Mobilni telefon polnilec za baterije: opis, prednosti in slabosti

Brez katerih si ne moremo predstavljati našega vsakdanjega življenja? Pravilno - brez mobilnega telefona. Vsebuje delovne informacije, gesla iz bančnih kartic, osebne podatke in še veliko več. Toda tudi z dejstvom, da razvoj mobilne tehnologije ni na mestu, imajo mobilni telefoni še eno pomembno pomanjkljivost - zelo hitro se odvajajo. In kaj je izpraznjen mobilni telefon? To je samo zapravljanje kosov kovine. Zato bo v tem članku opisan polnilnik naprave za mobilni telefon, njihova klasifikacija, pa tudi prednosti in slabosti.


Razvrstitev polnilnikov

V skladu z načelom delovanja so polnilniki za mobilne telefone razdeljeni na naslednji način:
 • Rechargeable - deluje na principu akumulacije naboja in poznejše prenosne naprave.
 • Omrežja napajajo glavno napajanje z napetostjo 220 V in to napetost pretvorita v napravo, ki je primerna za napravo.
 • Avto poganja avtomobilski vžigalnik. Vgrajeno omrežje avtomobila se uporablja kot napajalnik.
 • Universal - je žica s posebnim priključkom za priključitev telefona na eni strani in priključek USB na drugi strani, ki omogoča polnjenje telefona z računalnikom in prenosnim računalnikom.
 • Brezžična naprava ne pride v neposreden stik z električnim tokom, temveč se preprosto postavi na posebno platformo (podrobneje, načelo njihovega delovanja bomo obravnavali spodaj).
 • GremoOstanimo pri omrežnih in brezžičnih polnilcih.

  Omrežni polnilec

  Polnilnik za mobilni telefon je zelo preprost. V sodobnem svetu obstaja veliko število, vključno s tistimi, ki se razlikujejo po vrsti elektrokemičnega sistema.


  Vsak od njih ima svoje specifično delo. Za telefone se običajno uporabljajo litij-ionske (litij-ionske) in litij-polimerne (Li-pol) baterije. V takih baterijah se naprava za polnilnik za mobilni telefon zniža na dejstvo, da električni tokokrog zagotavlja napetost, ki presega nominalno za 10-15% in omogoča hitro polnjenje baterije. Pomemben element je krmilnik polnjenja, ki omejuje napajalno napetost naprave v kritičnih primerih.

  Prednosti in slabosti

  Glavna prednost takih polnilnikov je njihova poceni in relativno kratka čas polnjenja. Pomanjkljivosti so prisotnost žice, ki se lahko obrabijo ali zlomijo. Zato je morda bolj primerno imeti brezžično napravo.

  Kako deluje brezžična naprava

  Brezžični polnilnik za mobilne telefone je plošča, na kateri je telefon, kjer se polni. Sliši se fantastično? Ampak to je res. Temelji na principu električne tuljave, katere glavna lastnost je sposobnost prenosa električnega toka.


  Iz šole vemo, da če povežete eno tuljavo na tok, bo imel magnetno polje. In če je prijateljTuljava je nameščena v polmeru magnetnega polja, v njej pa bo tudi električni tok. Edini pomemben pogoj za to je, da tuljave ne smejo biti v stiku.

  Prednosti in slabosti

  Glavna prednost je, da nobena žica ni povezana z mobilnim telefonom, zato priključek USB ne bo pretresen. Poleg tega lahko uporabite več polnilnikov, ki bodo zelo zadovoljili vse uporabnike mobilnih telefonov. Če govorimo o slabostih, je to seveda njegov strošek in daljši čas polnjenja. Če je vaš telefon izpraznjen in ga morate nujno napolniti, vsaj 20-30 odstotkov, vam ta možnost očitno ne bo ustrezala. Zato je ob brezžičnem naboju najbolje, da ste vedno na poti, in ko greste nekam, naložite telefon. Torej, kot ste morda opazili izdelke, se polnilnik naprave za mobilni telefon spreminja in lahko izbirate med posameznimi tipi, odvisno od osebnih želja.

  Sorodne publikacije