Kako izklopiti zagovornika v Windows 10: Podrobna navodila

Kot veste, Microsoft izdaja operacijske sisteme Windows, od takrat pa je začel tržiti svojo lastno obrambno napravo, ki se imenuje zagovornik, ki se je pojavil v osmi spremembi OS, nato pa se je preselil na deseto. Kolikor zagotavlja potrebno raven zaščite ter sistemske in uporabniške podatke, je težko oceniti samo zato, ker različne ocene in pregledi na internetu pogosto izgledajo zelo sporno. Vendar se to orodje včasih obnaša neustrezno, zaradi česar je za povprečnega uporabnika težje. V zvezi s tem, veliko in poskusite zapreti zagovornik Windows 10, ker je absolutno neuporabna orodje. Ampak kako to storiti? Povprečen uporabnik lahko ponudi nekaj preprostih načinov, ki temeljijo na uporabi sistemskih virov in uporabi programske opreme tretjih oseb.


Windows Defender: Kaj je ta program?

Za začetek se bomo na kratko dotaknili tega, kar predstavlja ta applet, vgrajen v operacijski sistem. Očitno mnogi mislijo, da v tem primeru gre za protivirusno orodje, ki naj bi teoretično zagotavljal ustrezno raven zaščite. Po prvi namestitvi najnovejših različic operacijskega sistema Windows je v aktivnem stanju. V zvezi z zanesljivostjo takšne zaščite, veliko uporabnikov in strokovnjakov, postavlja utemeljene dvome, kljub dejstvu, da so razvijalci skoraj v celoti izposodili.uporablja tehnologijo zagovornika iz znanega BitDefender Antivirusa, ki povzroča manjše spremembe. Ampak to je ta protivirusni program v obliki vgrajenega sistemskega orodja, ki je neprijetno nadležno uporabnike, ker, kot se imenuje, "je njegov nos, kjer ni potreben". Kljub temu pa obstaja ena dobra lastnost, ki je v tem, da je izklop zagovornika sistema Windows 10 lahko zelo elementativen.


Samodejno deaktiviranje zagovornika

Začnimo, morda, z najpreprostejšimi in najprimernejšimi za vse običajne ali začetnike uporabnikov deaktivacije zaščite. Kako onemogočiti Windows Defender 10 brez uporabe kardinalnih metod in spreminjanja nastavitev operacijskega sistema? Osnovno! Dejstvo je, da se ta storitev samodejno deaktivira takoj po namestitvi protivirusne programske opreme drugega izdelovalca.
Z drugimi besedami, samo namestite antivirus in zagovornik bo sam prekinil povezavo. Dejansko bo raven varnosti, ki jo zagotavlja večina komercialnih ali prostih programskih izdelkov v tej smeri, še vedno precej višja. Toda kaj, če se iz nekega razloga odločite, da se znebite navadnega protivirusnega programa? V tem primeru bo vgrajena funkcija samodejno ponovno aktivirana.

Kako onemogočiti protivirusno programsko opremo "Windows 10 Defender" za naslednji zagon?

Predvidevajmo, da na računalniku ni protivirusne programske opreme drugih izdelovalcev. Izklopite Windows 10 Defender s sistemom, vendar je do naslednjega ponovnega zagona enostavno.
Najprejmorate poklicati "Task Manager" in prisiliti proces te storitve.
Nato uporabite razdelek Varnostnega središča Windows v programu Windows Defender 10 za dostop do njega prek standardnega menija z možnostmi, po katerem boste morali v realnem času deaktivirati zaščito in zaščito v oblaku. Pri tem bodite pozorni na dejstvo, da sam modul zagovornika v samodejnem nalaganju desete različice sistema morda ne bo prikazan, zato bo po določenem času (tudi po ponovnem zagonu) storitev ponovno vključena.

Kako onemogočiti Windows Defender 10 prek pravilnika skupine?

Zdaj pa poglejmo, kaj je mogoče storiti za deaktiviranje te storitve, če je za nekaj časa onemogočena, vendar za vedno. Ena od najpreprostejših metod je sprememba nastavitev pravilnika skupine, do katere dostopa ukaz gpedit.msc, podan v ukazni konzoli Zaženi.
V urejevalniku, preko konfiguracije računalniških in administrativnih predlog, morate iti v razdelek Zagovornik, ki se lahko imenuje tudi Zaščita končne točke, na desni strani okna pa izberite zavrnitev zagovornika, pokličite možnost za urejanje in jo nastavite na omogočeno stanje. Po shranitvi prikazane vrednosti je zaželeno, da ponovno zaženete sistem.
Opomba: Če iz kakršnega koli razloga (najpogosteje zaradi pomanjkanja potrebnih konfiguracijskih pravic), zaustavitev ne bo mogoča, zaženite urejevalnik pravilnikov kot skrbnik, pri tem pa ustvarite novo nalogo v upravitelju opravil. Še posebej upoštevajte toWindows Defender je onemogočen po storitvi 10 (services.msc).

Kako narediti izredno protivirusno zaščito za vedno?

Če kdo ne ve, so pravilniki skupine neke vrste podvojeno orodje registra, vendar ima register višjo prioriteto, kar pomeni, da se lahko vrednosti, določene v pravilnikih, spremenijo v registru, in obratno - ne. Zato lahko Windows 10 Defender izklopite samo prek registra (regedit).
Urednik mora uporabiti vejo HKLM in prek odsekov, prikazanih na zgornji sliki, poiskati imenik Windows Defender. Na desni strani okna skozi PCM morate ročno ustvariti 32-bitni parameter DWORD, mu dodeliti ime DisableAntiSpyware in nastaviti vrednost kot enoto. Ko zapustite urejevalnik, je potrebno ponovno zagnati! Opomba: Za vse zgoraj opisane možnosti za deaktiviranje zagovornika je priporočljivo uporabiti povezavo za onemogočanje za prejemanje protivirusnih sporočil o stanju v razdelku Varnost in servisni center na nadzorni plošči.

Onemogočanje zaščite v programu Win Update Updates Disabler

Da bi se izognili spreminjanju sistemskih nastavitev, lahko uporabite prilagojena orodja drugih razvijalcev. Tako na primer predlagani Windows Defender 10 onemogoči, kar se imenuje z enim klikom.

Za deaktiviranje je potrebno le označiti ustrezno postavko in po ponovnem zagonu sistema bo vgrajeni protivirusni program prenehal delovati.

Deaktiviranje zaščite v NoDefenderju

Lahko uporabite še enegapreprost program. Njegova značilnost pa je, da bo uporabnik pri spreminjanju nastavitve branilnika še vedno spadal v glavni del varnostnih nastavitev sistema, kjer boste morali opraviti zgoraj opisana standardna dejanja in nato klikniti gumb za deaktiviranje. Vendar lahko to aplikacijo uporabite v primerih, ko nimate ustreznih dovoljenj na ravni skrbnika.

Povzetek

Tako popolna ali delna deaktivacija vgrajenega protivirusnega programa Windows ne predstavlja posebne težave. Pri izbiri optimalne rešitve je treba opozoriti, da brez nameščene programske opreme za zaščito tretjih oseb, zagovornik ni priporočljiv v nobenem primeru, saj bo tako računalnik kot uporabnik sam ostal brez zaščite. Ampak najbolj preprost način za deaktiviranje vgrajenih sistem orodje, kot že, verjetno, je postalo jasno vsem, je namestitev vseh protivirusnih tretjih oseb. To je lažje in varneje. In kljub vsem umetnim ocenam in pohvalnim Microsoftovim obrambnim mehanizmom, specializirani antivirusi še vedno zagotavljajo bolj zanesljivo zaščito tako za sam operacijski sistem kot za zaupne informacije, ki jih je mogoče shraniti v računalnik.

Sorodne publikacije