Shema vrtne svetilke na sončnih celicah. Vrtna luč. Naprava in popravilo vrtne svetilke na sončnih celicah

Včasih se ozemlje, ki meji na podeželske hiše in hiše, uporablja v večernih urah in ponoči. Da bi se izognili poškodbam in ohranili podobo, se vrtne luči uporabljajo na sončnih celicah, ki omogočajo ne samo osvetlitev območja, temveč tudi njeno edinstveno dekoracijo.

Načelo naprave in delovanje

Da bi razumeli načelo te opreme, je treba obravnavati shemo vrtnih svetilk na sončnih celicah. Sestavni elementi te naprave so:


 • osvetljevalna enota (praviloma LED);
 • pretvornik energije;
 • naprava, ki nadzoruje vklop in izklop;
 • baterija;
 • Montaža.
 • Sama svetilka je sestavljena iz ohišja, v katerem se nahaja LED. V bližini je nadzorna plošča in baterija. Nad njimi je fotorezistor, solarni panel in zaščitno steklo. Popoldan, v sončnem okolju, pretvornik akumulira sončno energijo in jo pretvori v električno energijo, ki vstopa v baterijo. Ta energija omogoča vrtni luči, da deluje v temi. Dražji modeli teh naprav imajo krmilnik gibanja, ki samodejno vklopi luč pri približevanju osebi. Naprava vrtnih svetilk na sončnih celicah vključuje tranzistor ali mikročip, ki deluje kot senzor, preko katerega se LED polno izklopi.praznjenje akumulatorja ali lahko zmanjša svetlost svetlobe v primeru izgube dela naboja.

  Ključne značilnosti

  Kakovost take naprave je določena z uporabo silicija. V cenovno ugodnih napravah uporabljajo svoje polikristalne ali amorfne sorte. Monokristalni silicij lahko deluje v vseh letnih časih, odporen je na agresivne učinke. Če ne morete kupiti en sam kristalni element, je bolje uporabiti multikristalne sončne celice.


  Za dodajanje dolge življenjske dobe izdelkov so pokriti s posebnim filmom. Proizvajalci so začeli izumljati tržne poteze, da bi prikrili nekatere pomanjkljivosti svojih izdelkov. Zlasti polikristalne naprave so se začele imenovati ulične svetlobne diodne luči, vendar pa bo njihovo normalno obratovanje trajalo le eno sezono. Dolgoročno izkoriščanje se ponaša z napravami z blagovno znamko. Tukaj je razmeroma močna fotocelica, sončna svetloba pa jo vdre v globoke plasti, kar zagotavlja dolgoročno stabilno delovanje napeljave. V kitajskih svetilkah je debelina fotocelice primerljiva s folijo, zato je njena življenjska doba veliko manjša.
  Razsvetljava vpliva tudi na strukturo stekla. V prevladujočih dneh mračnega vremena je bolje uporabiti teksturirano steklo, saj se akumulira sevanje, medtem ko gladka površina prispeva k njeni delni refleksiji. Najdražja in trajna prevleka je kaljeno steklo.

  Pozitivne strani naprav

  Vrtne luči na soncuAkumulatorji pomagajo pri obnovi rekreacijskih površin, vrtov, parkov, javnih vrtov. Te naprave se lahko napajajo z nikelj-metal hidridnimi baterijami, ki jim omogočajo, da se vklopijo, ko pride temna svetloba, ugasnejo in začnejo polniti ob začetku jutra.
  Trenutno so svetilke na voljo v različnih izvedbah. Na splošno izdelane tradicionalne stolpce, imajo različne višine, kot tudi girlande. Poleg tega so začeli proizvajati napeljave v obliki psov, mačk, škratov, polžev in drugih potencialnih prebivalcev zelene cone. Tudi proizvajalci ponujajo naprave v obliki napeljave, okoli katerih letijo metulji. Obravnavane naprave ne zahtevajo osnov ožičenja, saj shema vrtne osvetlitve na sončnih kolektorjih ne zahteva električne energije, ki bi ji prinašala energijo, kar lastnikom zagotavlja ekonomičnost finančnih sredstev. Svetloba, ki pade iz teh svetilk, ne vpliva na oči, ker ni dovolj svetla. Te naprave so avtomatska oprema in lahko v primeru njihove zlonamerne namere napadajo vašo lastnino. Ne potrebujejo dela za ozemljitev in so popolnoma varni za ljudi in okolje.
  Ne potrebujete posebne skrbi zanje. Hkrati je življenjska doba obravnavanih vrst napeljav precej dolga. Ker se izkoriščajo na prostem, jim proizvajalci zagotavljajo visoko raven zaščite pred neugodnimi vremenskimi razmerami.

  Negativni vidiki

  \ tPostavitev vrtnih luči na sončnih kolektorjih ne vključuje uporabe brezrazsežnih baterij, zato imajo takšne naprave omejeno obdobje osvetlitve, ki praviloma ne presega 8 ur. Ta številka je dosegljiva v primeru, da je bil ves dan sončen dan. Mračno vreme bistveno skrajša čas dela, tako da ga je mogoče prestaviti na 4-5 ur. Na negativne strani je mogoče pripisati in eno od pozitivnih strani: živo svetlobo. Nekateri kraji morajo biti dobro osvetljeni, kar zahteva dodatno namestitev električnih luči.
  V nekaterih primerih obstajajo pregledi strank, da svetlobna telesa slabo delujejo ali ne prižgejo, ko padavine padajo. Ko pridejo na zimo, potrebujejo rušenje, saj lahko negativne temperature povzročijo, da baterija ne deluje.

  Vrste obravnavane opreme

  Najbolj praktična vrtna svetilka s skrajšano nogo. V tem primeru montažo izvedemo tako, da napravo preprosto potisnemo v tla s pomočjo rok. Med precej slabo osvetljenimi lučmi so reflektorji. Če je moč sončne svetilke 10 kW, je moč reflektorjev enaka 100-vatni žarnici. Obstajajo lažne vrste napeljav. Uporabljajo se kot element dekorja vrta, dajanje na veje dreves ali gazebos. Najpogosteje, takšne vrtne svetilke na sončne celice - krogle, zbrane v vencu.
  Za osvetljevanje fasade stavbe se uporabljajo stenski modeli. Deluje, ko je priključen nanj.

  Izboljšujemo vrtne žarnice

  Najcenejši modeli so kitajski. Sčasoma kupec takšnih izdelkov razume, da je treba narediti nekaj za izboljšanje njihove zasnove ali učinkovitosti. Pri izboljšanju se nekateri elementi svetilk zamenjajo z močnejšimi. Na ta način lahko zamenjate baterijo ali LED, kot tudi plin, ki se uporablja v bakelih kot stolpi. Namestitev močnejšega plina vam bo pomagala doseči svetel žarek, ki prihaja iz svetilke. Ta ukrep samodejno nadomesti baterijo, ker je njena moč daljša, ali pa preprosto ne uspe.
  Namesto ene LED lahko uporabite tri, vendar morate pri montaži paziti, da je porazdelitev napetosti minimalna, sicer bo na enem mestu povečana svetlost, v drugem pa nižja. Tako je popravilo vrtnih svetilk na sončnih kolektorjih v glavnem omejeno na zamenjavo posameznih delov.

  Dodajte barve

  Luči lahko izboljšate tudi z barvnimi LED diodami. Ta zamenjava zahteva poznavanje, ali je naprava prilagojena za izvajanje takšnih dejanj ali ne. Če ni prilagojena in so nameščene barvne svetleče diode, bo lučka delovala približno 2 uri, potem pa bo ugasnila.
  Da bi preprečili predčasno prenehanje dela barvnih vrtnih svetilk na sončnih celicah, je treba v čip narediti dodatno pot, kjer je še en upor.

  Sami sami pobirate svetilko za vrt

  .Nekatere luči so precej preproste, zaradi česar ni težav z lastno montažo. Če želite, da svoje roke, morate pripraviti shemo vrtne svetilke na sončne celice, izračunati potrebno število komponent.
  Najprej morate kupiti energetski pretvornik, najboljši od katerih je polikristalna silicijska baterija, ima majhno maso, vendar dobro zaščito pred vlago in visoko močjo. Nato kupite litij-ionsko baterijo. Sledi navadna LED. Najnovejša pridobitev - najpomembnejše - je elektronski krmilni modul, ki je sestavljen iz para tranzistorjev in dveh parov uporov. Povezava sončne celice, LED in baterije se izvaja ločeno. Montaža se lahko izvede na poceni univerzalni plošči DIY PCB 42h25mm.

  Sklepna ugotovitev

  Shema vrtnih svetilk na sončnih kolektorjih je preprosta. S svojo pomočjo bo taka svetilka lahko sestavila vsako osebo, ki razume. V tem primeru je treba upoštevati kakovost uporabljenih materialov, saj določajo življenjsko dobo in ceno te naprave.

  Sorodne publikacije