Grafična kartica GTX 560 Ti: funkcije, fotografije, primerjave z analogi

Zdaj je na trgu grafičnih kartic vse postalo veliko lažje in preglednejše. Prej, ko je bila konkurenca med AMD in NVIDIA tesna, se je proizvodnja modelov presenetila. Dejstvo je, da smo se v obdobju 2010–2011 odločili, da se znebimo diskretne grafike zaradi rešitev z enim kristalom.

Hkrati se pričnejo zmeda in stroški. Zmogljive grafične kartice zaradi nepriljubljenosti postanejo nedonosne. Takrat igralniška industrija ni bila tako živahno polna raznovrstnih projektov, ki bi zahtevali super grafiko. Zato je povprečni uporabnik ni imel smisla kupiti adapter za 500 $, in za njegovo polno izvajanje tudi monitor za tisoč.


Nelagodno stanje

Do nastanka novega GTX 560 Ti, katerega značilnosti se niso preveč opazno razlikovale od prejšnje generacije, je bilo stanje na trgu tega izdelka precej zapleteno. V začetku leta je AMD prevladoval v svoji 5000. seriji. NVIDIA ni poskušala odložiti izdaje grafične kartice. Po izidu GTX 460, ki je z vsemi spremembami postal res dobra izbira. Sledila je objava posodobljenih modelov iz ene in druge družbe. Rezultat je bila grafična kartica Radeon HD 6900 GTX 580 in GTX 570. Prvi model je postal veliko bolj priljubljen, saj v cenovnem segmentu sploh ni imel nobenih konkurentov. Najbližji tekmeci so stali več kot 100 dolarjev.


Torej je bilo sprejetih več serij, ki so vzele srednji cenovni segment. Toda tukaj je izdaja NVIDIA GTX 560 Ti,čigar značilnosti se na prvi pogled niso bistveno razlikovale od konkurentov, se je čudilo. Cena je bila opazno višja in ni bilo razlike.

Indeks

Preden se seznanite z različnimi spremembami te različice, se morate seznaniti z indeksom "Ti". Zdaj je že priljubljen, veliko ga pozna. Toda potem je to vprašanje vzbudilo vprašanje. Podjetje je pred tem poskušalo uporabiti Ti v četrti seriji grafičnih kartic. Pokazali so, da proizvajalec uporablja programljive shaderje. Ko so shaderji postali običajen, tako da med uporabniki ni zmede, je bil indeks odstranjen. Tudi podjetje je želelo poenostaviti imena adapterjev, da bi bili bolj nepozabni. Naslednja težava je nastala s predhodnikom GTX 560 Ti. Značilnosti nove GTX 460 so bile praktično enake v vseh spremembah. Toda za dodelitev adapterjev z različno količino pomnilnika je bilo odločeno, da uporabimo indekse. Prav tako je bilo treba opozoriti na žalitve, ki imajo tovarniško overclocking.
Ko se je pojavil GTX 560 Ti, je postalo jasno, da namerava podjetje z enim čipom vzeti celoten segment srednjega razreda. Poleg tega je bilo potrebno ustvariti dober glas za vse modele, ki so prejeli ta indeks.

Razlike

Kot smo že omenili, je bilo veliko sprememb na grafični kartici GeForce GTX 560 Ti. Značilnosti le-teh niso vedno zelo različne. Vseeno je opazno spremenjena zasnova plošč, različne količine informacij, frekvenca grafičnega jedra itd.
Številne spremembe tega adapterja, ki so že v škatli, imajo tovarniško overclocking. RazenPoleg tega nekateri kažejo odličen potencial in dodatno izboljšanje. Med najbolj priljubljenimi karticami tega modela so variante Gigabyte, Sparkle, ASUS in NVIDIA.


Povezane funkcije

Pred pregledovanjem in primerjavo sprememb tega modela se morate seznaniti z GTX 560 Ti. Značilnosti vseh variant so skoraj enake. Vsakdo dela v parih z grafičnim procesorjem GF114. Izbira te komponente adapterja je postala ključna. Če se je proizvajalec odločil zapustiti prejšnjo različico čipa, potem nobene razlike od predhodnika v GTX 560 Ti sploh ni bilo. Prav tako se je spremenilo tudi število pretakalnih večprocesorjev. Postali so še en - 8 kosov. Skalarni procesorji so se povečali tudi na 384 kosov. Urna frekvenca je 822 MHz. Tradicionalno je tip pomnilnika GDDR5. Povprečna količina je 1 GB, čeprav obstajajo spremembe z drugimi meritvami.

Različica ASUS

Iz običajne škatle tega podjetja je pakiran nov model. Prikazuje blagovno znamko viteza. Prikazana je sprednja stran modela, obstajajo pa tudi informacije o nekaterih funkcijah in seveda frekvenca grafičnega jedra 900 MHz s tovarniškim overclockingom.
Za veliko potrebnih in nepotrebnih informacij na 12 jezikih. Tukaj je celotna specifikacija grafične kartice. Navedeni so posebni hladilni sistemi DirectCU II, ki jih je razvil proizvajalec. To je kvalitativna elementarna osnova, ki podaljša življenjsko dobo operacije. Spodaj so priporočene sistemske zahteve za osebni računalnik.

Značilnosti

Videz je zelo privlačen pri ASUS GTX 560 Ti. Značilnosti se praktično ne razlikujejo odizvirna različica. Uporablja procesor GF114 z normo 40 nm. V notranjosti je 384 transportnih shaderjev in 32 rastrskih enot. Tovarniško overclock daje frekvenco 900 MHz. Shader deluje na 1800 MHz, pomnilnik pa na 4200 MHz. Za izmenjavo podatkov avtobus ustreza 256 bitov. Pomnilnik je sestavljen iz 8 čipov velikosti 128 MB, skupni volumen pa je 1 GB.

Značilnost

Glavni poudarek tega modela je poseben hladilni sistem. Sestavljen je iz posebej oblikovanega radiatorja iz aluminija. Je precej masivna, prebodena s tremi toplotnimi cevmi iz bakra. V plastičnem ohišju sta dva ventilatorja, v katerih je na voljo nadzor hitrosti. Na delih za oskrbo z električno energijo je nameščen tudi dodatni radiator. Proizvajalec, ki namesti tako kompleksen hladilni sistem, takoj pomeni možnost dodatnega overclockinga. Kot rezultat, pri največji obremenitvi se temperatura dvigne na 83 stopinj. Hkrati pa oboževalci delajo polovico svoje moči. Ta samodejni način vam omogoča, da odstranite vse neprijetne zvoke hladilnikov. Če tečete ventilatorje s 100% hitrostjo, potem pri največji obremenitvi temperatura pade za 10 stopinj.

Kandidat iz Gigabyte

Video kartica podjetja Gigabyte GTX 560 Ti je bila obetavna. Navzven izgleda trdno. Takoj oko ujame blagovno znamko hladilnega sistema, ki ima posebno obliko. Hladilnik je sestavljen iz dveh ventilatorjev in je proti-turbulenten.
Priključki video kartice so trije: dva DVI in enaizdelan za mini-HDMI. Segrevalnik se je izkazal za zelo velik, njegove plošče so priključene na bakrene cevi za odvajanje toplote. Ima ukrivljeno obliko, ki deluje na pihanje celotne oblike deske.

Značilnosti

Ta model adapterja je vključen v serijo Super Overclock. Njegova posebnost je prisotnost grafičnega procesorja GF114. Glasnost je standardna z 1 GB. Sestavljen je iz 8 čipov, ki delujejo na frekvenci 5 GHz. Jedro deluje na frekvenci 1000/2000 MHz. Pomnilnik ima tudi dokaj visoko hitrost 4580 MHz. Zaradi tovarniškega overclockinga je adapter izboljšal svojo zmogljivost za 20%. Temperatura jedra pri največji obremenitvi je zadovoljna tudi več kot prejšnja sprememba - le 69 stopinj. Edina stvar je, da se pritožite nad prostornino hladilnika.

Palitov izdelek

Palit je ustvaril še eno grafično kartico. GTX 560 Ti ima podobne lastnosti kot original. Poleg tega "domači" overclocking ni pokazal neverjetnih rezultatov, vendar je še vedno potrdil povratne informacije uporabnikov. Vmesnik kartice se je nekoliko spremenil. Poleg dveh DVI-I priključkov in enega HDMI priključka je tudi priključek VGA. Načeloma je takšna raznolikost le v rokah uporabnikov. Plošča je velika. Hladilni sistem je precej šibkejši kot Gigabyte.
Masivni radiator ima samo dve toplotni cevi iz bakra. Plastično ohišje je nameščeno z enim ventilatorjem. Vendar je uporabnik na voljo, da to uredi. Ko je ventilator prostornine 57%, je temperatura jedra 80 stopinj pri največji obremenitvi. Tak kazalnik je dopusten, vendar še vedno zahteva "domače" overclockanjedodatno zavarovanje.

Značilnosti Palita

Ta grafična kartica GTX 560 Ti je dobila dobre rezultate. Bolje je, da po nakupu porabite overclocking, več možnosti za to omogoča adapter. Indeks frekvence jedra je bil dvignjen na 960 MHz. Seveda, povečanje za 16% ni rekordno, ampak tudi sprejemljivo. Frekvenca pomnilnika se je izboljšala za 18% in je znašala 4740 MHz. Ta rezultat je prijeten. Čeprav je treba upoštevati, da bi moral ventilator delovati s polno zmogljivostjo. In ta možnost ne bo privlačna za vse igralce.

Sklepi

Grafične kartice NVIDIA GeForce GTX 560 Ti so imele dobre rezultate za segment srednjega razreda. Vse modifikacije z lahkoto prehitrijo neposredni konkurenti podjetja AMD: Radeon HD 6950 in še zmogljivejši Radeon HD 6970. V tekmi za prvenstvo je zmagal Sparkle. Caliber X560 se ne razlikuje posebej od izdelka Gigabyte, vendar ga še vedno premaguje v smislu frekvence. Prav tako zmaga v tej dirki zaradi odličnega hladilnega sistema: je tih in hkrati močan.
Gigabyte različica tudi ne zaostaja. Poleg prvotnega videza je kartica dobila tudi dober hladilni sistem, ki vpliva tudi na zmogljivost. Manjša od prejšnje različice, ker je frekvenca pomnilnika manjša od 220 MHz. Seveda je v praksi to lahko opazno, toda za zahtevnejše uporabnike bo to nepomembno vprašanje. Na splošno je bila GTX 560 Ti naenkrat odlična grafična kartica. Postala je dobra zamenjava za svojega predhodnika GTX 460. Na splošno je zelo tiha, produktivna in visoko kakovostna. Z vsemIgre tega časa se je dobro spopadla. Konkurenti iz AMD so lahko zapustili za seboj, zato se je za mnoge izkazalo, da je najboljša možnost zaradi stroškov.

Sorodne publikacije