Prenosni zvočnik z lastnimi rokami v samo nekaj dneh

V sodobnem življenju vse bolj uporabljamo različne prenosne pripomočke. Toda bolj pogosto uporabljajo druge pripomočke, povezane s predvajanjem glasbe. To je zelo priročno, počitek na naravi ali koči, vožnja s kolesom ali vadbo v telovadnici, vklopite svoje najljubše delo in uživajte v kakovostnem zvoku. V zvezi s tem so številni prenosni zvočniki in boomboxes zelo priljubljeni. Njihovi stroški se gibljejo od nekaj dolarjev do več sto.

Nekateri pa ne želijo določiti N-a za tako enostavno napravo in postavljati vprašanja o tem, kako narediti prenosni stolpec z lastnimi rokami. V tem članku govorimo o več različicah njegove proizvodnje.

Kako sestaviti prenosni zvočnik z lastnimi rokami

Preden začnete, pripravite potrebne materiale, orodja in opremo. Za ročni prenosni zvočnik potrebujete:
 • ojačevalno ploščo z regulacijo glasnosti.
 • 2 zvočnika z močjo od 2 do 3 vata in odpornostjo 4 do 8 ohmov.
 • Plošča krmilnika polnjenja litij-ionske baterije.
 • Litij-ionska baterija je na voljo v telefonu.
 • Žice z avdio izhodom 35 mm, bolje vzeti iz slušalk.
 • Dvosmerno stikalo.
 • Žica.
 • Vijaki M3.
 • Vezan les 4 mm.
 • Barva je boljša v škatli.
 • Orodja - izvijači, spajkalnik, vretena.
 • Pri delu s temi orodji ne pozabite na skladnost z varnostnimi predpisi.


  Prenos stanovanjstolpci z lastnimi rokami

  Začnimo z izdelavo primera. Kakovost zvoka govornikov je v mnogih pogledih odvisna od materiala primera. Vezane plošče ne morejo biti bolj primerne za te namene, saj dobro odmevajo in zaradi tega zvok postane sočen, nasičen in z dobrim basom. Samo spuščanje zvočnikov v kartonsko škatlo, nikoli ne dobite take kakovosti zvoka kot pri primeru iz vezanega lesa. Dimenzije 180 x 70 x 60 mm. To so optimalna razmerja za najboljši zvok zvočnikov. Uporabljamo oznake na vezanem lesu in vse sečemo s sestavljanko. Izvrtajte luknje za zvočnike. Robove očistimo z brusnim papirjem. Lepljen z lepilom PVA vse podrobnosti, razen za sprednji del z odprtinami pod stolpcem. Na njem vrtamo odprtine pod krmiljenjem glasnosti in stikalo. Izdelamo luknje za mikro-USB priključek in avdio vodilo. Iz vezane plošče izrežemo majhne kvadrate (1 x 1 cm) in jih prilepimo okoli vogalov telesa za nadaljnjo pritrditev pokrova.


  Sestavljanje

  Spajate žice na akumulator in ga izolirajte z izolacijskim trakom. Spajkalne žice na zvočnike. Upoštevajte, da je ena oseba "+", druga pa "-". Upoštevajte to z nadaljnjo povezavo. Pritrdite pokrov, ga pritrdite s trakom in izvrtajte luknje v vogalih s premerom 25 mm. Kravato M3 je rezalo rezbarijo.
  Celotno telo je dobro polirano s smirkovim papirjem. Previdno odstranite prah in barvo. Ko se barva posuši, držimo zvočnike na vročem lepilu. Ojačevalnik privijte v prej obdelano luknjo. Pritrdite stikalo. Napolnite akumulatorski vodnik na plošči krmilnika polnjenja,označeni z B + in B-. Pazite, da ne zamenjate polarnosti. Na tej stopnji lahko preverite delovanje tokokroga s priključitvijo kabla polnilnika. Rdeča LED vam pove, da je polnjenje. Modra dioda utripa, ko je baterija popolnoma napolnjena. Plus, iz desnega zvočnika, spajamo na stik "ROUT +" in minus na "ROUT-". Podobno levi zvočnik spajkamo v stike "LOUT". Na plošči krmilnika polnjenja žico spajamo s kontaktom "OUT +" in "OUT-32". Modul se prilepi na vroče lepilo. Pritrdite baterijo. Žico razširimo z avdio izhodom v predhodno obdelani luknji. Za zaščito pred zlomom povezujemo notranjost vozlišča. Napolnite žico v živo. Spajate preostale kontakte stikala in ojačevalnika. Privijte sprednjo ploščo z vijaki M3.
  Priključite avdio priključek na telefon in preverite. Prenosni zvočnik je pripravljen za vaš telefon. To ni zelo težko, še posebej, če ste v tehniki.

  Prenosni zvočnik z lastnimi rokami z bliskovnim pogonom

  Gremo še dlje. Naslednji model prenosnega zvočnika z lastnimi rokami bo zbran iz pomoči. Kot podlago bomo uporabili ohišje z zvočnikom iz razdeljenega računalniškega stolpca in nekaj materialov, kupljenih na AliExpress. Poleg tega bomo potrebovali:
 • dekoder (predvajal bo glasbo ne samo s pogonov USB, ampak tudi iz SD kartic in iz telefona).
 • Krmilnik napajanja za Li-ionske baterije.
 • Ojačevalnik pam8403.
 • Baterija.
 • 2 svetleči diodi.
 • 2 upora pri 220 kOhm.
 • 2 stikali.
 • Žica, v tej hladilni žici z avdio izhodom.
 • 1 izmenični upor pri 5 kOhm.
 • Pribor za spajkanje.
 • Priprava sheme

  Najprej se spomnimo celotne sheme, razen vnosa za minijek in gumb, tako da ga je bilo lažje vstaviti v ohišje. Baterija uporablja Philips za 1050 mA. Poraba uporabljene plošče je približno 100 mA, tako da bo baterija dovolj za približno 10 ur delovanja.
  Pritrdite baterijski krmilnik. Po tem smo prek stikala spajkali žice od krmilnika moči do dekodirne plošče. Ponovite povezavo z ojačevalnikom. Spajate LED na dekodirno ploščo, LED na plošči ojačevalnika pa skozi 10 kΩ upor. Ne pozabite na polarnost. Zdaj pa spajkajte upore. Potrebne so za manj hripanje in čudne zvoke med igranjem. Ploščo povežemo z ojačevalnikom, nato pa jo sprožimo. Če so se LED-lučke vklopile in se je izkazalo, da zvok zvoka, je bilo vezje pravilno sestavljeno.
  Zdaj lahko spajate spremenljiv upor, da prilagodite glasnost. Preverjanje Vklopite napajalno ploščo in ojačevalnik ter obrnite nadzor glasnosti.

  Sestavite zadevo

  Na naslednji stopnji bomo z lastnimi rokami zbrali vezje in telo prenosnega zvočnika. Analiziramo kolono. Odpiramo utor nosilca žic. V ohišju vrtamo luknjo pod minis vozilom premera 35 mm. Izdelamo luknje pod LED, kontrolnik glasnosti, gumbe in USB vtičnico. Vstavim dekodirno ploščo v ohišje. Preden se priključimo gumbom, odpiramo spajkalnik ali stavbogumbi za dešifriranje na sušilniku za lase. Preverimo delo kolone in zberemo kovček. Prenosni zvočnik, narejen z lastnimi rokami, je pripravljen.
  Če držite zlate roke in svetlo glavo, potem vas bo ta članek zagotovo potreboval. Lahko naredite svoj prenosni zvočnik s svojimi rokami trikrat ceneje, kot stane v trgovini. In uživajte v tem.

  Sorodne publikacije