CSS animacija: primeri uporabe

Praksa razvoja spletnih virov je povzročila dva pomembna trenda: hitrost in zaznavanje kakovosti. Prva obveznost razvijalca, da opravi svoje delo hitro, drugi - določa meje primernosti.

Obiskovalec zasleduje poseben cilj ob obisku mesta in ga vodi splošno sprejeta zamisel o tem, kje in kako naj bi delovala. Razvijalec lahko opravi svoje delo, saj je primerno, če pa ga zanima privabiti več obiskovalcev, potem je njihovo mnenje neprimerno.


Sintaksa in semantika animacije

Lastnost CSS animacije je enostavna za uporabo in omogoča hitro izvajanje zanimivih učinkov. Da bi se elementi spletne strani obnašali na sodoben način, kot pričakuje obiskovalec, ni potrebno biti posebej pameten in oblikovati lastne animacijske možnosti. Vse deluje po definiciji, kot je bilo pričakovano in zahtevano.
V tem primeru sta opisana dva elementa. Prvi je indikatorski trak, ki se premika v desno in je sorazmeren njegovi velikosti. Drugi element je slika, ki se preprosto premakne v desno.
Tu niso prikazani vsi okvirji. Lastnost CSS animacije v tem primeru je realizirana gladko. Obiskovalec strani gleda gladko gibanje s povečanjem glasnosti linije in gibanja slike. Z uporabo različnih premikajočih se možnosti namesto tipa enostavne-out-out, lahko nadzorujete gibanje. Možnost enostavnega vklopa vam omogoča pospeševanje na začetku in zaviranje pozno, vendar lahko izberete drugo možnost.gibanja.


Elementi prekrivanja in interakcije

Vsi elementi, ki imajo lastnost animacije, CSS preučujejo neodvisno drug od drugega in iz celotnega toka strani. Če se elementi med seboj prekrivajo, potem dobimo kombinacijo učinkov in posledično nov učinek. Če v procesu animacije elementov spremenite nepremičnost nepremičnine (transparentnost), potem lahko zaradi zakonov barvanja dobite zelo izvirne učinke vseh dveh - treh elementov.
Slika elementa je zelo pomembna. V danem primeru je trak oblikovan iz slike, na kateri sta dve vrsti različnih barv. Ko povečate velikost traku - to je žaga, medtem ko premikate žago - je gibljiv val. Z obvladovanjem linij in njihovimi nagibi lahko oblikujete učinke splošnih zakonitosti grafike. Spreminjanje časa animacije povzroči tudi nestandardne odločitve. Z lastnostjo transformacije, na primer funkcijo rotacije elementa, se tvorijo prvotne spremembe. Primer:
Tukaj trak nenehno spreminja svoj videz iz motnega stanja v prozorno. Spodnja slika hkrati spremeni samo obliko.

Informacije o animaciji

CSS: animacija besedila ima poseben pomen. Besedilo je vedno pomembno in je prisotno na spletni strani za določen namen. Toda besedilo je vedno manj informativno od podobe, vendar je potrebno veliko prostora.
Zagotovilo, da bo pravilno napisano besedilo obiskovalec ustrezno zaznal, je veliko večje od pričakovanj pravilnega razumevanja podobe, še posebej, če ima oblikovalec spletnega mesta zamisel o oblikah izražanja.
Če prej, ko je CSS animacija prišla le v svet postavitve, so bile priljubljene tekalne vrstice, utripajoče ure, utripajoča besedila, potem pa se v sodobni gradnji strani šteje normalno načelo: ne moti obiskovalca, čim bolj učinkovito predstaviti funkcionalnost spletnega vira. V tem kontekstu je katerikoli od zgornjih primerov primeren za predstavitev tekstovnih informacij, vendar je CSS kot 3D animacija najbolj praktična možnost.
Tu v "normalnem" stanju besedilo zavzame malo prostora. Izberete lahko glavno besedo ali jo označite. Takoj, ko miš pride v besedilno območje, se razpne s 3D animacijo CSS v normalnem berljivem stanju. Možnost varčevanja prostora v kombinaciji s 3D zasnovo omogoča kompaktno namestitev informacij. Prazno mesto se lahko uporablja za druge ali povezane namene. Zaradi animacije CSS bodo zahtevane informacije na voljo ob pravem času.

Potrošniška animacija

Znatni uspehi pri ustvarjanju visokokakovostnih spletnih virov še vedno puščajo eno najbolj čudno vprašanje: zakaj je zasnova mesta zaskrbljujoča razvijalec? Spletna stran ni umetniško delo in ni rezultat ustvarjalnega procesa za estetske namene. Spletna stran je predvsem funkcionalnost, ki bo po mnenju lastnika (razvijalca) prinesla nove obiskovalce in vam omogočila delo z vašimi strankami.
Prodaja izdelka, opravljanje storitev, opravljanje enega ali drugega dela Obiskovalec prihaja za blago, storitve in dela. Oblikovanje in animacija sta pomembni, vendar je pogled obiskovalca na vseEnako je pomembnejše kot mnenje lastnika (razvijalec). Če je v redni trgovini kupec vedno prav, zakaj bi moral v spletni trgovini storiti vse, kar je razvijalec predlagal pri načrtovanju? Animacija v kontekstu CSS je odlično orodje, vendar zakaj ne bi šli malo dlje: koliko potrošnikov, toliko variant izražanja funkcionalnosti in oblikovanja. Možnost "animacije potrošnikov" je, ko je razvijalec predlagal, kaj so se prejšnji potrošniki odločili in kaj misli trenutni potrošnik.

Sorodne publikacije