Ocene o tiskalniku Canon PIXMA iP7240

Naprava za tiskanje na osnovni ravni z osnovnim naborom funkcij in minimalnimi stroški je Pixma iP7240 podjetja Canon. Ta model tiskalnika bo podrobno pregledan in v fazah pregledan članek.

Kateri segment tiskarskega trga je cilj junaka tega pregleda?

Izjemno nizki stroški, zelo skromne specifikacije in minimalen nabor komunikacijskih vmesnikov so že pripisani tiskalniku Canon Pixma iP7240 na začetne, proračunske rešitve. Toda ta legendarni proizvajalec tehnologije tiskanja in reprodukcije, tudi v tem primeru, je uspel ustvariti mojstrovino in uresničiti veliko uporabnih funkcij v tem tiskalniku proračunskega razreda. Nekateri od njih omogočajo junaku tega pregleda brez večjih težav mimo tehničnih specifikacij večine njihovih neposrednih konkurentov.


Paket

Samo odličen komplet Pixma iP7240, ki omogoča novoustanovljenemu lastniku take naprave, da ga začne uporabljati takoj po nakupu. Vključuje naslednje:
 • Tiskalnik.
 • Vmesniški kabel USB.
 • Napajalni kabel, s katerim je ta tiskalnik v ekonomskem razredu priključen na napajalno omrežje, je zaradi tega organiziran električni tok podobnega tiskalnega sistema.
 • Podrobna navodila za namestitev, priključitev in delovanje.
 • Komplet steklenic za črnilo.
 • Poseben pladenj, ki omogoča izvajanjeTiskanje CD-jev.
 • Disk z zahtevano programsko opremo in elektronsko različico dokumentacije za to tiskalno napravo.
 • Tehnologija

  Poenostavljena tehnologija tiskanja je v središču junaka tega pregleda. Uporablja se tekoče črnilo. V tem primeru je njihovo število 4. Za najbolj iskan črno-beli način se uporablja samo črno črnilo na osnovi pigmentne tehnologije. V primeru tiskanja barv v procesu pridobivanja tiska dodatno vnesemo še tri barve: modro, rumeno in vijolično. Združevanje štirih prej omenjenih barv in omogočanje barvnih slik, slik in fotografij.


  Ime kartuš

  PGI-450PG, PGI-450PGXL, CLI-451 Vložki CLI-451XL so namenjeni za vgradnjo v črno režo Pixma iP7240. CLI-451C ali CLI-451CXL lahko namestite v "modro" režo tega tiskalnika, v "rumeni" - CLI-451Y ali CLI-451YXL in v "vijolični" - CLI-451M ali CLI-451MXL. V prvotni nastavitvi tiskalnika so kartuše brez prednastavitve XL z zmanjšanim sredstvom za tiskanje in manjšo zmogljivostjo. V prihodnje je priporočljivo, da dodate tak tiskalnik z bolj zmogljivimi tiskalnimi kartušami in velikim tiskalnim sredstvom. Kot je preprosto uganiti, je njihova oznaka predpona XL.

  Set vmesnikov

  Pixma iP7240 se ponaša z idealnim sklopom vmesnikov. V prvi vrsti vključuje standardno žično USB povezavo z računalnikom. Njegova glavna pomanjkljivost je, da je treba tiskalnik namestiti zelo blizu sistemske enote. Vv tem primeru razdalja ne sme presegati 2 m. Še ena omejitev pri tem načinu povezovanja je, da mora biti tak računalnik vklopljen za tiskanje. V bistvu, v tem primeru takšen računalnik deluje kot tiskalniški strežnik.
  Vendar pa obstaja tudi zmožnost izvajanja funkcij slednjih in z enim samim tiskalnikom. V ta namen uporabite brezžični vmesnik Wi-Fi. Še en pomemben plus tega načina povezovanja je, da tiskalniška naprava ni potrebna v relativni bližini računalnika. Zato je v praksi priporočljivo uporabiti najnovejši način povezovanja z brezžičnim omrežjem.

  Dovoljenje

  Nepričakovane prednosti Canon Pixma iP7240 vključujejo dovoljenje za tiskanje dokumentov. V barvnem načinu je največja vrednost nastavljena na 9600 x 2400. Po tem kazalniku je junak tega pregleda mogoče zanesljivo pripisati razredu fotografskih tiskalnikov. Drugi dejavnik, ki ga povezuje tudi s tem razredom, je najmanjša velikost padca. Njegova velikost v tem primeru je enaka 1 kvadratnih kilometrov. Posebej je treba opozoriti, da tiskanje enobarvnih dokumentov in slik v tako visoki ločljivosti ni upravičeno. Poleg tega s tehničnega vidika in z gospodarskega vidika. Po eni strani tako dovoljenje prispeva k intenzivnejši obrabi tiskarskega sistema, na drugi strani pa je povečana poraba črnila. Zato je v črno-belem načinu priporočljivo zmanjšati ločljivost tiskanja dokumentov do 1200 x 1200. Njihova kakovost se bistveno ne poslabša, vendar se ne nadaljuje.življenjska doba tiskalnika in zmanjšanje porabe črnila to bo zagotovo omogočilo.

  Dimenzije strani

  Tiskalnik Canon Pixma iP7240 je namenjen predvsem tiskanju na liste papirja A4. Prav tako lahko natisne na A5 legal, B5 in letter. Poleg tega je mogoče tiskati na ovojnice v formatu Commercial 10 ali DL. V vseh teh primerih mora biti gostota papirja v razponu od 60 do 105 g /m2 in za nalaganje papirja morate uporabiti spodnji pladenj. Če se načrtuje tiskanje fotografij, katerih velikosti se v tem primeru začnejo s 10 x 15 in končajo z 20 x 25, je treba uporabiti papir z gostoto približno 300 g /m 2 in že zgornji nakladalni čevlje.

  Hitrost tiskanja

  Canon Pixma iP7240 lahko prikaže do 15 črno-belih natisov in do 10 barv v eni minuti. Pri tiskalniku z nizko porabo je to odlična hitrostna zmogljivost. Pri fotografiji so skromnejše hitrosti. Na primer, en odtis z dimenzijami 10 x 15 bo izpisal v 65-70 sekundah.

  Recenzije

  Pravzaprav je zelo in zelo uravnotežen začetni tiskalnik Canon Pixma iP7240. Mnenja ne morejo niti najti nobene pomembne pomanjkljivosti. Toda prednosti v tem primeru je veliko večje. Prvič, to je strošek, ki trenutno ne presega 5000 rubljev. Poleg tega se tiskalna naprava ponaša s precej dobro kakovostjo tiskanja, ima sprejemljivo hitrost, lahko deluje kot tako imenovani tiskalniški strežnik inse lahko poveže prek USB in Wi-Fi. Vse to je dovolj, da postanemo prodajni hit v začetnem segmentu trga tiskalnikov.

  Povzetek

  V primeru Pixma iP7240 je Canon še enkrat pokazal svojim neposrednim konkurentom, kaj bi moral biti začetni tiskalnik. V bistvu je v tem trenutku v tej niši vodilni položaj in izdelki pod to blagovno znamko in je priporočljivo, da bodite pozorni.

  Sorodne publikacije