Kako počistiti "cache" na "Android": načine

Vsak lastnik sodobne mobilne naprave, naj bo pametni telefon ali tablični računalnik, mora vedeti, kako očistiti predpomnilnik v sistemu Android. Prvič, tak postopek je potreben za ponovno vzpostavitev delovanja nepravilno delujočih aplikacij. Pomagal bo tudi optimizirati in pospešiti učinkovitost vaše mobilne naprave. Zato bomo v tem članku govorili o tem, kako očistiti predpomnilnik na Androidu.

Kje se zbirajo odpadki?

Tu je vse zelo preprosto. Operacijski sistem Android med postopkom dela z globalnim omrežjem, kot tudi nameščanjem različnih aplikacij, zbira veliko število nepotrebnih začasnih datotek. In aktivno porabijo pomnilnik naprave, kar povzroča različne težave z delovanjem pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Do danes, za čiščenje vse, kar je nepotrebno, da sprostite pomnilnik naprave, in da optimizirate svoje delo na več načinov s pomočjo posebej ustvarjenih pripomočkov. Kako počistiti predpomnilnik na Androidu?


Metode čiščenja

Obstajajo naslednje metode čiščenja:
 • Najprimernejši in najpreprostejši način za optimizacijo naprave, ki temelji na Androidu, je vrnitev na tovarniške nastavitve. Opozoriti je treba, da bodo vsi prej nameščeni načini in nastavitve izgubljeni.
 • E-pošta in besedilna sporočila porabijo veliko količino pomnilniških virov, socialna omrežja, prenesena s spleta, datoteke, ki se ne uporabljajo, slike. Sta razlog za sprostitev mesta je treba samo odstraniti vse na seznamu. S pomočjo »Upravitelja aplikacij« lahko počistite vmesni pomnilnik v napravi. Druga možnost je namestitev programov po meri, kot je Clean Master.
 • Uporabite lahko brezplačen pripomoček Astro File Manager za hitro brisanje neželenih videov, zvočnih datotek in slik.
 • Kako počistiti predpomnilnik na Androidu? Funkcionalne aplikacije za čiščenje vam omogočajo, da sprostite pomnilnik naprave, osvobodite sistem od vseh nepotrebnih in nezahtevanih. Priporočamo redne postopke čiščenja. To še posebej velja za naprave, ki nimajo velike količine notranjega in operativnega pomnilnika.


  Kako počistiti predpomnilnik brskalnika?

  Vmesni vmesni pomnilnik vsebuje pomožne začasne datoteke, ki jih ustvarijo aplikacije. Na primer, ko uporabnik zažene spletni brskalnik in v njem odpre strani, sistem shrani slike kot začasne datoteke predpomnilnika. Ko zaprete brskalnik, postanejo popolnoma nepotrebne in preprosto zavzamejo dragoceno mesto v spominu mobilne naprave. Brskalnik shrani vsako obiskano stran zaradi lažje uporabe, tako da ob ponovnem zagonu ni treba ponovno naložiti strani. Ampak včasih lahko vidite, da je za nekatere strani prikazana stara različica. Če želite shraniti novega, morate izbrisati predpomnilnik. To storite tako, da po zagonu brskalnika odprete njegov meni in odprete element »Zgodovina«. Moral bi biti tukajBodi gumb za popolno brisanje zgodovine brskalnika.

  Popolno blaženje programov z blažilnikom

  Kako počistiti predpomnilnik za Android na vseh aplikacijah? Večina sodobnih mobilnih naprav ima funkcijo, ki vam omogoča brisanje vmesnega medpomnilnika vseh nameščenih aplikacij. To storite tako, da odprete zavihek »Sporočila« in nato »Nastavitve«. Nato morate najti postavko "Data Warehouse" in v oddelku cache potrdite brisanje vseh začasnih datotek. Če vaš model nima takega odseka, boste morali uporabiti posebne programe, kot je Zgodovina brisalnika.

  Sorodne publikacije