Kako pisati v Bluestacks v angleščini? Spremenite postavitev

Z emulatorjem Bluestacks lahko uporabniki namestijo mobilne aplikacije Android na svoje osebne računalnike. Zaradi različnih načinov upravljanja in vnosa so pogosto težave s sinhronizacijo. Ker so naprave na operacijskem sistemu Android zaslon na dotik, in na PC besedilo se vnese s fizično tipkovnico, v mnogih primerih uporabniki ne morejo zamenjati postavitve z običajnimi kombinacijami Shift + Alt. Poglejmo, kako pisati angleščino v Bluestacks.

Ko se prijavite, se preklopite na angleščino.

Ko prvič omogočite emulator, se boste morali prijaviti z Google Računom. Na tej točki še vedno nimate dostopa do nastavitev operacijskega sistema, zato se morate sklicevati na nastavitve Bluestacks samih. Če želite pisati v angleščini, lahko:


 • Pri nastavitvi emulatorja pojdite na točko, kjer morate uporabljati tipkovnico. Poskusite vtipkati besedilo s tipkami. Če teče samo s klikom na virtualne gumbe na zaslonu in preklapljanje postavitve ne deluje, kliknite ikono tipkovnice v vmesniku emulatorja.
 • Pred izbiro razporeditve tipkovnice se prikaže okno. Ročno lahko preklapljate med angleščino in ruščino.
 • Da bi preprečili, da bi z miško kliknili vse črke, v istem meniju vklopite možnost z oznako »Uporabi fizično tipkovnico«.
 • Tudi na standardni tipkovnici Android lahko najdete gumb za preklapljanje jezikov.Ikona je naslikan planet. Če kliknete enkrat, se bo navidezna postavitev spremenila v drugo. Če ste že omogočili uporabo fizične tipkovnice, lahko to dejanje izvedete s standardno kombinacijo Shift + Alt ali drugo, če ste v nastavitvah sistema Windows spremenili vroče tipke.


  Preklopite jezik v nastavitvah

  Za pisanje v angleškem jeziku v programu Bluestacks lahko uporabite parametre operacijskega sistema. To storite tako, da odprete nastavitve in sledite navodilom:
 • Pojdite v razdelek »Izberi IME«.
 • V meniju, ki se odpre, kliknite na element, ki vam ustreza - fizično ali virtualno tipkovnico.
 • Ko izberete fizično tipkovnico, se prikaže zaslonska plošča in jezik lahko preklapljate s pomočjo bližnjic na tipkovnici Windows.
 • Če izberete virtualno tipkovnico, boste videli tudi tipkovnico na zaslonu s tipkami, jezik pa lahko spremenite z že omenjenim gumbom s sliko planeta.
 • Možne težave

  Včasih opisane metode morda ne pomagajo. Če pred tem ne morete pisati angleščine v Bluestacks, preverite vse naslednje elemente:
 • Ne pozabite, ali imate v računalniku nameščene emulatorje drugih proizvajalcev. Pogosto lahko namestitev različnih virtualnih komponent povzroči konflikt strojne opreme. Zaradi tega se lahko del funkcij prekine v enem emulatorju, sicer bo vnos besedila onemogočen in tako naprej.
 • Posodobite trenutno različico Bluestacks. Na glavni strani lahko vedno prenesete vrhunski namestitveni programuradna stran. Poleg tega je posodobitev programske opreme v samem programu na voljo v meniju.
 • Zdaj veste, kako pisati v Bluestacks v angleščini in lahko rešite problem zamenjave postavitve, kot tudi vklop fizične tipkovnice.

  Sorodne publikacije