Dell Inspiron 15: Funkcije, fotografije in pregledi

Zdi se, da so stroški prenosnih računalnikov dosegli določen prag in da ni verjetno, da bodo dobri pripomočki postali še cenejši. Vse proračunske odločitve se pogosto zdijo nesmiselne in nezanimive. Če mislite isto, dvakrat premislite. Zaključek je seveda očiten, vendar napačen, in Dell je to lahko dokazal s sprostitvijo Dell Inspiron 153552 - klasičnega prenosnika za izjemno nizko ceno. Da, tukaj ne boste mogli zaznati naprednih "železa" ali nekaterih edinstvenih rešitev, kot so rotirajoči in ločljivi zasloni. Kljub temu bo naprava, ki je predmet preiskave, zajela vse zahteve večine uporabnikov. Moč quad jedra bo dovolj za pisarniško delo in brskanje po spletu. Prisotnost priključka HDMI vam omogoča, da enostavno prenesete HD video na velik zaslon, vgrajeni grafični čip pa izvleče preproste igre, tako da z zabavnim delom ne bo težav. Skoraj popolna naprava za 20000 rubljev. Zdaj pa si poglejmo vse vidike Dell Inspiron 15. Značilnosti naprave, glavne značilnosti in si oglejte rezultate sintetičnih testov.

Pakiranje in dodatki

Prenosnik je standardno na voljo v embalaži Dell. Škatla je bila zmožna zaznati: uporabniški priročnik, garancijski list, polnilnik in sam Dell Inspiron, na voljo pa so tudi gonilniki in dodatna programska oprema (pri delu z operacijskim sistemom Ubuntu uporablja standardne gonilnike za Linux).

Oblika ohišja

 • Mere: 38 x 26 x 27 cm.
 • Teža: 24 kilogramov.
 • Ponavadi proizvajalci ne posvečajo dovolj pozornosti takšni komponenti, kot je videz računalnika. Dell vrednoti kakovostno zunanjost in ne varčuje pri oblikovalcih. Tako kot mnoge druge naprave podjetja, Inspiron 153000 serije (3552) izgleda asketsko in strogo, kar nakazuje na pozicioniranje pripomočka. Takšen prenosnik bo izgledal odlično tako na študentu kot na mizi obetavnega poslovneža. Elementi telesa so ravni, nagnjeni, brez prevelikih krivin, poleg tega, kar opazimo na dnu naprave. Pokrov prenosnega računalnika se rahlo upogne okoli oboda in središča, vendar se to pomanjkanje pogosto nahaja v "strojih" te cenovne kategorije. Ohišje je izdelano iz poceni plastike, vendar je premaz v različnih delih drugačen. V delovnem območju je bolj gladka in prijetnejša za ščetke. Seveda plastika zbira prstne odtise in prah ter v velikih količinah. Lastnik pripomočka bo pogosto moral delati s prtičkom ali mehko krpo, da bo prenosni računalnik v predstavljivi obliki. Pritrjevanje ohišja je zelo tesno in zanesljivo, prenosnika pa ni mogoče odpreti z eno roko, kar pomeni, da se sam po sebi ne bo odprl. Na dnu so noge, ki omogočajo prosto kroženje zraka pod prenosnikom. Zaradi svoje velikosti in teže lahko računalnik enakovredno tekmuje z alternativnimi kompaktnimi rešitvami, kot je na primer Lenovo IdeaPad 100.

  Fotoaparat in akustika

  Na spodnjem delu prenosnika je nameščena kamera z nizko ločljivostjo z 1 milijona slikovnih pik. Kakovost slike ni impresivna. Tudi obstatično stanje slika postane mračna, "zrnata", pretemna, da ne omenjam premikajočih se predmetov. Objektiv se ne spopada z dinamičnimi prizori, zato se vsako gibanje, ki je padlo v njegov pregled, spremeni v kašo. Fotoaparat s sliko v temi ne uspe. Pri šibki svetlobi je opazen hrup, osvetlitev zaslona pa ni dovolj, da bi popravila situacijo. Ni dodatnih mehanizmov za nadzor kamere, kot tudi specializirane programske opreme.

  Naprava je opremljena z blagovno znamko zvočniškega sistema proizvajalca. Kljub temu, da je serija Dell Inspiron 153000 (3552) proračunska naprava, je kakovost zvoka v njej več kot sprejemljiva. Računalnik lahko brez težav opravlja visoke frekvence, kar daje čist in bogat zvok. Zaradi pomanjkanja nizkotonskega zvočnika se nekatera nižja in srednja območja potapljajo, vendar s tem lahko v napravi odstopite manj kot 20.000 rubljev.

  Komunikacije

  Računalnik je opremljen z velikim številom vrat in brezžičnim vmesnikom. Na desni strani "strojev" se nahajajo:
 • Standardna univerzalna avdio vrata (35 mm jack).
 • Dva priključka standardne USB-A druge generacije.
 • Na levi strani se nahajajo:
 • vtič za priključitev napajalnika.
 • Rešetka hladilnika.
 • Čitalnik kartic (s podporo za SDHC).
 • Vrata HDMI.
 • Eno pristanišče standardne USB-A tretje generacije.
 • Od priključkov manjka samo standardna vtičnica za priključitev omrežnega kabla, kar je zelo nenavadno za stroj takšnih dimenzij. Manjkajoč in nekoč priljubljen gradKensington, mehanizem, podoben ključavnici za kolo, preprečuje krajo prenosnika.
  Brezžični vmesniki vključujejo Wi-Fi, ki podpira 80211 b /n /g in Bluetooth 4.0 za brezžično povezavo z zvočnikom ali izmenjavo podatkov.

  Tipkovnica in sledilna ploščica

  Ko govorimo o načinih vnosa, je vredno začeti s tipkovnico. Ta prenosnik uporablja tehnologijo, ki združuje gumijasto membrano in nožni ključ. Tako se doseže maksimalno ravnovesje in visoka odzivna hitrost. Posamezne tipke ne hodijo s pokrovom in pritiskajo do konca. Tipkovnica je nameščena na ločeni platformi, vendar ni bila odkrita nobena resna preusmeritev. Tipi otoških tipov se uporabljajo neposredno, brez izrecnega poglabljanja v delovnem območju. Med ključi je opazna praznina, ki bistveno zmanjšuje verjetnost napake in spodbuja hitro in slepo injekcijo. Graviranje na ključe bele barve, tako da je jasno vidna tudi v temi. Pisma so raztresena po vogalih. Obstajajo številne funkcijske tipke v kombinaciji s F1-F12, ki delujejo samo s prisotnostjo specializirane programske opreme za Dell Inspiron 153000. Gonilnike lahko najdete na uradni spletni strani proizvajalca.


  Sledilna plošča je izdelana iz materiala, podobnega tistemu, ki se uporablja za rokovanje s pokrovom. Visoka hitrost odziva, kurzor ne drka in ne zamenjuje položaja prsta. Naključni dotiki niso prepoznani, prst je "obtičal" pri pomikanju in vlečenju predmetov. Hitrost senzorja lahko nastavite za izboljšanje natančnosti vodilakazalec Ni posebnih gumbov za miško, vendar je vizualno ločilo, ki kaže približni položaj levega in desnega gumba.

  Specifikacije

  Za lažje zaznavanje so informacije predstavljene v obliki tabele.

  procesor  Pentium N3700 (4 jedra, od 1600 do 2400 MHz), 2 MB predpomnilnika  prikaznem  156 centimetrov, s sijajno površino, 1366 z 768  pomnilnik  4 GB DDR2  trdi disk  500 GB 5400 rpm


  (67 ) Graphics  Intel HD Graphics Braswell  akumulatorjev  4 dele, 40 vatov kWh  Operacijski sistem Dell Inspiron 15  Windows 7 /Windows 10 /Ubuntu (odvisno od konfiguracije)

  prikaznem

  Dell Inspiron 153.552 standardni TN matriko s HD-ločljivosti (1366 x 768 pik) na zaslonski plošči z diagonalo 156 centimetrov, kar pomeni, da je število pikslov na palec 100 enot. Slika "zrnata", v vsakodnevnem delu posameznih slikovnih pik, ki stojijo v očesu. To ločljivost zaslona lahko ujemajo koncept mrežnice (pri posameznih pikslov združi v eno sliko in postanejo nevidni za človeško oko), gledano z razdalje 86 centimetrov. Nizka ločljivost negativno vpliva na udobje dela v poligonalnem načinu. Postavite dva okna drug poleg drugega in hkrati z njimi delajte zelo trdo. Majhno besedilo se pretvori v kašo in drsenje velikih stranitraja več časa. Vidni koti zaslona niso maksimalni, z vodoravnim naklonom je "negativno", pri čemer je navpični naklon obrnjen. Največja svetlost zaslona je 257 cd /m 2, kar je dovolj za udobno delo s katero koli, celo najsvetlejšo sobno razsvetljavo. Povprečni indikator svetlosti je nekoliko manjši, kar skupaj z odsotnostjo polarizacijskega sloja vodi do velikega števila odsevov, ko se sonce oddaja. Zaradi sijajne barve so barve nasičene in svetle, čeprav zaslon pokriva le 54% celotnega barvnega razpona sRGB in nato po umerjanju. V nekaterih delih zaslona, ​​kjer se svetlost močno zniža, se kakovost barvnega prenosa prav tako zmanjša, vendar je komaj opazna in ni tako pomembna pri tako poceni prenosnem računalniku. Zanimiv kazalnik je hitrost posodabljanja slikovnih pik, samo 20 milisekund. Ta prednost razlikuje ta računalnik od konkurentov kot rešitev za igralce. Številne funkcije zaslona se lahko programsko izboljšajo z uporabo specializiranih konfiguracijskih profilov, ki jih lahko najdete na spletu.
  Na splošno zaslon ne predstavlja nič zanimivega, kar je logično s svojo vrednostjo. Osnovni parametri so optimalni za vsakodnevno delo, strokovnjaki, ki delajo s fotografijo in videom, pa morajo razmišljati o nakupu druge naprave.

  Produktivnost in spomin

  Raziskovalni model je opremljen s čipom Intel Pentium N3700. Procesor ima na jedru 4 jedra, vsaka od njih ima frekvenco 1600 MHz v osnovnem načinu in 2400 MHzz uporabo tehnologije Turbo Boost. To je mobilni procesor, ki je najpogosteje nameščen v izjemno prenosnih rešitvah, kot je Chromebook. Kljub temu pa Dell Inspiron N3700 zagotavlja odlične zmogljivosti pri reševanju vsakodnevnih nalog, kot sta deskanje po spletu in pisarniško delo ter pri zagonu iger s prefinjeno 3D grafiko. V sintetičnem testu Cinebencha je računalnik dosegel 172 točk, kar je 44% več kot model Dell Inspiron 155000 (5551), model prejšnjih serij. Najbližji tekmec, Acer Aspire E15, je dosegel 24%, z rezultatom 214 točk. V računalniku ni diskretne grafike, ki uporablja vgrajen video podsistem Intel. Kljub majhni količini video pomnilnika ima grafika podporo za DirectX 12, kar pomeni, da lahko pričakujete začetek sodobnih projektov iger. Intel HD Graphics lahko hkrati deluje s tremi zasloni z ločljivostjo 4K. V testu 3D Mark Sky Diver je računalnik dosegel 1271 točk, najbližji konkurent Acer Aspire 15 E15 pa je prejel 1544 točk. Dopolnjen s 4GB procesorjem pomnilnika DDR2. Ta količina je dovolj za namestitev 64-bitne različice operacijskega sistema, kar pozitivno vpliva na splošno zmogljivost, hitrost zagona aplikacije in zagon sistema. Kljub »netopljivosti« današnjih aplikacij sistem ne obvladuje več programov hkrati. V napravi je veliko trajnega spomina - 500 gigabajtov. Uporablja klasični trdi disk HDD pri hitrosti 5400 vrt /min. V kompaktnem prenosnem računalniku bi rad videl sodoben SSD pogon, toda zaradi visokih stroškov le redkov računalnikih s proračunom.

  Avtonomija in ogrevanje

  Prenosnik uporablja nestandardno baterijo s štirimi deli. Kapaciteta baterije je 40 vatov * h. Baterija ni zelo zmogljiva, vendar šibek procesor in zaslon z nizko ločljivostjo bistveno zmanjšata obremenitev na njem in tako podaljšujeta čas z enega polnjenja. Za testiranje baterije smo uporabili specializiran skript, ki občasno ponovno naloži številne spletne strani in simulira dejansko uporabo računalnika. V tem primeru je računalnik živel 7 ur 40 minut (svetlost je bila nastavljena na 40%). Druga značilna situacija je gledanje filmov na računalniku. Pri predvajanju HD videa je računalnik živel 6 ur in 36 minut. Delo s profesionalno programsko opremo in igricami ta čas skrajša na 3 ure. V vseh treh testih je laptop pokazal čudovit in popolnoma nepričakovan rezultat. Test ogrevanja, ki mu je bil izpostavljen Dell Inspiron 153000, ne kaže najbolj realističnih rezultatov, saj procesor med preskušanjem doživlja največjo obremenitev. V vsakem primeru se pojavlja osnovno razumevanje, koliko se računalnik ogreva in kako deluje hladilni sistem. Ko je bil naložen na 100% prenosni računalnik že dolgo časa, ni izpisal procesorske frekvence in delal s polno močjo, ne da bi "vozil" (umetno zmanjšanje zmogljivosti pri pregrevanju). Temperatura procesorja je bila 83 stopinj. Ohišje prenosnika se ogreje na največ 32 stopinj, kar je za večino uporabnikov precej sprejemljivo, roke pa nezelo znoj, in ne bo izgorel.

  Pregledi

  Večina uporabnikov je pustila pozitivne ocene o Dell Inspiron 153000. Prenosnik nima številnih pomanjkljivosti, ki so značilne za proračunske računalnike, medtem ko je ena najbolj dostopnih rešitev na trgu. Obe komponenti sta ga uvrstili med najbolj priljubljene računalnike v svojem segmentu. Vsi brez izjeme pohvalijo kakovost montaže in nadzora. Trajen prenosni računalnik brez zračnosti in nepotrebnih zvokov. Lastniki so prišli do okusa mobilnega procesorja, ki je bil dejansko zelo hiter in energetsko učinkovit. V neženem načinu dela je ljudem uspelo delati s "strojem" med polnim delovnim dnem. Tisti, ki so včasih poslušali glasbo in gledali filme z vgrajeno akustiko, so imeli sistem všeč.
  Med minusi, ki so jih odkrili lastniki, je treba poudariti težave z operacijskim sistemom in hladilnim sistemom. Tisti, ki so dobili zbirko Ubuntuja na krovu, so se morali ukvarjati s prekomerno toploto in hrupom. Nadzor ventilatorja i8kutils za prenosne računalnike Dell (omogoča ročno upravljanje vgrajenega ventilatorja) z reševanjem problema. Ko spremenite operacijski sistem Windows 7 in 8.1, zaženite težave z dodatno programsko opremo za Dell Inspiron 15. Vozniki pod določeno opremo preprosto odsotni. Večina uporabnikov računalnika ni mogla najti ustrezne zvočne kartice in programske opreme za spletne kamere. Nekateri kupci so bili zelo ogorčeni nad dejstvom, da je na prenosniku manjkalo celotno omrežjeAdapter z možnostjo priključitve na žični internet, ki se v primeru prenosne naprave seveda sliši brez pomena.

  Povzetek

  Dell Inspiron 15 funkcije, ki niso zelo impresivne, zagotovo zasluži pozornost uporabnikov. Med prenosnimi računalniki te cenovne kategorije se redko pojavljajo tako premišljene in kakovostne rešitve. Bilo je zadovoljstvo imeti udobno tipkovnico in touchpad, ki ju odlikuje visoka občutljivost in stabilnost. Trdno telo in odlična vizualna zasnova na splošno. Prikaz, čeprav ne dovolj dober, vendar povsem kakovosten, je sposoben enakopravne konkurence z drugimi podobnimi napravami. Na splošno je Dell Inspiron 15 (3552) odličen dodatek k že obstoječi liniji računalnikov, ki je vsekakor vredna svojega denarja. Pros:
 • Tanka in lahka.
 • Priročna kontrola.
 • Visoka avtonomija.
 • Stroški.
 • Proti:
 • Zelo neprosojno.
 • Ni omrežnih vrat.
 • Sorodne publikacije