Programi za overclockiranje grafične kartice AMD

Razvoj tehnologije ne samo odpira nove naprave za računalniško periferijo, temveč tudi omogoča povečanje zmogljivosti že kupljenih naprav. To bo prekinilo grafično kartico AMD. Ta postopek ne predstavlja zapletenih operacij. Ni treba biti genij ali programer, da bi izboljšali zmožnosti naprave. Pazite, da boste prebrali navodila in uporabili potrebne programe za overclock AMD grafično kartico.

Kaj je to?

Očitno so vsi izkušeni uporabniki računalnikov naleteli na koncept "overclocking". Ta izraz je prišel iz angleščine in prilagojen našem jeziku. Zato so overclocking in overclocking sinonim.Oba koncepta opisujeta postopek povečanja frekvence ene od komponent sistema. V našem primeru govorimo o grafični kartici AMD. Pospešek lahko poveča frekvenco in posledično napetost, kar bo povzročilo izboljšanje hitrosti naprave. Overclocking je lahko učinkovit in neučinkovit. V prvem primeru boste lahko med stabilnim delovanjem dosegli maksimalno vrednost frekvence. V drugem - lahko pride do napak in težav z vmesnikom. Pomembno je razumeti, da bo overklokacija grafične kartice AMD Radeon HD vplivala na toplotne, napajalne in hrupne zmogljivosti.

Cilji in metode

Kot smo že omenili, je overclocking potreben za povečanje produktivnosti naprave, v našem primeru grafične kartice. Proces ima obratno stran - volumen, povečano odvajanje toplote, nestabilnost. Vse to lahko povzroči:
 • napačnonavdih za delo;
 • Neupoštevanje pravil overclockinga;
 • nezadostno učinkovito delovanje hladilnega sistema;
 • pomanjkanje hrane;
 • Napake pri urejanju kazalnikov.
 • Razstavite lahko ne le grafično kartico, ampak tudi procesorje, pomnilnik, matične plošče, usmerjevalnike in druge naprave.  Obstaja več metod overclockinga:
 • Uporaba bios. Tukaj morate nastaviti višje frekvence ene ali več sistemskih naprav.
 • Posodabljanje bios. V tem primeru lahko uporabite alternativno programsko opremo, ki ima že povečano frekvenco in napetost.
 • Posebni programi z blagovno znamko ali programi tretjih oseb.
 • Utility

  Izkazalo se je, da so bili najbolj učinkoviti programi za pospeševanje grafične kartice AMD Radeon. Zato je pomembno, da razmisli več možnosti utilities, ki bodo pomagali hitro, preprosto in kar je najpomembnejše, učinkovito overclocking. Med njimi:
 • Over Drive;
 • ATITool;
 • MSI Afterburner;
 • Orodja za pladnje ATI.
 • Over Drive

  Zelo pogosto se grafične kartice AMD Radeon obračajo k temu programu. Ampak obstaja eno zanimivo dejstvo, da morate vedeti, preden ga uporabite. Dejstvo je, da poleg programske opreme s tem imenom obstaja tudi en sam oddelek v programu podjetja. Obe možnosti imata enako nalogo. Vendar pa obstaja ena podrobnost. Dejstvo je, da je neodvisni pripomoček namenjen overclockiranju procesorja, in oddelek je specializiran za video kartice.
  Za konfiguracijo nastavitev grafične kartice morate namestiti AMD Radeon Software Crimson. To je programska oprema in gonilniki zablagovne znamke "rdeče" grafične kartice. Najnovejša posodobitev je bila izdana pred enim letom. Od takrat je delal s številnimi serijami namiznih adapterjev. Na primer, z lahkoto se bo spopadel z overclockingom AMD Radeon HD 7700. Za izboljšanje tega modela, morate iti v del Over Drive v programu.
  Pomanjkljivost te možnosti je, da lahko indikatorje frekvence dvignete samo do vrednosti, ki jih je določil proizvajalec. To pomeni, da bo povečanje produktivnosti v tem primeru zanemarljivo.

  ATITool

  Še ena dobra korist, vendar nekoliko zastarela, saj je bila posodobljena leta 2011. Kljub temu pa je to avtomatiziran program, ki lahko deluje z grafičnimi karticami AMD in Nvidia. Programska oprema se poleg overclockinga ukvarja tudi s spremljanjem, upravljanjem splošnih in posebnih nastavitev. Glede na ime je jasno, da je bolj osredotočen na grafično kartico "rdečih" modelov. Zato je veliko funkcij te družbe. Pripomoček deluje na modulih za avtomatsko overclocking. Pri tem poskuša izbrati frekvenco tako, da primerja nastavljeno 3D sliko s tisto, ki se pojavi z določenimi hitrostmi pretvornika. Ker pa je program še vedno zastarel, o tem ni več treba govoriti več. Morda bi bilo koristno, ker je overclock staromodne grafične kartice AMD.

  Orodja za pladnje ATI

  Kot je razvidno iz imena programa, je bil razvit že dolgo nazaj (ATI je bil konvencionalno preimenovan v AMD leta 2006). Kljub temu še naprej deluje stabilno. Postala je priljubljena zaradi dejstva, da lahko fino uglasi in razgrne grafične kartice iz "rdeče" družbe.
  Nahaja se v sistemski vrstici in omogoča dostop do številnih možnosti. Deluje z najstarejšimi različicami sistema Windows. Med najnovejšimi posodobitvami je "sedem". Od različice Radeon 9500 deluje z vsemi modeli. To je eden redkih programov za overclock grafično kartico AMD v ruskem jeziku. Kaj lahko ta programska oprema? Podpira različna tehnološka podjetja z blagovno znamko in deluje tudi z nekaterimi funkcijami. Lahko se pospeši samodejno in se premakne na 3D sliko. Ustvari profile iger in konfigurira globalne hotkeys. Deluje s spremljanjem temperature v sistemu, opravlja nizko korekcijo barve.
  Za ta postopek obstajajo funkcije nizke stopnje overclockinga in ustvarjanje posebnih profilov. Podpira veliko uporabnih vtičnikov, ustvarja posnetke zaslona in še veliko več.

  MSI Afterburner

  Kljub dejstvu, da je ta pripomoček deloval že več kot 8 let, ga razvijalci še vedno podpirajo. Na primer, pred mesecem dni je bila izdana posodobljena različica MSI Afterburner 440. Glavna značilnost te aplikacije je, da se uporablja skoraj vedno, ne glede na proizvajalca. To je posledica številnih dejavnikov. Ko se je leta 2009 ta programska oprema pojavila, je bila pogosto povezana z drugo blagovno znamko EVGA Precision. Toda sam izdelek podjetja MSI je postal univerzalno orodje za overclocker. Od izdaje je minilo veliko časa, vmesnik programske opreme se je dramatično spremenil. Čeprav je overklokacija grafične kartice AMD enostavna in enostavna. Najnovejša posodobitev je predstavila končno izdajo programa, ki je odpravila napake in prejela veliko inovacij.
  Programska opremazačel podpirati grafične adapterje na GPU Vega 10. Zdaj lahko regulira napetost na karticah zadnje generacije Nvidia (GTX 1030 GTX 1070 Ti, GTX 1080 Ti in Titan Xp). Program zdaj prikazuje grafične informacije o obremenitvah procesorja, hitrostih slik in temperaturah. Nova lupina je dobila ime Cyborg White.

  Kripto valute

  Zdi se, da se je kriptovyutsya povezala z našo temo? Čeprav ves svet gleda rast bitcoinov, del svetovnega prebivalstva na tem poskuša zaslužiti. Za to veliko pridobijo posebne postaje, ki bi lahko pomagale v tem primeru. Rudarstvo je niz računalniških nalog, ki pomagajo pri izdelavi bitkoinov in drugih kriptografskih izdelkov. Da bi bilo vse učinkovito, morate dobiti produktivni sistem. Nekateri so rešeni za nakup posebne opreme - Asikov. In nekdo se odloči za izboljšanje obstoječega sistema. Zato je treba grafično kartico AMD Radeon nadgraditi za pristanek.

  Značilnosti

  Oprema za črpanje kriptovalyut se lahko izbere za vedno. Ena izmed lepih možnosti je grafični procesor Sapphire NITRO + Radeon RX 580 Limited Edition. To je odličen model grafične kartice, ki ga je razvil Sapphire. Zaradi tovarniškega overclockinga ima povečano frekvenco kot tudi izboljšane pomožne komponente. Za razumevanje značilnosti overclockinga tega modela je pomembno na kratko pregledati njegove specifikacije.
  Grafična kartica deluje na 2304 pretočnih procesorjih, izdelanih s 14-nm procesno tehnologijo. Ura frekvenca doseže 14 GHz. Na voljo so vgrajeni video pomnilniški čipi z zmogljivostjo 8 GB tipa GDDR5. Model porabi 225 vatov.Te številke se lahko nekoliko razlikujejo od istega modela, ampak od drugega proizvajalca.

  Pospešek za pristanek

  Izkazalo se je, da je za proizvodnjo kriptografije potrebno izboljšati ne frekvenco procesorja, temveč hitrost pomnilnika. Zato je nekoliko drugačna tehnologija grafičnega pospeševanja AMD Radeon RX 580. Na primer, naprava Nvidia zahteva tri pripomočke:
 • GPU-Z, ki nadzira vse parametre grafične kartice;
 • MSI Afterburner, ki ga že poznamo, potrebujemo neposredno overclock adapter;
 • vsa merila, ki učinkovito obvladujejo testiranje sistema pod stresnimi obremenitvami.
 • Ni pomembno, če ste overclocking za izboljšanje igre na srečo ali za igre na srečo, proces je sestavljen iz treh stopenj. Najprej povečamo indeks frekvence, potem ko preverimo obnašanje sistema v stresnem testu, nato pa analiziramo obnašanje naprave v igri. Frekvenco morate natančno povečati. Bolje, da vaš proces traja več časa in da boste povečali 40-50 MHz, da ne boste mogli zaznati kritične stopnje čipa. Če pride do napake, pomeni, da se morate vrniti na prejšnjo nastavljeno vrednost in jo uporabiti. Enak postopek je treba ponoviti za video pomnilnik. V primeru naprave AMD je malo lažje. Potrebno je le spremeniti časovni potek pomnilnika vmesnika. Zaradi tega so mnogi izbrali RX serijo za rudarstvo. Modeli v njem se razlikujejo po frekvenci spomina. Zato pri izbiri pogledate le na ta kazalnik.
  Najbolj napredni 8GB modeli. Toda nekateri so se že navadili delati z različico 4 GB, saj je možno, da se RAM zobneče in zamenja čas.

  Sklep

  Overclocking z video karticami je preprost postopek. Pogosto se neizkušeni uporabniki bojijo storiti karkoli, mislijo, da lahko pokvari celoten sistem. Pravzaprav v overclockingu ni nič strašnega. Video kartica ne bo gorila pri visokih obremenitvah. Ona bo samo dala napako in preskočila vse nastavitve. Zato je pri pospeševanju pomembno narediti vse dosledno in natančno. V tem primeru boste lahko dosegli najučinkovitejši rezultat tako za preproste igre kot za pristanek. V primeru grafičnih kartic AMD bo programska oprema MSI Afterburner zagotovo pomagala. Ta program se spopada s skoraj vsakim modelom. Obstaja možnost za uporabo in vdelana programska oprema, ki se lahko vključi v gonilnike na adapterju. Žal pa niso vedno uspešni in učinkoviti. Skupaj bo moral namestiti še več programov, ki bodo pomagali analizirati sam proces overclockinga, nato pa testirati rezultat delovanja. Takšna orodja so lahko vključena. Če imate zastareli model kartice, lahko uporabite orodja ATITool in ATI Tray Tools. So usmerjeni proti staromodni grafični kartici. Čeprav je delo z njimi nekoliko težje, saj je vmesnik ostal nespremenjen, in funkcionalnost ne ustreza sodobnim zahtevam.

  Sorodne publikacije