Kako spremenim barvo besedila na strani HTML?

Ko ustvarite spletno stran, se morate soočiti z različnimi problemi oblikovanja. Eno najpogostejših vprašanj je, kako spremeniti barvo besedila v HTML-ju. To je enostavno rešiti in obstajata dva različna načina.

Naloge vnosa atributov besedila

Da bi razumeli, kako spremeniti barvo besedila v HTML, samo poglejte seznam atributov besedilnega polja. Med njimi so številne vrednosti, ki določajo slog besedila v podatkovnih oznakah, ki so navedene v slogu ključne besede. Če želite spremeniti barvo besedila, je dovolj, da vnesete besedo style = "znotraj besedilnega polja v izbranem delu besedilnega polja znotraj te oznake. Znotraj tega atributa lahko določite različne vrednosti parametrov - barva atributa barve ustreza barvi atributa barve, potem ko spremenite barvo dvopičja. ki barve vse znake v danem polju.V tem, ko določite barvo, lahko podate eksplicitno vrednost barve, na primer rdečo ali rumeno, in njeno šestnajstiško vrednost ali rgb.

Ne glede na izbrano metodo barvne definicije bo rezultat v primeru istega odtenka enak. Tako bodo vsi naslednji trije primeri v besedilu izvedli enake spremembe - obarvali bodo rumeno. 1.

text

2.

besedilo

3.

besedilo

spremeni barve s pomočjo CSS

tabele uporabe Slogi omogočajo tudi, da se odločite, kako spremeniti barvo besedila v HTML-ju. Vse sodobne različice HTML podpirajo tudi CSSvam omogoča, da spremenite slog več elementov strani hkrati.
Da bi razumeli, kako spremeniti barvo besedila v HTML z uporabo CSS, ni potrebno razumeti videza videza v formalnem jeziku. Da bi določili atribute nekega elementa, morate ustvariti CSS-opis, ki je zapisan znotraj oznake in ga definira oznaka

Kako izbrati ustreznejši način?

Če pogledamo, kako spremeniti barvo besedila v HTML-ju, se morate odločiti, v kakšnih primerih je to bolje in bolj priročno za uporabo. Če se spremembe nanašajo na več elementov dokumenta, uporabite to možnost s slogom - v tem primeru stran ne bo vsebovala nezaželene kode in lahko preprosto spremenite slog vsakega elementa tako, da ga preprosto prikažete v tabeli. Ko delate samo z enim elementom, lahko spremenite atribut vgrajenega stila besedila - ta metoda je nekoliko lažje razumljiva in bolj razumljiva.

Sorodne publikacije