Seznam DDNS: Brezplačne storitve so na voljo

Tehnologija dinamičnega imena domene omogoča povezavo dinamičnega naslova IP, ki ga je uporabnik prejel od ponudnika internetnih storitev na določeno ime domene. Obstaja precej velik seznam strežnikov DDNS, ki zagotavljajo tako storitev, brezplačno in za plačilo.

Splošna načela interneta

Tehnologija svetovnega spleta temelji na dodelitvi digitalnega naslova IP vsakemu računalniku. S svojo pomočjo je na omrežju na identifikacijski ravni na strojni ravni. Da oseba ni morala zapomniti digitalnega zaporedja, je bil uveden sistem domenskih imen. Na splošno celotno internetno omrežje deluje po načelu rednega telefonskega imenika. Uporabniku ni treba zapomniti številke naročnika, vnesite edinstveno ime. To je v tem in tistem, kar leži prekor. Tipičen računalnik, na primer tisti, iz katerega je ta članek napisan, je povezan z internetom ne neposredno, temveč prek ponudnika storitev. In ponudnik pogosto uporablja dinamični DNS za dodelitev naslovov. Z drugimi besedami, ko je računalnik povezan z internetom, računalnik prejme edinstven digitalni naslov, vsak pa je brezplačen. Z vidika zagotavljanja storitev je ta metoda cenejša, končni uporabnik pa v večini primerov ne čuti razlike. Z vidika navadnega brskanja po internetu je ta tehnologija primerna in idealna za porabo vsebine. V primeru, da potrebujete stalen dostop do istega računalnikatrajno taka metoda ne deluje več.

Priljubljene storitve DynDNS

V tem primeru pride do pomoči seznam DDNS strežnikov. Z njihovo pomočjo lahko povežete dinamično IP, ki ste jo prejeli od ponudnika, in običajno ime človeškega pisma brez dodatnih stroškov. Najbolj znani svetovni ponudniki takšnih storitev so na seznamu DDNS Free Dedicated Servers, ki povezuje glavne strani:
 • DNSdynamic;
 • No-IP;
 • Duck DNS;
 • Afraid.org;
 • Dynu.
 • Zgornja spletna mesta imajo dober ugled in so med desetimi najboljšimi ponudniki gostovanja na svetu z brezplačnimi storitvami.

  Rusija na trgu storitev DynDNS

  V Rusiji storitev ni dobro razvita in za to obstaja več razlogov. Prvič, da bi potrebovali storitev, je treba imeti težave pri pridobivanju statičnega IP naslova. Preprost pregled ponudnikov v evropskem delu države nam daje cenovni koridor v razponu od 100 do 150 rubljev na mesec. Za primerjavo lahko rečemo, da so na območju EGS leta 2012 potekli brezplačni naslovi IPv4. V tem primeru deluje klasična shema: takoj, ko je prišlo do povpraševanja, so se takoj pojavili predlogi. Drugič, za stalno delo z oddaljenim računalnikom je potreben vsaj dober in stabilen kanal. V večini regij Rusije, do sedaj, obstajajo določene težave, zato storitve tam ni mogoče močno zahtevati.

  Moderna smer razvoja storitev

  \ t
  Kljub temu pa je treba razviti tehnologijo dinamičnega domenskega imena, ki je potrebna,zlasti razvoj CCTV in tehnologij za daljinsko spremljanje. Da bi zagotovili stalen dostop do kamer v realnem času, morajo imeti stalni omrežni naslov. Ker je v tem primeru za razliko od osebnih potreb strošek fiksnih naslovov lahko velik, druge tehnologije pridejo na pomoč. Seznam strežnikov DNS v Rusiji, ki zagotavljajo takšne storitve, je naveden spodaj:
 • CamBat;
 • AvioSys;
 • "Vrstica".

  DynDNS Home Use Area

  Za osebno uporabo (na primer za organizacijo spletnega mesta ali ftp strežnika na domačem računalniku) je storitev, vključena v seznam za dopolnitev DDNS, popolna. To je priljubljena storitev No-IP. Deluje od leta 1999 in se je izkazal za zelo dobro. Drug razlog, zakaj je primeren za osebno uporabo, je razpoložljivost njenih parametrov v programski opremi priljubljenih usmerjevalnikov. Storitev, ki je primerna za organizacijo stalnega dostopa do oddaljenih računalnikov, čeprav ni vključena na seznam brezplačnih strežnikov DDNS, lahko postane tudi asus.com. Podjetje promovira tehnologijo dinamičnega domenskega imena v svojih usmerjevalnikih kot vnaprej nameščeno storitev. Uporablja se za organizacijo kanala lastnega strežnika podjetja. Glede na veliko popularnost tega modela in prisotnost dovolj močnih rešitev za rešitve za podjetja, se ta možnost lahko šteje za priročno tudi za mala podjetja.
  Tako lahko sklepamo, da je kljub podcenjenosti v Rusiji neuspešnatakšna storitev ima veliko prihodnost. Deluje vladni program za pokrivanje širokopasovnega dostopa do interneta v državi, število naslovov IPv4 pa ni neskončno. Seznam DDNS strežnikov se nenehno dopolnjuje z novimi projekti, nekatere brezplačne storitve pa postopoma iščejo načine za monetizacijo. Zato boste morda morali zdaj poskrbeti za iskanje primerne brezplačne rešitve, da boste rezervirali prostor za svojo prihodnost.
 • Sorodne publikacije