Avto sprejemnik Pioneer DEH-9450UB: pregled, značilnosti in pregledi

Pioneer DEH-9450UB je še en eleganten snemalnik ugledne blagovne znamke. Od drugih modelov linije DEH ta naprava razlikuje uporabo rotacijskega dekodirnika: v tem primeru ima gumijasto oblogo. Poleg tega je posodobljeno funkcionalno previjanje nazaj, kjer je namesto tradicionalnih gumbov prišel bolj udoben vzvod. Najpomembnejša sprememba pa je zvok. Tudi kljub majhni "umazaniji" v zgornji komponenti frekvenčnega spektra je skupna zvočna slika sklopljena in gosta.

Pioneer DEH-9450UB je prejel tudi uporabniku prijazen in uporabniku prijazen vmesnik skupaj z zaslonom z visoko ločljivostjo, s tremi informacijskimi vrsticami, ki so bile lepo usklajene. Model ni opremljen z najboljšo matrico, zato je barvni prenos popačen pod kotom. V zvezi s funkcionalnostjo, potem gadget nekaj posebnega pohvali ne more: vse je standardno in običajno. Ergonomija se doda, kot če bi bila sprednja plošča pravilno posredovana, da vstavite ali odstranite CD.

V nadaljevanju bomo podrobneje obravnavali vse pozitivne in negativne vidike sprejemnika Pioneer DEH-9450UB, upoštevajoč mnenja strokovnjakov v tej panogi in odzive navadnih lastnikov naprave.

Sondiranje

Testiranje so opravili izkušeni in neodvisni evropski strokovnjaki na tem področju. Sodeč po ocenah strokovnjakov Pioneer DEH-9450UB, predvajalnik kasete zveni dobro. V diagramih frekvenčnih karakteristik je prenesena zvočna pot praktično na isti liniji z referenčnim indeksom podobnega signala. RazenSeveda ni bilo kritičnih padcev testov.
Strokovnjaki so opazili zelo dober bas, ki na pravilen način zagotavlja glasnost zvoka. Zahvaljujoč rahlemu prekomernemu polnjenju nizkih frekvenc v srednjem območju, bobni zvenijo realistično in dinamično. Na splošno je celotno povprečno frekvenčno območje polno zasičenosti: uporabniki doživljajo učinek bližine in prisotnosti zvoka.

Značilnosti sondiranja

Žlička katrana v kasetnem snemalniku Pioneer DEH-9450UB je zgornja frekvenca, kjer je značilnost »umazanije« pogosto zdrsnila in uničila celotno sliko. Uporabniki v svojih ocenah so večkrat opozorili, da se nekatere skladbe izkažejo za "zamegljene". Toda kritičnemu učinku se je mogoče izogniti (v nekaterih primerih), če skupaj z navodili na Pioneer-ju DEH-9450UB naletite na tematske forume in kako nastavite izenačevalnik.

Kar zadeva ponovljive formate iz pomnilniških kartic, poleg običajnih MP3 in WMA, snemalnik deluje dobro s podaljškom WAV. Na žalost preostali del "eksotike" ne bo deloval. Tukaj morate bodisi priključiti dodatni dekoder (preko USB vhoda), ali pogledati modele dražje, kot tudi bolj funkcionalno.

Videz in vmesniki

Model je v standardni obliki za priključke 1 DIN - 178 za 50 mm. Sprednji del naprave je bil strogo okrašen s srebrno svetlobo glavnih funkcionalnih elementov. Postopek odstranjevanja plošče se nekoliko razlikuje od prejšnje serije DEH. Tukaj, ko kliknete gumb za potiskanje pogona, se prikaže sprednji del pripomočkanaprej s pomočjo nosilca, nato pa ga je mogoče preprosto odstraniti tako, da ga potegnemo proti sebi. Poleg tega se platforma, na kateri je potekala razprava, takoj vrne na svoje običajno mesto.
Druga razlika med Pioneer-jem DEH-9450UB in njegovimi protipostavkami je lokacija USB vmesnika in AUX-IN izhoda. Za razliko od svojih predhodnikov so na hrbtni strani pripomočka. V zvezi s tem, paket zagotavlja preudarno USB-plug za povezovanje z notranjost avtomobila. Povratne informacije uporabnikov o tem so dvoumne: nekatere so vesele zaradi takšne inovacije, kjer je možno vlak raztegniti kjerkoli na avtu, medtem ko so drugi bolj seznanjeni s snemalnikom, kot da razmišljajo o tem, kje naj priključijo kabel. Na hrbtni strani je antenski izhod s standardnim ISO priključkom, RCA vmesnik za akustično periferijo, par USB vrat in oddaljeni kanal.

Ergonomija

Vse osnovne kontrole so pravilno razporejene na sprednji strani plošče in imajo svetlo osvetlitev. In zadnje možnosti v meniju veliko. Kdor je uporabljal zgodnje modele te linije, bo verjetno opazil, da običajnih tipk za previjanje ni. Kot alternativa je blagovna znamka opremila Pioneer DEH-9450UB s priročnimi vzvodi. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, ta rešitev izgleda zelo ergonomsko, slog pa dodaja ta element. Nekateri lastniki se pritožujejo zaradi togosti gumbov, vendar se navadijo nanje v nekaj urah in ne opazite več prejšnjega nelagodja.

Za uredboprostornina ustreza rotacijskemu dajalniku, kjer je gumijasto tesnilo pravilno navito okoli kroga za lažje krmiljenje. Ta rešitev je mogoče najti na nekaterih modelih podjetja, tako da je ta trenutek mogoče pripisati očitnemu plusu.

Navigacija

Prav tako je treba omeniti zelo priročno navigacijo v imenikih pomnilniških kartic: ikona povečevalnega stekla vključuje način iskanja zapisov, po katerem lahko z vzvodoma previjanja nazaj in tipko "Enter" izberete želeno mapo, z njo in sledi . Zahvaljujoč informativnemu prikazu na treh linijah je postopek iskanja želenih datotek čim bolj primeren, kar se ne more pohvaliti z vsakim konkurentom.
Izenačevalnik je prilagodljiv prek nastavitvenega menija. Če ste leni, da nered z vsako smer in ročno prilagodite tokov, potem lahko izberete 7 vnaprej določenih položajev za vsak slog. Poleg tega se prednastavitve izvajajo ne kot, ampak z ustrezno pismenostjo, kar je navedeno v številnih pregledih uporabnikov. Z radijem lahko delate s pomočjo vzvodov, kjer bo avtomatizacija iskala vse razpoložljive frekvence. Shranjevanje postaj se pojavi, ko pritisnete in držite tipko "Enter" v meniju za iskanje kanalov. Izbrane frekvence lahko izberete s tipkami s puščicami na desni strani plošče.

Zaslon

Matrični model ni imel najboljše sreče. Tudi pri majhnem kotu se barvni prenos začne spreminjati in slika postane nekoliko brezbarvna. Če je kot gledanja oster in sploh se celotna gama združi v rdečo barvo, in za razlikovanje med prikazom na zaslonu nizdi se mogoče. Kljub temu pa, glede na povratne informacije uporabnikov, ko gledamo voznika na kasetofonu, "ne skoči" in informacije se običajno berejo.
Pomembna plus matrika je tri-vrstični zaslon, ki vam omogoča udobno delo s podatki in ne sili, tako kot pri drugih sprejemnikih, da informacije pretvorite v želeni element, nenehno visijo. Uporabniki v svojih ocenah niso tako kategorični kot zaslon, kot isti strokovnjaki. Povprečni voznik ponavadi ne posveča pozornosti svetlosti barv ali privlačnosti slike: tukaj je glavna stvar - informativna in razumljiva slika, in ovrednotiti na volanu užitek gama, kot če bi enkrat.

Če povzamemo

Model se je izkazal za zelo dober. Njegova cena Pioneer DEH-9450UB opravičuje dober zvok, ergonomičen in jasen nadzor, priročno oblikovanje plošče in nosilcev, pa tudi prijeten in eleganten videz. Če pogledate kup konkurenčnih modelov tega segmenta in njihovih problemov, potem v našem splošnem ozadju izgleda precej lep: znamka ima svoj pečat, ta model pa je potrditev. No, če menite, da so slabosti kritične, potem potrebujete premium segment, kjer ne le visoke cene, ampak tudi poizvedbe, kjer praktično vsak model ustreza temu. Ocenjeni stroški - približno 12000 rubljev.

Sorodne publikacije