Kako odstraniti ikone v opravilni vrstici in kaj je

Vsakdo od časa do časa poskrbi, da je čiščenje doma dostojno videti v kraju, kjer živi. Poleg hiše, je treba dati v red in osebni računalnik, da je delal dolgo in kakovostno. Poleg tega bo vsak uporabnik z veseljem delal s takšno napravo, kjer ni nič odveč. V tem članku bomo opisali, kako odstraniti ikone v opravilni vrstici in kaj ta plošča predstavlja.

Uvod

Najprej moramo ugotoviti, kaj je opravilna vrstica. To je edinstvena komponenta za vizualizacijo in upravljanje, ki prikazuje trenutno vključene programe, priključene naprave itd. Praviloma se nahaja na dnu zaslona v obliki vodoravnega traku. Poleg izvajanja aplikacij lahko vključuje tudi mape in ikone aplikacij za hiter zagon, če ste v nastavitvah izbrali ustrezne elemente.


Odstranjevanje aplikacij

Zato morate odstraniti nepotrebne ikone iz opravilne vrstice. Kako to storiti? Sledite tem korakom.
 • Premaknite miško preko ikone, ki je ne potrebujete.
 • Kliknite na PCM.
 • Izberite "Odpni iz opravilne vrstice" ali "Odstrani program iz opravilne vrstice" (različni operacijski sistemi na različne načine).
 • Vendar pa vam vsi zgornji koraki ne bodo pomagali odstraniti ikone glasnosti, indikatorja Wi-Fi, napajanja in drugih ikon, ki se nahajajo ob uri v opravilni vrstici. Če želite skriti te ikone, morate storiti naslednje:
 • Kliknite »Začni«/"Možnosti" /"Prilagajanje".
 • Iskanje odseka "Območje obveščanja".
 • Pod njo sta dve povezavi: "Izberite ikone, ki se pojavijo v opravilni vrstici" in "Omogoči in izključi sistemske ikone".
 • Pri izbiri prve povezave se bo odprla plošča, v kateri bomo lahko prilagodili ikone na pladnju. Če spremenite položaj stikala, lahko skrijete ikone programa ali, nasprotno, naredite vidne.
 • Z drugo povezavo boste lahko dodali nekaj sistemskih ikon. Na primer jezik tipkovnice, lokacija, tipkovnica na dotik in druge komponente.

  Zaključek

  Vsak uporabnik računalnika vidi vodoravno črto na dnu zaslona, ​​vendar ne vsi vedo, kaj predstavlja in ali lahko nekako sodeluje z njo. V tem članku smo podrobno obravnavali ta vprašanja in govorili tudi o tem, kako odstraniti ikone iz opravilne vrstice. Zdaj veste, kaj je pladenj in kako upravljati skrite in vidne ikone aplikacij. Ne boste več morali opazovati kaosa v opravilni vrstici, ker lahko zdaj nepotrebno čistite komponente, brez pomoči strokovnjaka.

  Sorodne publikacije