RAM, rezervirana strojna oprema: kako odstraniti in vzroke nastanka

Pogosto se uporabniki sistema Windows pritožujejo, da v prisotnosti velike količine RAM-a, ki je na voljo za uporabo, sploh ni vrednost, ki jo določa operacijski sistem sam. Za nekatere je lahko 35-50 MB, vendar lahko dosežete vrednost in veliko višjo (rezervirana strojna oprema). Še naprej se bo obravnavalo, kako odstraniti to rezervo. Vendar se pogovorimo o temeljnih vzrokih za to stanje. Zakaj je pomnilnik rezerviran, kateri viri?

Pomnilnik (rezervirana strojna oprema): kako odstraniti in s čim povezati težave?

Najprej bi moral vsak uporabnik družine operacijskih sistemov Windows jasno predstavljati, da je ta problem značilen samo za sisteme z 32-bitno arhitekturo ali, kot je običajno označeno, x86. V 64-bitnem OS takega vprašanja sploh ni.


Kar se tiče razlogov, da se pri pregledovanju razpoložljive glasnosti izkaže, da je pomnilnik rezerviran za strojno opremo (kako odstraniti obstoječo varnostno kopijo v operacijskem sistemu Windows 7, pomislite malo kasneje), v bistvu se niti ne povezujejo z operacijskim sistemom samim s pomnilniško izdajo za integrirane grafične pospeševalnike, nameščene neposredno na matično ploščo, ki ne morejo zagotoviti dovolj pomnilnika za izvajanje kakršnih koli sistemskih in nesistemskih operacij, povezanih s prikazovanjem trenutnih dogodkov na zaslonu v smislu pravilnega dela si sistemskega vmesnika. Poleg tega obstajajo priložnosti, ko RAMse distribuira v skladu z uporabniškimi nastavitvami, kjer sistemski odsek določa uporabo vseh procesorskih jeder z dodelitvijo za vsako jedro največjega RAM-a. Toda glavni problem pri nameščanju takšnih možnosti je v tem, da se vsi ne zavedajo, koliko procesorjev ima procesor in kakšen pomnilnik nameni vsakemu od njih. Na primer, veliko ljudi misli, da je procesor druge generacije Intel Core i7, ki je nameščen na prenosnih računalnikih, 4-jedro. To ni res. Imenovati jih je lahko zelo samovoljno, saj za vsako jedro obstajata dva toka računalniške moči. Če namestite pomnilnik za štiri procesorje /jedra namesto dveh, dobite težavo, da so lastnosti sistemskega pomnilnika "pojedene".


RAM je rezervirana strojna oprema: kako odstraniti? Najlažji način, da odpravite težavo

Toda vrnimo se k prvotnemu problemu. Če želite začeti, tudi po začetni namestitvi operacijskega sistema, se prijavite v njegove lastnosti in si oglejte razpoložljivo količino RAM-a v delu uspešnosti v primerjavi s tistim, ki je popolnoma določen. Če je razlika velika, je možno, da ima nameščeni sistem svoje omejitve.
Vsaj najprej je treba pregledati posebne tabele združljivosti za različice sistemov z uporabljenimi računalniškimi konfiguracijami. Lahko se zgodi, da bo nameščen OS treba zamenjati (v tem primeru noben dodatni ukrep ne bo imel učinka). V 32-bitnih sistemih je zgornja meja običajno 4 GB. Vse, kar bo nameščeno nad inOpredeljen bo kot pomnilnik, ki ga rezervira strojna oprema. Kako odstraniti (na primer, Windows 10), ta neumnost, se zdi, že jasno. Če sistem ne podpira namestitve večje količine pomnilnika, poskusite nič. Spremenite sistem ali odstranite pomnilniške reže.

Uporaba nastavitev sistemskega konfiguratorja

S konfiguratorjem Windows, imenovanim msconfig, je to nekoliko bolj zapleteno. Prav tu je dodelitev pomnilnika za vsako jedro procesorja.
Če ste te parametre že nastavili sami in s pomočjo sistema, določite samo glavna jedra, ne da bi upoštevali tokove in dodelitev pomnilnika za vsako jedro. Če ste pozvani, da določite največjega pomnilnika, ne bodite še posebej vabljeni - sistem po ponovnem zagonu (in je obvezen, ko so nastavljene ustrezne možnosti) preprosto "vzletijo" in potem nobeno sredstvo za njegovo oživljanje ne bo pomagalo (seveda poleg popolne ponovne namestitve) .

Najboljša metoda za reševanje problema

In na splošno velja, da je problem, kako odstraniti pomnilnik rezervirane strojne opreme, popolnoma osnovno, mogoče rešiti z namestitvijo operacijskega sistema, podobnega prejšnjemu, vendar ima 64-bitno arhitekturo.
Ni dodatnih možnosti za nastavitev možnosti in ni treba. Ne, seveda lahko poskusite znova namestiti uporabo vseh jeder procesorja, vendar, verjemite mi, nič dobrega ne bo pripeljalo do tega (preverjeno v praksi). Da bi se izognili takšnim incidentom, je zato bolje, da sami zagotovimo neodvisno izbiro.

GrafikaAdapterji

Poleg tega, če vidite, da je pomnilnik rezerviran za strojno opremo (kako odstraniti varnostno kopijo, je malo jasna), bodite pozorni na trenutek, ko lahko v računalnik namestite dve grafični kartici.
Poskusite preklopiti z integriranega adapterja na diskretno, pri čemer uporabite v najenostavnejšem primeru vsaj "Device Manager", kjer je vgrajeni čip, kot je že jasno, samo treba izklopiti. Če to ne deluje, je vprašanje, kako odstraniti rezervirani pomnilnik, mogoče rešiti s spremembo parametrov primarnega vhodno /izhodnega sistema BIOS-a (UEFI), kjer je potrebno poiskati oba pospeševalnika v delu opreme za integrirano aplikacijo parametra nedostopnosti v sistemu (Disabled). , nato znova zaženite računalnik in si oglejte rezultate v enakih lastnostih računalnika.

Namesto naknadne besede

V drugi se morate najprej opreti na tabelo omejitev uporabljenega RAM-a, ker neupoštevanje teh pogojev v primeru nezdružljivosti sistema s strojnim delom nameščene opreme, ki lahko posledično povzroči nastanek takšnih težav, ne o resnejših posledicah. Kot je za glavno rešitev, takoj bodite pozorni na grafično kartico, za katero je 32-bitni OS in dodeli pomnilnik, in tudi v okviru svojih lastnih procesov, ki jih ni mogoče izvesti brez uporabe minimalnega zahtevanega nosilca (samo nimajo grafičnega vmesnika) . To pa lahko povzroči in povzroči resnejše probleme, ki so standardne metodene bo mogoče odločiti.

Sorodne publikacije