Kot v Vordiju, obrnite besedilo navpično. Vrni besedilo Vardo (2007 in 2010)

Microsoft Office Word - aplikacija, ki vsaki osebi omogoča, da po lastni presoji uredi dokument. Funkcionalnost programa je zelo široka in vsi uporabniki ne poznajo vseh funkcij programa. V tem članku bomo razpravljali o algoritmu besedilnega obrnjenega besedila v Wordu.

Uporaba napisov

Obstaja več različic, kako vertex verbalno pretvoriti v Word. Najlažji način je uporaba napisov. Če želite v dokument vstaviti element, v vrstici bližnjic izberite meni Vstavi, kjer najdete element »Vpis«. Ko vnesete besedilo znotraj nastavljenega območja, je potrebno le vključiti besedilo - to lahko storite na dva načina.


Prvi je, da se obrne območje vpisa - po izbiri besedila nad elementom se prikaže zelena pika, ki je odgovorna za vrtenje. S pritiskom na levo miškino tipko lahko dosežete poljuben kot obračanja besedila. Drugi način, kot v Wordu, je, da obrnemo besedilo navpično z napisom, tako da uporabimo funkcijo "Smer besedila". Če označite besedilo, morate v vrstici z bližnjicami v orodjih za risanje odpreti zavihek "Format" in v razdelku "Besedilo" klikniti tipko "Smer besedila". V pojavnem seznamu pogovornega okna morate izbrati le želeni kot rotacije, besedilo pa bo sprejelo navpični položaj.
Ena od glavnih prednosti uporabe napisov so širše možnosti pri izbiri rotacijskega kota besedila. Drugi načiniSpremembe v smeri besedila lahko spremenijo smer le v treh različnih smereh.


Vrtenje v tabeli

Obstaja še en primeren način, da se besedilo obrne navpično v "Vordi" - v tabeli je funkcija smeri besedilnega problema. Ko izberete ta algoritem rešitve, morate vstaviti eno ali več celic tabele, tako da izberete stolpec "Vstavi" na plošči bližnjic, nato pa v tabeli "Tabela" kliknete gumb "Tabela" in izberete potrebne parametre objekta. Po določitvi želenega mesta za besedilo in prenosu tabele, je potrebno vstaviti besedilo v celico. Ko izberete obseg celic, v katerih želite vrniti besedilo, lahko smer še naprej spreminjate na dva načina.
Za vrnitev besedila v Word 2007 ali 2010 morate izbrati zavihek Layout in na plošči Alignment klikniti na gumb "Direction of text". Vsak klik na gumb bo obrnil besedilo v novo smer - od zgoraj navzdol, od spodaj navzgor in od leve proti desni. Drug način dela na enak način v vseh različicah Warda - z izbiro ene ali več celic, morate z desno miškino tipko klikniti na izbiro in v kontekstnem meniju poiskati postavko "Text Direction". Nato se prikaže okno, v katerem bodo tri možnosti za obračanje besedilnega polja. Po izvedbi teh operacij ostane samo skrito obrobje celice tabele in doseže želeni rezultat.

Vrtenje črke

Druga rešitev vprašanja, kako obrniti besedilo navpično v "Vardo", je spremeniti usmerjenost samega črke. Ta pristop je manj primeren, ker se vrnecelotno besedilo, kot tudi problematično zagotoviti potrebno lokacijo predmetov med delovanjem. Toda v nekaterih primerih jih lahko uporabite tudi.
Če želite zavrteti list, morate dvakrat klikniti na ravnilo - v tem primeru se bo odprlo okno Možnosti strani, kjer boste morali izbrati le želeno usmerjenost lista ali, ko delate v Vardo 2007, izberite kartico Postavitev strani. "iz menija" Orientation "izberite" Landscape ". V prejšnjih različicah programa lahko dosežete podoben rezultat v meniju »Datoteka«, kjer je postavka »Možnosti strani«.

Spreminjanje pisave

Poleg razvoja samega programa se razvijajo tudi pomožni elementi. Zaradi tega obstajajo drugi načini, na katere lahko Word rotira besedilo navpično. Eden od njih je uporaba posebne pisave. Samodejno bo natisnila črke v vrnjenem obrazcu. Resna pomanjkljivost tega pristopa je težava pri vnašanju besedila - vsaka črka se začne z novo vrstico in za ustvarjanje druge navpične črte boste morali vložiti veliko truda, da jo poravnate. Poleg tega bo za vrtenje besedila na vsaki strani morali uporabiti določeno pisavo, in če jo želite formatirati, morate iskati določeno različico. Če želite besedilo v programu Word zavrteti navpično, uporabite preprosta orodja, ki so posebej izvedena v programu.

Sorodne publikacije