Kako omogočiti Cortano v Windows 10?

Razmeroma pred kratkim so stacionarni in mobilni sistemi v sistemu Windows postali zanimivo orodje v obliki pametnega pomočnika, oziroma pomočnika, imenovanega Cortana, ki v veliki meri spominja na Appleov Siri. Sprva se osredotoča na več držav v Evropi, ZDA, Japonsko, Avstralijo in Kitajsko. Torej, če se odločite, kako vključiti Cortana v Rusiji, ne da bi upoštevali nekaj obveznih pogojev ne more storiti. Ali vam je všeč ali ne, vendar ruski pomočnik ne more govoriti. To pomeni, da poskuša aktivirati rusko jezikovno različico v nobenem primeru ne bo uspelo.


Kako omogočiti Cortano (Windows 10): Obvezni pogoji

Ker je različica v ruskem jeziku še vedno v razvoju (čeprav so se Microsoftovi strokovnjaki zavezali, da bodo to programsko opremo predstavili pred koncem leta 2016), bodo naši uporabniki, ki želijo Če želite uporabiti vse funkcije Cortane, ne morete ničesar storiti za aktiviranje različice s katerim koli od šestih podprtih jezikov (angleščina, nemščina, francoščina, kitajščina, španščina, italijanščina).
V zvezi s tem, kako omogočiti Cortano na Windows, se lahko prvi brezpogojni pogoj imenuje posedovanje vsaj enega od zgoraj navedenih jezikov. Vendar, če uporabnik lahko postavi vprašanje, ga pomočnik ne bo razumel, saj večina v postsovjetskem prostoru uporablja različico operacijskega sistema Windows z vmesnikom ruskega jezika. Poleg tega je zaradi geolokacije privzeto aktivirana in lokacija je označena z ustreznim. Glavni algoritem je tako vklopljenzačetna faza vključuje spremembe jezika in lokacije uporabnika (zadnji pogoj, za razliko od mobilnih sistemov, ni obvezen).


Spreminjanje jezika sistema in regije

Torej se soočamo s problemom, kako vključiti Cortano. Razmislite Windows 10 iz razloga, da ta sistem zdaj pridobiva izjemno popularnost. Na zastarelem OS, tudi če prenesete distribucijo, namestite Cortano popolnoma brez smisla. Vseeno pa ne bo imelo učinka. Najprej je treba spremeniti jezik samega sistema, da bo pomočnik lahko svetoval in namigoval, razumel imena sistemskih komponent in procesov (vendar so vsi predstavljeni v ruskem jeziku).
Kako obrniti Cortano? Prva stvar je, da pokličete meni z možnostmi, ki izbere čas in jezik in nato jezik in regijo. Tukaj morate izbrati želeni jezik (npr. Angleški) in ga nastaviti kot privzeti za privzeti sistem.
Vendar pa pomočnik še vedno ne more govoriti, zato pritisnite gumb na desni in pojdite na prenos posebne jezikovne datoteke (v našem primeru za angleščino).

Dejanje aktiviranja za Cortano

Nato, kako omogočiti Cortano, morate aktivirati prepoznavanje glasu, da vas virtualni pomočnik razume. To naredite iz ustreznega razdelka, ki določa jezik, s katerim govorite.
Da ne bi imeli nobenih težav, recimo, če ne govorite čiste izgovorjave ali uporabite narečje, nekoliko nižjepotrdite polje za prepoznavanje nespecifičnih naglasov določenega jezika. Po zaključku vseh teh korakov morate imeti popoln ponovni zagon sistema in po prenosu boste videli popolnoma angleško govoreči vmesnik.
Zdaj, ko rešujemo problem, kako omogočiti Cortano, ga morate aktivirati. Najprej uporabite iskanje, pri katerem se z orodjem pritisne levi gumb, in desno je linija aktiviranja načina izdaje pozivov, idej, opomnikov, sporočil itd. (Cortana lahko da). Prav tako lahko greste na nastavitve in omogočite pomočnika klic, ko hej, Cortana, stavki, označevanje vrstice Naj Cortana odgovor Potem začeti pogovor. Prosimo, upoštevajte: takoj, ko spremenite jezik v ruski jezik, bo asistent samodejno postal nedostopen. Če izberete enega od podprtih jezikov, bodo morali znova prenesti ustrezno jezikovno datoteko.

Kako omogočiti Cortano (Windows Phone)?

Kar se tiče mobilnih naprav z operacijskim sistemom Windows Phone na krovu, je shema delovanja v njih praktično enaka. Kako omogočiti Cortano na tem pametnem telefonu? V nastavitvah se jezik sistema spremeni na začetku, ameriško območje bivanja je obvezno in izvede se popoln ponovni zagon pametnega telefona.
Po prenosu se bo pomočnik pojavil na seznamu, vendar spet v obliki angleške različice, s katero lahko komunicirate na popolnoma enak način kot pri stacionarnih sistemih, ki temeljijo na Windows.

Sorodne publikacije