Kako odstraniti virus iz Androida? Kako preveriti Android za viruse

Na žalost so sistemi Android, kot so stacionarne različice sistema Windows, občutljivi na viruse in zlonamerno kodo. Vsak nov virus Android-sistema se ne more prepoznati, čeprav imajo najnovejše različice sistema vnaprej nameščen skener. Zato je treba uporabiti različne programske opreme tretjih strank (vsaj znebiti grožnje tako natančno). Vendar pa ni potrebno panično, tudi če lahko mobilna naprava shranjuje zaupne informacije, ki jih na primer uporabljajo bančni programi. Ampak v večini primerov so virusni napadi usmerjeni nanje. O tem, kako odstraniti virus iz »Android« v telefonu ali tabličnem računalniku, se nato pogovorite. Za takšne primere je mogoče predlagati več rešitev, ki pa se med seboj zelo razlikujejo. Ločeno, razmisliti o vprašanjih, povezanih s situacijami, ko virus ni mogoče odstraniti predlagane metode. Na žalost se pojavijo tudi takšne situacije in številne zaščitne naprave so nemočne v smislu, da se izogne ​​blokiranju dostopa do virusnih datotek (mobilne naprave, kot je Unlocker, niso na voljo). Ampak vse je v redu.

Kako preveriti Android za viruse: težave in zapletenost

Največja težava pri polovici znanih različic Android je, da na začetku ni bilo resnih varnostnih ukrepov. Vsaj je bilo treba namestiti protivirusne pakete iz skladišča Play Market (igre za Android brez virusov ali druge programe za prenostam je tudi možno, vendar pred kratkim in so bili napadeni, in uporabnik naloži na mobilno napravo že predhodno okuženo aplikacijo).
V zgornjih štirih različicah se je pojavilo orodje za odkrivanje virusov, vendar to nima nič opraviti s tem, kako na vhodu delujejo isti stacionarni skenerji. Tako je lahko najbolj primitivna rešitev vprašanja, kako preveriti Android za viruse, prav njegova uporaba. Seveda se ni vredno zanašati na 100-odstotni uspeh, saj tak pregled na statistiki pokaže grožnje le v 30-40% primerov, nič več kot to.

V tem primeru je bolje uporabiti aplikacije tretjih oseb, ki so prenesene iz istega skladišča, vendar morda niso nameščene zaradi vpliva virusa na sistem. Nadalje poglejmo, kako odstraniti virus, ki temelji na Androidu, iz različnih situacij. Predpostavlja se, da je vsaj ena rešitev, vendar bo delovala (kardinalni ukrepi bodo učinek dosegli natančno, vendar kasneje). In večina teh metod ni tako zapletena, kot se zdi na prvi pogled.

Kako odstraniti virus Android iz telefona: glavne smeri delovanja

Če opišete postopek odstranitve, je mobilna naprava vnesla grožnje v splošnem pomenu, lahko opazite nekaj osnovnih možnosti za ukrepanje za odpravo grožnje. Med njimi so naslednje prednostne naloge:
 • uporaba posebne programske opreme neposredno na pripomočku;
 • skeniranje in odstranjevanje virusov, ko so povezani z računalnikom;
 • Popolna ponastavitev na tovarniške nastavitve.
 • V zvezi z zadnjim odstavkom je to mogoče ločenoReči, da je problem, kako odstraniti virus iz Android, okrevanje iz varnostne kopije ni mogoče rešiti. Prvič, varnostna kopija lahko najprej vsebuje virus, in drugič, grožnjo je mogoče najti na izmenljivem zemljevidu, obnovitev pa bo izvedena samo za glavni (notranji) pogon.

  Uporabljamo vgrajeno zaščito za različice 4.0 in novejše.

  Zato je prva stvar, ki jo vsi lastniki operacijskih sistemov nad četrto različico priporočajo takoj po prvih simptomih okužbe, preverite svoj vgrajeni protivirusni pripomoček. Znaki grožnje penetracije so lahko upočasnitev naprave, neprostovoljno ponovno zagon, pojav klicev, ki jih uporabnik ni ustvaril ali poslal sporočil iste vrste, nameščanje programov v ozadju brez lastnikovega znanja, izgubljen dostop do elektronskih denarnic ali bančnih kartic, kršitev zagona nameščenih programčkov Izdaja napak pri napakah v sistemu com.android.systemUI, hitrem izlivu akumulatorja itd.
  V tem primeru morate samo zagnati optični bralnik in videti, kaj zazna. Za njega ni veliko upanja, vendar se v nekaterih primerih od najbolj primitivnih groženj na ta način lahko znebite.

  Kaj storiti z OS pod četrto spremembo?

  Za spodnje spremembe je četrti problem, kako odstraniti virus iz Androida, v začetni fazi, ki ga je mogoče rešiti z namestitvijo programske opreme drugih proizvajalcev. Najdete lahko veliko programov, vendar je bolje uporabljati pripomočke znanih razvijalcev.
  Najprej namestite na AndroidKaspersky Anti-Virus in v celoti preizkusiti sistem. Seveda, pritisk na vire, če naj da aplikacija ostane aktivna bodo zelo močno povečali (podobno kot v Windows), lahko pa samo preživeti poišče in odstrani viruse, nato odstranite in zelo osnovni program.

  Če je program ni nameščen na predvajanje trgu, dostopni ali pa se lahko blokira z vplivom grožnje, moramo najti še zaupanja vreden vir na spletu (uradna stran), da prenesete mobilno različico, jo premakniti na izmenljivo kartico pomnilnik in namestiti prek datotek APK.

  Uporaba napredne protivirusne programske opreme

  , vendar le ozka javnih služb ne more biti omejena. Na primer, veliko programov, ki optimizirajo namenjeni za čiščenje sistema smeti in pospeši svoje delo, prav tako vgrajen anti-virus modulov.
  Če je protivirusna programska oprema ne deluje ali pa je ne ogroža, je treba skeniranje aplikacij v bolj splošni akciji. Mogoče jim je všeč protivirusno programsko opremo, preprečevanju njegovo delovanje, in ne priznava.

  Safe Mode

  Končno je vprašanje, kako odstraniti virus iz "Android", če ni nameščena ali pa sama grožnja se ne odstrani, mogoče rešiti z prevajalske naprava v varnem načinu prtljažniku. Na žalost, niso vsi uporabniki vedo, kako.
  Da bi to naredili, držite gumb za vklop /izklop in držite na zaslonu, da potrdite, dokler neprikaže se sporočilo s ponudbo za preklop v varni način (za različice nad četrto). Pri spremembah OS 4.0 in spodaj morate napravo izklopiti na običajen način, jo ponovno vklopiti in ko se sistemski logotip prikaže z zelenim robotom, hkrati pritisnite tipke za glasnost, da povečate ali zmanjšate glasnost in jih zadržite, dokler se naprava ne naloži. Nato lahko zgornje korake ponovno izvedete.

  Odstranjevanje virusov, ko je povezan z računalnikom

  Zdaj pa poglejmo, kako odstraniti viruse iz Androida in računalnika. Tukaj ne bi smelo biti težav. Napravo samo priključite s kablom USB, če ste prej omogočili odpravljanje napak.
  Raziskovalec Windows bo imel dva pogona (notranji in zunanji). Prek PCM-a na vsakem izmed njih preprosto izberite preverjanje z ukazno vrstico nameščenega protivirusnega programa. Če to ne deluje, uporabite pripomočke za prenos medijev, da izberete nosilce kot objekte za optično branje.

  Ponastavitev nastavitev s standardno metodo

  Nazadnje, nekaj besed o tem, kako odstraniti virus iz Androida, ne izgine, ko nobena od zgoraj navedenih metod ni dala ustreznega učinka. V tem primeru vam bo pomagalo samo popolno ponastavitev ali ponovna namestitev naprave.
  V najpreprostejšem primeru v razdelku za konfiguracijo izberite ustrezno točko menija za varnostno kopiranje in obnovitev, počakajte do konca postopka in znova zaženite napravo. Če želite obnoviti tovarniško izdelano programsko opremo, ki se imenuje iz nič, jo lahko uporabite posebejrazvila podjetja. Na primer, za Sony je to lahko aplikacija Xperia Companion, nameščena izključno na računalniku ali prenosnem računalniku. Za druge modele lahko najdete tudi takšne pripomočke. Obiščite uradno spletno stran proizvajalca in ga prenesite od tam. Ta postopek bo potreboval več časa, vendar ste lahko popolnoma prepričani, da bo uporabnik telefon ali tablični računalnik prejel v stanju, kot da je bil pravkar kupljen.

  Hard Reset

  Vendar, če te metode ne delujejo, lahko naredite prisilno ponastavitev, ki se imenuje Hard Reset. Prijava v meni za obnovitev je drugačna (večinoma drži gumbe za glasnost in moč). Naslednji koraki pa so enaki.
  V meniju za obnovitev izberite wipe data /factory reset in počakajte na obnovitev nastavitev, ki so podobne formatiranju pogona v običajnih računalniških sistemih.

  Kratek povzetek

  Kot lahko vidite, obstaja veliko načinov za obravnavanje zlonamerne programske opreme. Težko je reči, kaj uporabiti. Vse je odvisno od vsakega primera. Toda najbolj učinkovita metoda, če je uporabnik predhodno naredil kopijo stikov ali kakšno drugo pomembno informacijo, seveda, je vrnitev na tovarniške nastavitve s popolno odstranitvijo vseh informacij iz mobilnega pripomočka. Toda to, tako rekoč, je najbolj kardinalna metoda. V primerih, ko je lažje, če še vedno ne morete namestiti protivirusne programske opreme, tudi ne smete zanemariti orodij za skeniranje. Vsaj, da nosi obremenitev na sistemskih virov v obdobju preverjanja je lahko.Po nevtralizaciji vseh ugotovljenih groženj ni nič enostavnejšega od preprostega odstranjevanja nepotrebnega apleta z nameščanjem namesto vsiljivca nekoliko lažjega optičnega bralnika, kot je McAfee ali 360 Security, kar ne bo posebej vplivalo na delovanje sistema. Vendar pa so takšni programi, tudi v Play Marketu, dovolj, da ne omenjamo njihove ogromne številke na internetu. Toda nalaganje takšnih pripomočkov je zelo priporočljivo le od strani razvijalcev, saj je na drugih virih čudno, da lahko s protivirusnim programom poberete in virusom, ki je vgrajen v namestitveno datoteko APK in nato aktivirate ozadje pri namestitvi glavne aplikacije.

  Sorodne publikacije