Kako očistiti iPhone od virusov?

Razvijalci Apple se pri ustvarjanju in posodabljanju operacijskih sistemov iOS osredotočajo ne le na njegove tehnične zmogljivosti, temveč tudi na zaščito pred zlonamerno programsko opremo. Ves čas od izdaje prvega modela iPhone je bilo odkritih le 20 virusov. To pomeni, da je "okužba" naprave iOS praktično odpravljena, v zelo redkih primerih pa je to mogoče. V članku bomo razmislili o tem, kako odstraniti virus iz telefona iPhone, če se je to še zgodilo.

Ali je mogoče okužiti napravo?

Apple jabolčni pripomočki vedo, da se podjetje trudi, da bi zavarovalo svoje stranke. Toda mnogi se sprašujejo, če iphone lahko "ujeti" virus. Pravzaprav je to skoraj nemogoče. Še več, če poskusite najti protivirusni program v App Store, bo le nekaj aplikacij za prenos, in verjetneje bodo nadzorovali neželeno pošto, ne pa tudi zaščite pred virusi.


Torej, če se z uporabo pametnega telefona izkaže, da je čudna dejavnost ali odstopanje od normalnega delovanja v obliki nenehno napihnjenih oglasov, napake pri prenosu aplikacij in drugih vprašanj, je naprava najverjetneje pobrala virus. Najpogosteje uporabnik niti ne sumi na zlonamerno programsko opremo, ker je v sistemu spretno maskirana in jo je zelo težko zaznati. Iz vsega tega lahko naredimo dokončen zaključek: praktično ni protivirusne programske opreme za testiranje naprave, ki temelji na iOS-u.

Kaj pomeni videz in širjenje virusa? Neupoštevanje varnostnih ukrepov pogosto vodi v dejstvo, da je iPhone okužen z virusom. To je najpomembnejši razlog, ki vključuje pojav zlonamernega programa. Nekoč je bilo nekaj primerov zlonamernih napadov na operacijski sistem Apple, med katerimi je bilo tudi zanesljivih programov. Prišlo je do virusne kode ali okužbe razvijalnih programov, ki so bili uporabljeni za ustvarjanje pripomočka. V tem primeru uporabnik ni kriv.


Drug razlog za okužbo z virusom je lahko odstranitev varnih prenosov in prenosov glasbe, filmov in drugih datotek iz neuradnih virov, vendar iz virov tretjih oseb. V tem primeru uporabnik namerno distribuira virus, ker ve o neskladnosti z varnostnimi ukrepi. Tako virus vstopi v telefon ali računalnik. Seveda mora prisotnost zaščitnega sistema iOS preprečevati škodljive napade in blokirati dostop do aplikacij in operacijskega sistema, vendar se v odsotnosti najnovejših posodobitev ali najnovejše okužbe z virusom ni mogoče izogniti. Če je ena vrsta nevarnosti postavitev nenehno pojavnega oglasa, potem lahko drugi bere zaupne podatke, vključno z gesli iz bančnih kartic, spletnih denarnic.

"Simptomi" okužbe naprave

. Če naprava začne delovati presenetljivo z več aplikacijami, je lahko okužena z zlonamernim programom. Če se nesreče pri delu zaznajo samo v enem programu, je to najverjetneje problem enega samega programa.
UV večini primerov aplikacije, ki so okužene z virusom, začnejo uporabnika preusmeriti na prej neznana mesta in odpreti App Store brez zahteve lastnika. Vendar pa je treba še enkrat opozoriti, da je "okužba" z virusom Iphone 5 in drugimi modeli izjemno redka in razlog je ponavadi skrit v okvari strojne opreme. Včasih se uporabniki soočajo s problemom nenadzorovanega pošiljanja sporočil. To ni nujno manifestacija virusa. Morda je to tisto, kar aktivira iMessage in FaceTime.

Kaj so zlonamerni programi?

Na iPhoneu je več vrst virusov:
 • Škodljivo - zlonamerna koda, prikazuje različne kombinacije v različnih časovnih obdobjih. Še en hrupni virus - WireLurker, ki se je manifestiral samo z namestitvijo stripa na mobilno napravo.
 • "Thief" - virusni programi, ki kradejo osebne podatke - od telefonskih številk in fotografij do gesel za dostop do finančnih informacij. Običajno so vse razvite za določeno kategorijo poslovnih struktur. Zgodovina banke IGN je postala najbolj razširjena.
 • Širjenje sporočila SMS. Ko berete to opozorilo, naprava zamrzne ali upočasni.
 • Pasice - prodrejo v kodo Safari in se pojavljajo neprestano pojavni materiali oglaševalskega značaja, vključno z nespodobnimi vsebinami.
 • Čiščenje zgodovine in predpomnilnika

  Če ne veste, kje začeti in kako očistiti iphone pred virusi, najprej bodite pozorni na zgodovino strani in začasni pomnilnik za shranjevanje informacij.Včasih lahko neodprti zavihki ali začasni podatki povzročijo počasno delo ali druge težave s telefonom.
  Vsaka aplikacija ima svoj predpomnilnik, ki ga je priporočljivo občasno izbrisati. To je bolj priročno, da to ne za vsak posamezen program, ampak za celotno napravo. Najbolje je, da uporabite akumulatorskega zdravnika ali koga drugega sami. Po prenosu pojdite na kartico Neželena in kliknite gumb Počisti predpomnilnik. Program bo iskal predpomnilnik v sistemu in ga izbrisal.
  Poleg tega morate počistiti predpomnilnik Safari. Ker pri odstranjevanju informacij iz vmesnega pomnilnika aplikacije ne vpliva na brskalnik, je bolje, da to storite ročno. To storite tako, da odprete kartico Nastavitve, izberete element Safari in nato »Počisti zgodovino in podatke o mestu«.

  Kako odstraniti virus iz iphone

  Za čiščenje pametnega telefona pred zlonamerno programsko opremo je priporočljivo uporabiti naslednja orodja:
 • Lookout Mobile Security.
 • McAffe.
 • Virusna pregrada.
 • Norton.
 • Avira.
 • Po namestitvi programa praviloma predlaga testiranje na prisotnost virusov. Če se to ne zgodi, lahko to funkcijo vedno najdete v meniju in jo izberete. Orodje Avira na kartici protivirusnega programa ima na primer gumb Scan, ki je na voljo tudi v drugih aplikacijah.

  Kako zaščititi napravo pred virusi?

  Kaj storiti, da se virus ne bi prikazal na iPhoneu? Prvič, zaželeno je izključiti namestitev nadgraditvene različice operacijskega sistema, če razvijalec ni preverjen. Zato je vredno razmisliti o potrebi po "Jailbreaku", kerPo tem se dostop do sistema datotek pojavi ne samo uporabniku, ampak tudi napadalcem. Slednji lahko zlahka izvede virus v napravi. Vsi prenosi naj bodo narejeni samo iz uradnih in preverjenih virov. Med nadgradnjo na izboljšano različico sistema iOS morate nadgraditi operacijski sistem. Razvijalci Apple upoštevajo vse razpoložljive vrzeli in pomanjkljivosti v protivirusni zaščiti in jih odpravijo pri prehodu na novo različico.

  Kaj storiti, če nič ne pomaga?

  V primeru, da nobena metoda ne pomaga odstraniti virus na iPhoneu, lahko poskusite "uničiti" aplikacijo, morda skrijejo srečo. Če je potrebno, lahko programsko opremo vedno znova namestite. Še ena prednost te metode je, da po vnovični namestitvi aplikacija potrebuje manj pomnilnika. Enako priporočamo za nepotrebne fotografije. Če boste prej ali slej potrebovali ali samo lepo videli, lahko shranite datoteke v shrambo v oblaku. Glavni ukrep v boju proti virusu je popolna naprava za ničliranje do tovarniških nastavitev. Preden lahko uporabite to metodo, morate shraniti vse podatke: fotografije, stike, osebne videoposnetke in druge datoteke v iCloud, v računalnik ali na pogon USB. Ko ponastavite nastavitve, znova namestite aplikacijo prek App Store ali iTunes. Pred prenosom se prepričajte, da program ni okužen z virusom. Ko nastavite digitalne in predstavnostne datoteke, so nastavitve prilagojene za največje udobjeuporabo Ta metoda zahteva začasne stroške, toda zatekanje k temu najverjetneje ne bo več potrebno.

  Sorodne publikacije