Kako očistiti Epsonovo brizgalno tiskalno glavo? Epson tiskalnik epoksidnih tekočin

Postopek čiščenja tiskalne glave je potreben, ko črnilo in prah zamašita šobe, iz katerih prihaja črnilo. Običajno se to opazi po daljši neaktivnosti tehnike - na tonerjih se pojavi prah, ki se posuši. Zato lahko na papirju obstajajo različne napake. Epsonovo izpiranje tiskalnih glav bo rešilo to težavo.

Kdaj naj se postopek izvede?

Čiščenje tiskalne glave se izvaja v naslednjih primerih:
 • Če je črnilo umazano, je kršena pravilna oskrba s črnilom. Pomanjkljivosti so napake pri tiskanju preskusne skakalke, če se na papirju pojavijo črte ali če je barva ali slika nepravilno razmazana.
 • Po dolgem mirovanju morate opraviti test jukeja. V primeru popačenja morate tiskalno glavo naprave očistiti in jo po potrebi očistiti s posebnim orodjem.
 • Pri menjavi črnila. Tonerji se razlikujejo po značilnostih in sestavi, zato jih ni mogoče zamenjati. Za zamenjavo barve ene vrste z drugimi kartušami in SSTC je treba ostanke oprati. S spremembo črnila različnih podjetij je potrebno dobro očistiti kartuše in vzpostaviti SNPF.
 • V vsakem primeru morate vedeti, kako očistite tiskalno glavo tiskalnika Epson. Nepravilno tiskanje je posledica tudi drugih razlogov: zaradi udarca zračnih mehurčkov, razdeljevanja tiskalne glave,nadtlak ali nakopičen prah in umazanija.


  Razlog za napake na odtisu je napaka piezokristala med preobremenitvijo naprave ali sežiganjem ogrevalnih delov. Če se tehnika intenzivno uporablja, je treba čiščenje izvajati četrtletno in redkeje. Postopek se ne izvede, če se na LCD-prikazovalniku prikaže sistemske napake, ki obvestijo konec tonerja.

  Čiščenje programske opreme

  Kako očistiti Epsonovo brizgalno tiskalno glavo s programsko opremo? Pred izvajanjem mehanskega čiščenja je potrebno preskusiti sistem in začeti redni program čiščenja. Začetek programa se nahaja na računalniku ali v meniju tiskalnika, vse je odvisno od modela. Ko uporabljate računalnik, morate obiskati »Nadzorna plošča«, poiskati aktivni tiskalnik in obiskati razdelek »Storitev«. Lahko pride do pregleda šob in čiščenja tiskalne glave. Potem ga morate zagnati.


  Strokovnjaki svetujejo, da ne boste opravili več kot 2-3 čiščenja sistema. Če po tem ni pozitivnih rezultatov, je potrebno ročno mehansko čiščenje. Ko se črnilo posuši, ekipe programske opreme ne bodo mogle rešiti težave.

  Čiščenje

  Kako očistiti Epsonovo brizgalno tiskalno glavo? Začne se postopek priprave in testiranja vozlišč. Najprej se opravi vizualni pregled za oceno prihodnjega dela. Vse vložke se perejo ročno, razen za naprave s polnilom. Te predmete očistijo posebne naprave -centrifuga ali sesalnik.
  SIPP se nato preveri glede poškodb na ceveh za barve, tesnosti povezav na prehodu in kartuše. V prisotnosti zračnih mehurčkov v prehodu je potrebno izvesti prilagoditev in uravnoteženje SNPF. Posode za odmerjanje ali kartuše je treba izpolniti, če je potrebno, morate napolniti tiskalnik in natisniti preskusno stran.

  Umijte tekočine

  Kaj so Epsonovi brizgalni tiskalniki? Stranka mora imeti isto znamko kot črnilo. Konec koncev, samo proizvajalec ve o sestavi barvila, kot tudi učinkovito in varno odstranjevanje. Specialne trgovine so varne za tiskalnike in njihove dele. Običajno se sproščajo v več oblikah:
 • Za zunanje čiščenje.
 • Odstranjevanje črnila, topnega v vodi.
 • Odstranjevanje pigmentnih barvil.
 • Delitev posušenih tonerjev umazanije.
 • Za odstranitev vodotopnega črnila uporabite:
 • razsoljena voda.
 • Destilirana voda.
 • Raztopina destilirane vode in amoniaka (5-10%) v razmerju 10: 1. Nastalo raztopino filtriramo z mrežico 001 μm.
 • Pigmentna barvila se s posebnimi tekočinami raztopijo z izopropilnim alkoholom. Poleg prodajalcev z blagovnimi znamkami obstajajo tudi podjetja, ki proizvajajo tekočine za posebne namene. WWM na primer ustvari visoko kakovostno linijo uradnikov.

  Črnilo

  Če črnilo še ni izbrano za tiskalnik Epson, ga ne hitite z izpiranjem. Napačno izbrano skladišče hitro in trajno natisneglava ni v redu.
  Za tiskalnik Epson je treba vzeti nekaj črnila in jih raztapljati v različnih skladiščih. Po nekaj urah je treba oceniti rezultat. Pod vplivom destilirane vode se na pigmentnih barvah pojavi oborina. Če se v želatinasti obliki pojavijo prehodi tekočin, to pomeni nepravilno izbiro čistilne tekočine.

  Postopek

  Kako očistiti tiskalno glavo tiskalnika Epson? Pred pranjem ga je treba odstraniti. Na dnu odstranite umazanijo s povojem, ki je bil obdelan v kliniki. V primeru močne kontaminacije je bolje uporabiti nekaj zavojev. Potrebno je dobiti kartušo iz tiskalne glave, pod njo so pribor za zbiranje črnila. Morate obrisati mrežo cvetja. Za pranje potrebujete brizgo, ki je napolnjena s tekočino za izpiranje. Na priključek je nameščen razpršilec brizgalke, pri čemer je razlika v velikosti potrebna za povečanje premera brizge. Po sprostitvi zraka je potrebno splakniti črpalko v šobo tako, da uradnik ne udari v glavo. Če se tekočina zaradi malomarnosti razlije, jo je treba odstraniti z drugo brizgo ali brisačo.
  To je primer izpiranja vseh barv. V primeru hude zamašitve barv ali prisotnosti velikih grozdov posušenega tonerja se je uradnik počasi polil. Če želite odstraniti preveč črnilo, morate uporabiti togo, agresivno čiščenje. Po končanem delu je potrebno odstraniti vlago, obrisati telo in razpoložljive dele. Kartušo lahko namestite v nosilec. To je odgovor na vprašanje, kako spremeniti tiskalno glavo na tiskalnikEpson Zato je čiščenje glave tiskalnika obvezno, če se kakovost tiskanja poslabša. Najbolje je, da to delo zaupate strokovnjaku. Navsezadnje lahko neizkušeni uporabnik poškoduje nekatere predmete, kar zahteva kompleksna popravila. Med postopkom je treba upoštevati pravila o varnosti.

  Sorodne publikacije