lahko delajo brez povezave, medtem ko prenašajo datoteke v oblaku v lokalno shrambo.

Sorodne publikacije