Mercedes 814: Pregled, specifikacije, funkcije in pregledi

Verjetno najbolj znana nemška pettona je Mercedes Atego. Vendar pa zaradi krize številni prevozniki razmišljajo o cenejših možnostih nakupa. Če potrebujete zanesljivo nemško pet ton za 6-10 tisoč dolarjev, morate paziti na "Mercedes 814". V Rusiji se ta stroj uporablja precej aktivno. Mimogrede, na podlagi 814-th, "Atego" je bila zgrajena. Oglejmo si pregled Mercedes-Benz 814, specifikacije, dizajn in notranjost.

Oblikovanje

Gospodarska vozila ne bi smela imeti posebnega videza. Glavna prednost tega avtomobila je zanesljivost. Dizajn tovornjaka Mercedes "814" je značilen za ta leta (spomnimo vas, da je bil avtomobil izdelan sredi 90-ih let). Iste kotne oblike so izdelali francoski "Midliner" in švedska serija "Volvo" FL. "Mercedes-Benz 814" je imel različne spremembe na ohišju. Vendar pa je bila zasnova kabine nespremenjena.
Pred nami je široka črna maska ​​z blagovno znamko "tri-beam" zvezda in masivnim črnim odbijačem. Skrila je pravokotne žaromete z oranžnimi signali. Ob stopalu je majhen repetitor zavojev. Prav tako lahko vidimo tako imenovane "škrge", ki se nahajajo v bližini robov mreže. Zakaj jih potrebujejo? Te škrge spreminjajo smer pretoka zraka. Posledično umazanija na vratih ni zakasnjena. Piha pod pritiskom aerodinamičnega upora. "Mercedes 814" vetrobransko steklo je precej velik. Za njegaČiščenje uporablja dva, ne tri brisalce. Dovolj velika ogledala avtomobila "Mercedes 814". Lastnikova povratna informacija pravi, da so zelo informativni in dajejo popolno sliko o tem, kaj se dogaja na cesti. Poleg tega je na zgornjem delu kabine (na strani sovoznika) še eno ogledalo.

Notranjost

Notranjost je značilna za devetdeseta leta, notranjost pa je značilna za devetdeseta leta. Plošča je preprosta, a hkrati ergonomska, enako obliko torpeda lahko vidimo tudi na tovoru Variota, krmiljenje je dvokraki, precej velik premer, tako da mnogi vozniki ne postavijo "leni stroj" ali "leni". Vozniški fotelj je tako tog in ima pnevmatski pogon, ročna zavora (ki je na voljo tudi na
Zaradi enakega nadstropja v kabini je na vozilu nameščen analogni tahograf (pod podložko). Izjemno prostoren, vendar v kabini ni prostora za spanje, za udobno vožnjo na dolge razdalje pa je potrebno namestiti dodatno spalno vrečo. Takšno zabavo stane približno tisoč dolarjev. Prav tako niso vse spremembe avtomobila Mercedes "814" opremljene z avtomobilom. Ločeno, ta grelec stane od 700 do 1 tisoč dolarjev (če vzamete "Vebasto" ali "Ebersprichler"). Vendar pa ga lahko zdaj prodatepoiščite tovornjake z spalno vrečo in parkirišče. Takšni stroji so popolnoma prilagojeni na dolge razdalje.
Kakovost notranje opreme je na visoki ravni. Plastika je precej gosta in ne hiti na hrbtni strani. Raven zvočne izolacije je zelo dobra, kot poudarjajo motoristi. Vendar pa v zimskem času, kabina hitro izgubi toploto. To je zlasti problem velikega stekla. Kot pri drugih tovornjakih hladno prodira skozi zadnjo steno. Namestiti morate samostojni grelec.

Mercedes 814: tehnične značilnosti

Viličar je bil opremljen s štiri- in šestvaljnimi enotami. Ker je Mercedes 814 gospodarsko vozilo, so vsi motorji dizelski. Prva enota ima delovni volumen 4 litre. Razvija se 105 konjskih moči. Nameščen je bil na zgodnejših različicah tovornjakov Mercedes 814.

Spremembe sedmih in desetih ton so bile opremljene z dizelskimi motorji z večjo obremenitvijo za 240 litrov. z Delovna prostornina te enote je 6 litrov.

814. po letu 1996

Od leta 1996 so se v seriji pojavili trije novi motorji. Z enako prostornino 425 litrov so dali drugačno moč. Prvi razvil 122 konjskih moči, druga enota je namenjena za 136, največja moč tretjega motorja je bila 170 konjskih moči. Vsi ti motorji so pripadali seriji 900. Lastnikova povratna informacija pravi, da so dizelski motorji te blagovne znamke zelo iznajdljivi. Praksa kaže, da lahko brez večjega popravila tega motorja deluje do milijona kilometrov. "Mercedes 814" združuje veliko pozitivnih lastnosti,ki bi moral imeti praktičen tovornjak.
Mimogrede, nova motorna oprema podjetja "BOSH" je bila prvič uporabljena na "devetsto" motorjih s črpalno enoto Pump Pump. To je omogočilo zmanjšanje porabe goriva za 7 odstotkov in umirjanje motorja. Vse pogonske enote na Mercedesu 814 so izpolnjevale emisijske standarde Euro-2. In 4-valjni motorji so bili opremljeni s turbopolnilnikom. Hlajenje turbine je zrak (za to je ločen toplotni izmenjevalec - hladilnik).

EcoPower

Med letoma 1996 in 1998 je bil izdelan Mercedes-814 EcoPower. Opremljen je bil s 4-valjnim motorjem nove generacije OM904LA. Enota je izpolnila standarde Euro-3 in izdala 136 konjskih moči. Na napačno radiatorsko mrežo je bil nameščen ustrezen napis. Poraba goriva pri polni obremenitvi tega motorja - do 16 litrov.

Prenos

Menjalniki v vozilu so samo dva in oba sta mehanska. Transmisijo je razvil ZF (sedaj to podjetje dobavlja kontrolno točko za sodoben Kamaz 5490). Prva škatla je zasnovana za 5 stopenj, druga - za 6. Vir prenosa je primerljiv z motorjem. Oba polja imata visoko varnostno rezervo.

Ocene

Zakaj se ta tovornjak aktivno uporablja v Rusiji? Mnogim prevoznikom je všeč zanesljivost. Stroj ima dokaj preprosto napravo. Pri upravljanju je priročno. Vozniki se pozitivno odzivajo na zavorni sistem.
V zvezi s pomanjkljivostmi najprej lastniki opozarjajo na pomanjkanje usmerjevalnih predpisov. Drugi minus -dolga medosna razdalja. Avto se boji snežnih neviht - pozimi je potrebno nenehno nositi verige in lopate. Gorivo je precej zanesljivo. Elektronika se ne ugrizne kot v novem "ATEGO". Tovornjak Mercedes 814 je lahko opremljen z vzmetjo in pnevmatskim vzmetenjem. Prva različica je bolj pogosta. Lastnikova povratna informacija pravi, da avto premaga neenakost več kot "Atego" (tudi z vzmetenjem).
814. je opremljen tudi s sistemom ABS. Vendar pa še danes ni živela na Mercedesu. Še vedno je ključavnica zadnje osi (električna, krmiljena iz kabine). To je zelo uporabna funkcija, ki vam omogoča spopadanje z snežnimi nevihtami. Med konkurenti 814. modela se prevozniki odlikujejo s 45. Dafom. To je tudi zelo preprost in zanesljiv "konj".

Zaključek

Tako smo ugotovili, kakšne so ocene in tehnične značilnosti nemškega tovornjaka Mercedes 814. Kljub 20-letni starosti je avto še vedno pomemben na trgu tovora. Med glavne prednosti - vir motor in zanesljivo električno energijo. Pozimi stroj ne povzroča težav pri zagonu. Na sekundarnem trgu so na voljo različne različice. Obstajajo kratke verzije volumna 36 kubičnih metrov in dolžine 100 kock (ki se prodajajo v prikolici - 60 + 60 m 3). Nosilcem svetujemo, da kupijo šotor, zaveso za telo. Zaželeno je imeti pomično streho in vrata. To bo olajšalo odpiranje zgornjega prtljažnika. Prednost je tudi prisotnost super prostorne spalne vreče in avtonomnega grelnika.

Sorodne publikacije