Virtual Assistant: Pregled programov te vrste

Virtualni pomočnik je glasovni program, ki se odziva na glas osebe z njegovimi vprašanji. Takšni pripomočki so poskušali ustvariti veliko znanih razvijalcev za svoje sisteme. Njihov pregled z glavnimi informacijami o programih najdete v tem članku.

Pionir

Znani Apple je prvič ustvaril virtualni pomočnik Siri. Izdelan je bil posebej za pametne telefone v operacijskem sistemu iOS. Uporabnost dobro zaznava jezik osebe in daje odgovore na vprašanja o najbolj priljubljenih kategorijah življenja v družbi. Na primer, lahko zaprosi za nasvet o gledanju televizijskega programa.


Vendar je njegova glavna pomanjkljivost problem sinhronizacije z drugimi programi in storitvami. Interakcije so odsotne in to je glavna usmeritev za razvijalce kot razvoj asistenta. Ženski glas je prijeten za sluh, toda ni mogoče opraviti polnega pogovora z umetno inteligenco. Včasih lahko nekatera vprašanja zvenijo kot pameten odgovor, vendar je to bolj izjema od splošnih pravil.

Glasovni klepet

Pobuda za ustvarjanje virtualnega pomočnika, ki ga je Google hkrati prestregel. Ustvarili so lasten pripomoček, ki deluje v domačem brskalniku od proizvajalcev, kot tudi na mobilnih platformah. Med njene glavne prednosti je mogoče odgovoriti na hitrost - odgovorov ni treba čakati dolgo. Priporočljivo je, da ga uporabljate pri načrtovanju poti za potovanja, turizem in potovanja v neznano območje. Aplikacija vedno ve, kjeuporabnik je bolje in si zapomni rezervirane vstopnice ali mesta. Na začetku so avtorji aktivno podpirali vključevanje v druge programe in storitve, vendar je bilo delo v tej smeri prekinjeno.


Prisotna ima tudi številne pomanjkljivosti, vključno s pomanjkanjem možnosti za pogovor. Ta aplikacija poskuša uporabniku ponuditi veliko različnih informacij. Pogosto se na zaslonu pojavljajo rezultati športnih iger, novic in drugih, kar nekaterim ljudem morda ni všeč. To je ravno primer, ko pobuda ni zelo spodbudna.

Pobuda Yandex

Virtual Assistant iz Yandexa ni presenetila vseh, ker je glavni tekmec med iskalniki dolgo časa uporabil svojo uporabnost. Njeno ime je "Alice", in na zvok besedil razvijalci pogosto vključujejo različne zvezde. Med glavnimi nalogami, ki jih je treba opraviti, so polaganje poti, ki obidejo prometne zastoje, vremenske napovedi, prikaz naslovov potrebnih institucij in pretvorbo valut. Z Virtual Assistant "Yandex" lahko izvedete standardno glasovno iskanje. Povezava z nekaterimi aplikacijami je odpravljena, vendar njihov seznam ni prevelik. Glavni plus "Alice" je priložnost za pogovor v živo. Pripomoček je zagotovil ogromno besedila in njegovi odgovori so lahko zabavni ali celo bodeči. Včasih aplikacija pokaže erudicijo na različnih področjih, vključno z glasbo. Program se osredotoča na uporabnike istega iskalnika in je namenjen temu, da sledi vsemnovih izdelkov

Najnovejša tehnologija

Za razliko od virtualnega pomočnika, Alice, pripomoček Facebook M skuša narediti vse v okolju socialnega mreženja, ki ga uporabnik vpraša. Trenutno je njeno vodenje pol človeško, na drugi pa umetna inteligenca, ki je bila razvita v svetovno znani družbi. Ta projekt se lahko obravnava kot eksperimentalni, saj je bil uveden le za omejeno število uporabnikov. Zasluži pozornost, saj lahko postavi novo raven tehnološkega razvoja. Če bodo avtorji uspeli uresničiti svoj načrt, bodo druge družbe daleč zaostajale, čeprav bi moralo biti do tega časa veliko časa. Razvijalci so vključeni v ta sistem, tako da vgrajen intelekt uči potrebne ukrepe. Prav zaradi tega bi morala biti raven človečnosti sistema na najvišji ravni. Trenutno poteka delo za izboljšanje pomočnika, preskusi pa se izvajajo na omejenem številu uporabnikov v San Franciscu.

Še en dostojni pomočnik

Če vprašate, kateri je najboljši virtualni pomočnik v smislu človeških lastnosti v umetni inteligenci, potem bo vodja Cortana. Microsoft se je odločil, da ne ostane za sabo in vzpostavi svojo uporabnost v tej smeri. Med njegove glavne funkcije sodijo upravljanje alarmov, iskanje v sistemu Bing, vremenske napovedi in zagotavljanje različnih informacij. Prav tako lahko program komunicira z nekaterimi aplikacijami operacijskega sistema Windows, vendar je to tudi glavni problem. Zaradi hitrostiplatforme z domačo operativno hitrostjo operacijskega sistema na pametnih telefonih je močno zmanjšana. Ta virtualni pomočnik se rad šali in se dobro odziva na uporabnikove vesele predloge. Aplikacija je zagotovila veliko število odgovorov na vse priložnosti, zaradi česar je delo z njim zanimivejše. Ti pomočniki so najbolj znani v svetu, čeprav obstaja več podobnih programov drugih avtorjev.

Sorodne publikacije