Kaj je pametni objekt v Photoshopu? Njegovo imenovanje

Ena izmed najbolj znanih uporab Photoshopa je verjetno možnost, da posnamete več slik, predmetov in predmetov ter jih združite v eno kakovostno sliko. To naredite s pomočjo pametnih objektov. Orodja Photoshop omogočajo združevanje različnih elementov, obenem pa zagotavljajo maksimalno fleksibilnost pri manipuliranju vsakega elementa v skladu z dodatnimi zahtevami. Tu je kratek pregled tega, kaj so ti pametni objekti v Photoshopu in zakaj so potrebni.

Kaj je všeč

Pametni objekti so ločeni elementi datoteke uporabnika Photoshopa. To so lahko fotografije, posamezne postavke, izrezane iz druge slike, vektorske grafike, JPEG, PNG in druge datoteke ali celo besedilo.


Kaj pomeni pametni predmet v "Photoshopu" in kakšen je njegov namen? Za začetnike in strokovnjake je uporaba pametnih objektov odličen način za približevanje urejanju in ustvarjanju slik v Photoshopu. Če pretvorite plast v pametni objekt, lahko spremenite to plast, na primer skaliranje, spreminjanje in uporabo filtrov, ne da bi to vplivalo na izvirno sliko.

Kako delujejo pametni objekti

Glavna stvar je, da morate vedeti o pametnem predmetu - ko je postavljen v Photoshop, se kopija izvorne datoteke ustvari privzeto. To pomeni, da spremembe, ki jih uporabnik vnese v objekt, kot je spreminjanje njegove velikosti ali barve, na noben način ne poškodujejo ali spremenijo izvorne datoteke. Lahko se igrate s pametnim predmetom in ga po lastni presoji spremenite.Po 2 ali 50 akcijah, če se uporabniku ni všeč, lahko preprosto odstrani celotno plast in začne znova iz vira, ne glede na možnosti spremembe.


Kje v "Photoshopu" je pameten predmet in kako z njim delati? Ta program ima dve možnosti za delo s pametnimi predmeti: vdelano datoteko ali povezavo. V bistvu to pomeni, da jih lahko uvozite neposredno v program ali ga pustite tam, kjer je in ga preprosto povežete s Photoshopom. Ko uporabnik priloži datoteko, Photoshop spremeni datoteko točno tam, kjer se nahaja. Ena od prednosti tega je, da se pri spreminjanju datoteke Photoshop samodejno posodablja in vse datoteke, s katerimi je povezana. Uporabnik je na primer izrezal cvet iz ene fotografije in ga postavil kot povezan predmet na drugega, potem pa se odloči spremeniti barvo cvetja. Barvo v izvorni datoteki lahko spremenite, vendar se bo samodejno posodobila v datoteki, kjer jo je uporabnik dal.

Ustvarjanje pametnega objekta

Kako ustvariti in prilepiti pametni objekt v Photoshopu? Obstaja več načinov.
 • Kliknite na desni gumb miške na plošči Plasti na sliki, ki jo želite pretvoriti. Kliknite možnost »Pretvori v pametni objekt«.
 • Uporabite meni Plošče plasti v zgornjem desnem kotu. Ko se prikaže meni, izberite možnost "Pretvori v pametni objekt".
 • Uporabite orodno vrstico orodne vrstice zgoraj: "Filter" - "Pretvori v pametne filtre".
 • Kako spremeniti pametni predmet v Photoshopu

  Nerazmerna prilagoditev je glavni razlog, da uporabnikmora obvladati delo s kompleksnimi objekti. Lahko merite, spreminjate velikost, vrtite, ne da bi izgubili kakovost. Tako deluje:
 • Odprite sliko na novi plasti. Uporabite orodje Free Transform (Ctrl + T na Windows ali Cmd + T na Mac), da zmanjšate sliko, nato pritisnite Enter, da uveljavite spremembe.
 • Zdaj morate ponovno uporabiti "Free Transform", da povečate sliko na prvotno velikost. Treba je opozoriti, da je zdaj slika raster. To je posledica dejstva, da ko zmanjšate sliko Photoshop vrže nepotrebne podrobnosti, ki niso več potrebne. Zdaj lahko poskusite naslednje.
 • Odprite izvirno sliko.
 • Ustvarite pametni predmet.
 • Zdaj ponovite zgoraj opisane korake tako, da zmanjšate sliko in nato še povečate. Tokrat ne bo nobene izgube kakovosti.
 • Lahko ste prepričani, da delate s pametnim predmetom v Photoshopu, da bo takšno dejanje shranilo kopijo izvirne, neurejene vsebine, tako da spremembe, ki jih je naredil uporabnik, niso trajne.

  Sorodni pametni objekti

  Zdaj, ko je postalo jasno, kaj je Smart Object v Photoshopu, lahko pojdete na opis povezanih Smart Objects. Omogočajo vam uporabo ene datoteke ali slike v več projektih Photoshop. Druga prednost je, da bodo vse spremembe v izvirniku takoj prikazane v vseh drugih datotekah Photoshop, ki so povezane z njim, kar lahko prihrani veliko časa, ko morate ustvariti več modelov z uporabo istega slikoTukaj je primer:
 • Prijavite se v meni Datoteka - Postavite & Link Link (Datoteka & gt;) in izberite slikovno datoteko na namizju, ki jo želite uporabiti kot osnovo za Smart Object. To bo odprlo sliko na platnu kot pametni predmet. Za potrditev pritisnite Enter.
 • Ustvarite drugo datoteko in jo ponovite z isto izvirno sliko. Pojaviti se morata dva dokumenta z isto sliko.
 • Zdaj morate odpreti zunanjo povezano začetno sliko, jo urediti in shraniti. Obe datoteki, ki povezujeta s to sliko, bosta posodobljeni z novimi spremembami.
 • Pomembno je omeniti, kako shraniti pametni objekt v "Photoshop", ko uporabljate to možnost. Pri shranjevanju datoteke je potreben dodaten korak.
 • Najprej ga shranite kot običajno.
 • Nato pojdite na Datoteka & gt; "Paket" in kliknite "Izberi", da shranite datoteko Photoshop in povezano sliko v mapo.
 • Če premaknete ali izbrišete povezano sliko, se lahko datoteka poškoduje.

  Uporaba pametnih objektov za ustvarjanje predlog

  Drug pomemben razlog za uporabo pametnih objektov je, da olajšajo ustvarjanje predlog iz Photoshopa. Samo z desno tipko miške kliknite na sloj Smart Object in izberite "Zamenjaj vsebino". Nato izberite novo sliko, ki bo uporabljena kot izvirna vsebina. Zakaj je to tako pomembno?

  Če uporabnik uporabi filtre ali spremeni obliko plasti, bo nova začetna slika za njegov pametni predmet shranilalastnosti To se ne bo zgodilo, če preprosto postavite novo sliko na ločeno plast.

  RAW in pametni objekti

  Pri delu v Photoshopu je treba vedno razumeti, da uporabnik deluje z največjo možno informacijo. Pametni objekti vam omogočajo, da kadarkoli spremenite sliko RAW v Adobe Camera RAW ali Lightroom. Eden od glavnih dejavnikov ustvarjalne kompozicije je maksimalna uporaba snemanja v nadzorovanem okolju. To ne pomeni, da morate vsako vrednost osvetlitve prilagoditi več slikam, kar je praktično nemogoče pri snemanju na prostem. Na srečo digitalna programska oprema vedno najde način za odpravo težav pri ujemanju osvetlitve, kar je odlična in ekonomična rešitev za tiste, ki nimajo dovolj časa ali opreme za nadzor vseh nastavitev fotografiranja.
  RAW datoteke so še posebej uporabne pri delu s pametnimi predmeti Photoshop:
 • Pri fotografiranju modela na nevtralnem ozadju lahko posnamete fotografijo RAW z uporabo svojih nastavitev, da dosežete večjo osvetlitev - ustvarite kontrast med modelom in ozadjem.
 • Nato držite tipko Shift in med izbiranjem Odpri predmet. Fotografija bo prikazana v Photoshopu kot pametni predmet.
 • Nato morate označiti model in uporabiti maske za izrezovanje ozadja.
 • Zdaj lahko model prilagodite več parametrom, tako da aktivirate RAW (dvojni klik na pametni predmet) in optimizirate upravljanje osvetlitve s konfiguriranjem in urejanjem.
 • To je odličen gradnik za uporabonadaljnje učinke, kot je delo z krivuljami in uporaba barvnih nastavitev.

  Način za pametni prostor za skladiščenje

  Način paketnega pametnega objekta v Photoshopu je dober način za zmanjšanje hrupa in odstranjevanje nepotrebnih predmetov iz slike. Ta način lahko uporabite, na primer, v prisotnosti fotografije umetniške galerije, napolnjene z ljudmi, ko uporabnik želi biti prikazan kot prazen prostor. Ali slike ljudi na ulici z avtomobili, ki vozijo, vendar je nujno, da je bila ulica prazna. Druga možnost tega načina je, kot sledi: če je fotografija zelo slabo osvetljena z veliko žita, lahko vzamete nekaj posnetkov, in Photoshop jih bo združil za zmanjšanje žita.

  Več o prednostih pametnih objektov

  Druga velika prednost, ki omogoča razumevanje tega, kar je v pametnem predmetu "Photoshop", je, da omogočajo tudi uporabo pametnih filtrov. Te filtre lahko uporabite za pametne objekte v plasteh, kar vam omogoča nadzor posameznih učinkov. Pametni filtri imajo tudi filter s pametno masko, ki vam omogoča, da prikrijete določene učinke, da vidite, kako dokument izgleda s tem filtrom ali brez njega. Obstaja več sprememb, ki jih lahko uporabnik vnese v besedilo v Photoshopu, kot so povečava, obračanje ali nagib, vendar za maksimalno moč urejanja lahko besedilo spremenite v pametni objekt za uporabo filtrov in orodij.
  Photoshop Filtri so izjemno uporabni in potrebni za ustvarjanje nizapriljubljenih učinkov. Z združevanjem teh filtrov s pametnimi objekti lahko dobite pametne filtre, ki vam omogočajo izjemno kontrolo in prilagodljivost. Ko uporabite filtre, jih lahko uporabnik prekliče in poskusi znova, če mu ni všeč. Uredite lahko tudi kadar koli in jih celo skrijete ali izbrišete, če jih ne potrebujete več. Enostavna uporaba:
 • Plasti morate obrniti v pametni predmet, nato pa uporabite filter na običajen način.
 • Če pogledate ploščo plasti, lahko vidite filter, ki je določen pod plastjo pametnega predmeta.
 • Dvakrat kliknite, da ga uredite ali premaknete v koš, da ga izbrišete.
 • Sorodne publikacije