Kaj je Teraflops? Opis, vrednost

Glavna značilnost sodobnih grafičnih kartic je, da se njihova zmogljivost meri v teraflops. Kaj je Teraflops? Informacije o tem bodo predstavljene v članku. Spoznali boste tudi, kako se ta izraz uporablja v krogih konzole.

Opis izraza

Flopi so določena količina manipulacije s plavajočo vejico, ki se pojavi v sekundi. Na začetku je bil tak izraz uporabljen le v povezavi z zastarelimi v sedanjem trenutku elektronskih računalnikov. Bilo je na flopih, ki so merili zmogljivost računalnika. Zdaj pa te funkcije distribuirajo druge komponente osrednjega ali grafičnega procesorja. Tukaj so teraflopi.

V konzolah

Microsoftova konzola Xbox One X je najmočnejša konzola z zmogljivostjo 66 teraflopov. Takšni izračuni se izvajajo na ta način: vzeti morate število vzporednih procesorskih jeder, ki so na Xbox One 768. Potem morate pogledati frekvenco grafičnega jedra, v konzoli pa 853 MHz. Zdaj je stvar še vedno majhna - pomnožiti številko ena z drugo, potem ko se pomnoži z dvema in razdeliti na en milijon. Rezultat je 131 teraflopov. To je zmogljivost konzole Xbox One.


V grafičnih karticah

Kaj so teraflops v grafičnih karticah? Za začetek je treba razumeti v samem pomenu, saj ni izhod. Na enem teraflops tisoč gigaflops, milijon megaflops in bilijona flops. To pomeni, da je začetna vrednost flop. Vendar so zastareli, kot tehnični svetne mirujte. Zdaj lahko poskusite primerjati grafične kartice različnih proizvajalcev. Na primer, v generaciji "Titan" na arhitekturi Pascala se zmogljivost meri v devetih teraflopsih, ko je v njihovih "rdečih" konkurentih ta številka do 13. Torej, zakaj je grafična kartica Nvidia produktivnejša? Za takšne izračune obstaja posebna formula: F x n x 4x10-6 = R Kako jo razumeti?
  • R je skupno število, to je flopov.
  • F je taktna frekvenca grafičnega procesorja, vendar se ti izračuni lahko izvedejo s centralnim procesorjem.
  • n - ta indikator je odgovoren za število jeder CUDA v grafičnem procesorju in navadnih jeder v osrednjem. V grafični kartici AMD se ta indikator imenuje GCN.
  • Nato morate najti izhodišče. Za to lahko uporabite pripomoček GPU-Z ali CPU-Z. Obstajajo tudi spletni kalkulatorji, ki vam pomagajo izračunati oceno uspešnosti za katero koli grafično kartico, kot tudi rezultate na različnih mestih.

    Sorodne publikacije