Canon 430 EX II flash: pregled, specifikacije in pregledi

Canon Speedlite 430 EX II je eden najboljših bliskavic srednjega razreda za fotografiranje športa, portretov in porok. Ima moč in zmožnost tiho in skoraj takojšnje polnjenje tudi z najbolj intenzivno uporabo.

Lastnosti

Bliskavica 430 EX II, ki se v letu 2015 spusti s $ 300 na $ 200, je enostavna za uporabo, ima nadzorne gumbe, uporabniku prijazen LCD zaslon in vgrajen infrardeči senzor samodejnega ostrenja. Lahko plačate veliko več kot 600EX-RT, na koncu pa bo kupec dobil večjo težo, veliko bolj kompleksen prikaz in zmedeno strukturo menijev.


Izpostavljenost 430EX II nadzira kamera. Tudi druge bliskavice zagotavljajo podoben rezultat, z razliko, da nimajo vse dovolj moči, da bi zagotovile dovolj hitro snemanje. Edini razlog, zaradi katerega lahko utemeljite svojo odločitev, da ne boste uporabljali Canonovega modela 430 EX II, je velikost naprave. Uporabniki imajo dobro moč bliskavice, enostavnost nadzora, udoben zaslon, superbustryuyu in brezšumno delo, ki vam omogoča fotografiranje skoraj nenehno. Hkrati pa nima vgrajenega zemljevida in ni načina A za stare kamere brez TTL. Med dodatnimi funkcijami, je treba opozoriti, da downscreen difuzor za 14-mm polne velikosti objektivov ali 9-mm optiko APS-Z, prisotnost stikalo za napajanje, brezžično upravljanje, prisotnost majhno stojalo za namestitev na mizi.Uporabniki potrjujejo, da bliskavica deluje na vseh fotoaparatih Canonovega digitalnega fotoaparata EOS in na prvih 1987 modelih fotoaparatov. Pri uporabi z združljivimi napravami 430EX II prejme TTL ali hitrost zaklopa, nastavitev kompenzacije osvetlitve, sinhronizacijo zadnje zavese in ponovite ukaze.

Združljivost

Bliskavica Canon Speedlite 430 EX II odlično deluje na 35-milimetrskih fotoaparatih, kot je EOS 1V. V zgodnjih TTL zgodnjih osemdesetih letih so ročne izpostavljenosti in sinhronizacija nazaj delovale dobro, vendar FEL in HSS še nista izumili, zato te funkcije ostajajo nedotaknjene.


Glede na preglede uporabnikov, tudi pri EOS 650 TTL (objektiv), prenos podatkov in zeleni svetlobni indikatorji ne povzročajo težav. Ko zaslon samodejno nastavi zaslonko, zaslon prikaže maksimalno razdaljo od bliskavice. Tudi ko je kamera izklopljena, se 430EX II samodejno prilagodi trenutno nameščenemu objektivu. Po mnenju uporabnikov, s takimi fotoaparati kot AE-1 ali T90 je bolje, da ne skušajte. Za te fotoaparate lahko kupite rabljene bliskavice pred 25 leti, ki so jim bolje prilagojene in cenejše. Canon ni nikoli pojasnil, katere naprave so tipa A, ampak katere so bile prej ali ki uporabljajo načine merjenja 1 2 ali 3, zato ne smete skrbeti. Pri starejših fotoaparatih tipa 35 mm B nekatere funkcije ne bodo delovale, na primer zaklepanje FE in hitra sinhronizacija. Vendar pa je vse v reduna kateri koli kameri EOS.

Polnjenje

Po mnenju lastnikov pri polno okuženih baterijah je napolnitev bliskovnega kondenzatorja le 18 sekund. Pri 80% polnjenja se čas podaljša na 24 s. Kondenzator se tiho polni - pretvornik deluje na nadzvočni frekvenci. Po približno 90 sekundah se bliskavica preklopi v stanje pripravljenosti in se sproži, ko pritisnete sprožilec. Z gumbom Pilot lahko tudi aktivirate. Če je čakanje trajalo dolgo, traja do 24 sekund.

Ergonomija

Stikalo za vklop je popolno: gibanje z enim prstom in bliskavica se lahko vklopita ali izklopita. Kombinacija kazalnika pripravljenosti in testnega gumba je uspešna. Neoznačena zelena barva pripravljenosti izpostavljenosti je nekoliko nižja, kot je pilot preveč usmerjen. On je slabo viden s strani. Canon 430 EX II požari in na LCD-prikazovalniku se prikaže maksimalno območje osvetlitve TTL do 18 m. Pri pritiskanju tipk "+", "-" in SET se lahko pojavijo težave. Vzpostavitev nadomestila za izpostavljenost spremljajo nepotrebni zapleti. Pritisnite in držite gumb SET, počakajte, da ikona "+/-" utripa in nato pritisnite levo ali desno tipko za povečanje ali zmanjšanje hitrosti zaklopa za eno tretjino. To bo lažje narediti na fotoaparatu. V idealnem primeru potrebujete kolo ali gumb tipke za zvonjenje, da prilagodite kompenzacijo osvetlitve bliskavice. Priročnik za povečavo Canon 430 EX II je prav tako nered ugank. Pritisnite dvakratno tipko ZOOM, vendar je ne držite, ker bo meni klicannastavite brezžični način. Po pravilnem kliku utripa ikona za povečavo, nato pa jo lahko spremenite s tipkama + in -. To je zelo neprijetno, ker je nemogoče neposredno preiti z 24 mm ali 105 mm na nasprotni konec - to bo potrebno storiti vse nazaj. Nastavitev samodejne povečave je pod nastavitvijo 24 mm.
Pokrov prostora za baterije in oznake so odlični. Enostavno je odpiranje in zapiranje, in videti, kam vstaviti baterije tudi v temi. Gumbi ne zasvetijo, napisi pa so jasni. Nastavljiv LCD zaslon je velik, jasen in dobro osvetljen, vendar je edini način za osvetlitev, da utripnete gumb. Če vklopite osvetlitev fotoaparata, ne vključuje bliskavice. Nasprotno, medtem ko pritisk na LIGHT na 430EX II ne vključuje osvetlitve kamere, kot jo izvaja Nikon. Bliskavica Canon Speedlite 430 EX II omogoča lastnikom, da samostojno namestijo več uporabniških funkcij, vse pa so oštevilčene in zato brez pomena, dokler ni na voljo ročnega priročnika. Vse te nastavitve je mogoče na DSLR v jasnem jeziku v meniju fotoaparata, vendar ne v primeru 35-milimetrskega SLR. Z gumbom izbire ni težavnih načinov. Hitro bliskavico (HSS ali FP) lahko enostavno nastavite. Pritisnite Bolt-H, počakajte, da se prikaže ikona in uporabite načine AV ali TV kamere. Na zaslonu se prikaže največja razdalja, ki se pri izbiri večjih hitrosti zaklopa močno zmanjša. Zeleni indikator pod rdečim pilotomsveti, če je samodejna osvetlitev OK. Osvetlitev s samodejnim ostrenjem je sestavljena iz dveh oddajnikov: enega osrednjega in drugega za druge cone.

Osnovno TTL snemanje

Samo nastavite bliskavico na fotoaparatu, obrnite zaporno ročico v desno, jo vklopite in začnite fotografirati. Ročica je tudi blokirana. Če ga želite sprostiti, morate klikniti na majhen gumb, ki ga bo premaknil, in odstraniti bliskavico iz sinhronega kontakta. Zgornji levi strani LCD zaslona Canon 430 EX II mora biti "TTL". Če ne, pritisnite gumb Mode (Način), dokler se ne prikaže. Vse ostalo se obdeluje samodejno. Če je bliskavica pretemna ali svetla, jo lahko spremenite tako, da kompenzirate osvetlitev fotoaparata ali držite gumb SEL /SET na zadnji strani naprave. Na LCD zaslonu se prikaže največji doseg. Po želji lahko merilnike ali stopala izberete s pomočjo CFN bliskavice ali menija fotoaparata.

Kompenzacija osvetlitve

Kompenzacijo izpostavljenosti je najbolje izvesti s fotoaparatom. Za prilagoditev na Canon 430 EX II pritisnite in držite gumb SET, dokler se ne pojavi ikona +/- in pritisnite "+" ali "-", da nastavite vrednost kompenzacije. Nastavitve bliskavice imajo prednost pred nastavitvami fotoaparata. Če želite zakleniti izpostavljenost, ki jo uporabljate, na primer, če je predmet blizu in na strani, jo morate najprej postaviti v sredino in pritisniti FEL, da zaklenete hitrost zaklopa. V ročnem načinuna LCD-prikazovalniku se prikaže pravilna razdalja, izračunana za določene vrednosti ISO in zaslonko. Če želite preveriti 430EX II, mora biti merilnik osvetlitve kamere izklopljen. Če je vklopljen, se ne bo nič zgodilo, ko kliknete gumb Pilot. Ob intenzivni uporabi bliskavice se lahko čas polnjenja namerno upočasni, tako da se 430EX II lahko ohladi. Res je, glede na lastnike, tako nujnost ni bilo. Uporabniku prijazne funkcije so najbolje nastavljene v meniju fotoaparata, kjer niso v številkah, temveč v jasnem jeziku. Poleg tega je v izjavi podjetja Canon 430 EX II navedeno, da se ponastavijo, če je napajanje odsotno več kot eno minuto. Uporabnikom priporočamo, da vrednost Fn2 nastavite na 3, da izklopite bleščanje, ko na fotoaparatu kliknete gumb za predogled globine polja.

Brezžični nadzor

Po mnenju uporabnikov je bolje uporabiti profesionalni studijski strobe svetlobni vir namesto Canon Speedlite 430 EX II kot daljinsko svetilko, katere cena ne prispeva veliko k taki uporabi. Tudi če bo kdo ugotovil, kako deluje, majhna naprava ne bo mogla zagotoviti zahtevane svetlosti. Poleg tega jo bo še vedno treba nekako postaviti. Za 400 $ lahko kupite komplet studijskih bliskavic z dežniki in regali, kar bo dovolj za portretno fotografijo. Tisti, ki se želijo ukvarjati z brezžičnimi nastavitvami, jih je treba vnesti v glavno bliskavico na fotoaparatu in vsi podrejeni - za izvajanje njegovih ukazov. Poleg tegakaterokoli podrejeno napravo lahko prenesete v ročni način.

Priporočila

Lastniki priporočajo uporabo naprave Canon Speedlite 430 EX II kot prisilno bliskavico na prostem, da zmanjšate sence pri fotografiranju športa in portretov. Nekateri pa imajo raje manjši 220EX za to, vendar je model večji, deluje nekoliko hitreje in močneje, kar pomeni, da je popoldan daljše delo, pri čemer se potreba po tem ne pojavlja pogosto. Poleg tega uporabnikom svetujemo, da baterijo Sanyo Eneloop uporabljajo kot baterijo. Zmožnost shranjevanja polnjenja je mogoča tudi, če se ne uporabljajo dolgo časa.

Sorodne publikacije