Kanalna klimatska naprava s dotokom svežega zraka: modeli, značilnosti, montaža

Klimatska naprava s svežim zrakom ni tako priljubljena kot standardna stenska izvedba. Vendar pa ta naprava pogosto lahko postane najboljša rešitev za normalizacijo klime na delovnem mestu ali doma. Razmišljen split sistem je namenjen pretvorbi ohlajenega zraka skozi mrežo zračnih kanalov. S svojo pomočjo lahko služi več sob ali eni sobi z enakomerno porazdelitvijo mešanice hladilnega zraka. Topel zrak se vroči na posebnih stopnjah. Preučili bomo značilnosti in vrste te naprave ter jo namestili.


Naprava

Cevni regenerator s svežim pretokom zraka je sestavljen iz para modularnih struktur. Kompresor-kondenzator se agregira z notranjim izparjevalnim elementom s cevovodom, v katerem so električne žice in freon. Zunanji sektor je nameščen na zunanji strani stavbe, notranji del pa ima več različic naprave:
 • v votlem delu spuščenega stropa.
 • V falshteten.
 • V shrambi ali drugem pomožnem prostoru.
 • Zaradi skrite lokacije evapotranspiracijskega vozlišča postane uporaba sistema bolj praktična, zlasti pri izvajanju prvotnih projektov. Klimatska naprava v stanovanju je dobavljena brez popolnega sistema za distribucijo zraka. Izdelana je pri ustvarjanju projekta. V notranjosti polja so naslednji elementi:
 • Močan ventilator.
 • Toplotni izmenjevalnik.
 • Elektronska nadzorna plošča.
 • Zmogljivost za zbiranje kondenzata.
 • Ker hlajenje velikega območja spremlja sproščanje znatne količine kondenzata, imajo nekatere spremembe drenažno črpalko.


  Kako deluje naprava?

  Obstaja kanalna klimatska naprava s svežim pretokom zraka po shemi, ki je značilna za vse predstavnike te vrste opreme. V središču enote je toplotna črpalka v tokokrogu, ki kroži hladivo. Poleg tega so zagotovili radiatorje, povezovalne cevi in ​​kompresor, ki so prisilili plin, da prehaja po krogu.
  Toplota se prenaša z izmeničnim stiskanjem hladilnega sredstva. Prva faza se izvaja v zunanjem vezju radiatorja, medtem ko se temperatura plina poveča. Zaradi toplotne razlike se začne izmenjava toplote med hladilnim sredstvom in zrakom, ki daje plinu energijo, ki jo prejme iz mešanice zraka v prostoru. Intenzivnost prenosa toplote ohranja zunanji ventilator radiatorja. V zunanjem prostoru je povečanje tlaka zagotovljeno s posebno dušilko, ki prehaja plin v majhnih količinah. Zahvaljujoč temu se hladilno sredstvo akumulira v votlini pred dušilko in se stisne. Kot zapoznela naprava se uporablja običajna dolga cev (kapilarna).

  Lastnosti

  Kompresijski tlak se izračuna ob upoštevanju možnosti kondenzacije plina, ko se ohladi. To je posledica dejstva, da pretvorba hladilne tekočine v tekočino povečuje učinkovitostkanalna klimatska naprava s pretokom svežega zraka, saj se sprosti več toplote. Posledično se učinkovitost toplotne črpalke znatno poveča. Zunanji izmenjevalnik toplote se pogosto imenuje kondenzator.
  Tekoče hladilno sredstvo skozi dušilko prihaja v majhne doze v notranji radiator, kjer se pod vplivom nizkega tlaka tekočina izhlapi in se ponovno pretvori v plinasto stanje. Majhna količina plina zavzame ves prostor uparjalnika, kar prispeva k njegovemu širjenju. Nadaljnje hlajenje in ogrevanje hladilne tekočine omogoča, da se cikel stalno ponavlja.

  Zanimivosti

  Sodobne klimatske naprave z dovodom svežega zraka so zasnovane tako, da obstaja možnost prenosa hladilnega sredstva, ki omogoča, da se notranji radiator iz uparjalnika pretvori v kondenzator, zunanji analog pa nasprotno. Ta rešitev omogoča prenos toplote v obratnem vrstnem redu, zaradi česar bo enota delovala na ogrevanju prostora. Posebnost takšne zasnove je minimalni strošek energije. Uporabnik dobi toplo maso iz hladnega atmosferskega zraka. V primerjavi s standardnimi grelniki v Teni bo ta sistem bistveno prihranil elektriko. Povprečno vsak porabljeni kilovat je štirikrat več kot toplota. Delovanje enote je primerno glede na temperaturne režime, ki jih priporoča proizvajalec, saj lahko znatno zmanjšanje temperature zraka povzroči ničelni učinek pri uporabi aparatov v načinu ogrevanja.

  Sorte

  Kanalklimatska naprava za stanovanje je lahko več vrst. Prva značilnost je tlak ventilatorja notranje enote (tlak, merjen v Pascalu). Razlikujte naslednje vrste tehnologije:
 • Nizkonapetostni modeli (do 50 Pa).
 • Različice srednjega dosega (do 150 Pa).
 • Fiksne spremembe (do 300 Pa). Upoštevati je treba, da je z večjim aerodinamičnim uporom v zračnih kanalih potreben močnejši pritisk, da se omogoči kroženje zraka.
  Tudi gospodinjska klimatska naprava s dotokom svežega zraka se deli z vrsto električnega tokokroga (način delovanja):
 • Enote s sistemom vklop /izklop. Takšne naprave so opremljene s kompresorjem s konstantno hitrostjo. To povzroča prisotnost praktično konstantnega indeksa moči. Regulacijo temperature nadzira samodejni odklopnik hladilnika.
 • Različice tipa pretvornika se nanašajo na bolj "napredne" modele. Opremljeni so s posebno elektronsko napravo, ki omogoča izdelavo izmeničnega toka katere koli frekvence. Ta rešitev vam omogoča nastavitev hitrosti delovanja kompresorja in moči toplotne črpalke.
 • Namestitev kanalne klimatske naprave

  Vgradnjo naprave sestavljajo naslednji koraki:
  Izbira prostora za pritrditev zunanje enote. Zaželeno je, da se nahaja na severni strani ali v senci. Prebivalci stanovanj v večnadstropnih stavbah bi morali namestiti vozel blizu balkona, kar bo olajšalo vzdrževanje naprave. Enota se nahaja spodajnotranji analog na razdalji, ki jo je navedel proizvajalec.
 • Na mestu postavitve notranjosti je izvrtana luknja s premerom 8 centimetrov, ki bo služila kot povezovalna vez. Končna velikost je odvisna od istega indeksa zračnega kanala.
 • Montažni nosilci so nameščeni na steno, na njih je nameščena zunanja enota. Moral bi biti nameščen strogo vodoravno. Največja dovoljena razlika med steno in napravo je 100 mm.
 • Notranjost enote je nameščena v prostoru. Optimalna možnost je, da blok blokirate neposredno na strop ali steno, kar bo odpravilo vibracije opreme. V nasprotnem primeru je treba uporabiti dušilce vibracij.
 • Nadaljnja namestitev kanalske klimatske naprave je priključitev električne energije. Od stikalne plošče do notranjega bloka je ločena žica. Njegova odprtina ne sme biti manjša od 15 kvadratnih metrov. mm Glavna povezava linije je prek prekinjala. Potem so priključki obeh blokov povezani.
 • Vgradnja freonskih žic

  Ta postopek vključuje naslednje manipulacije:
 • Par bakrenih cevi je odrezan s cepilnikom. Njihova dolžina bi morala biti 1000 milimetrov večja od razdalje med priključki, kar bo zagotovilo nemoteno ukrivljenost.
 • Zunanji deli obdelovanca se upognejo s pomočjo cevnega loka. Brez te prilagoditve se lahko kovina deformira in razpokne.
 • Cevi so opremljene s poliuretanskimi izolirnimi elementi.
 • Na robovih elementov so pritrjeninavojne prirobnice.
 • kotalnega končnih kosov. Matico prednostno s pomočjo momentnega ključa. Prekomerna sila lahko poškoduje napravo.
 • konča prykruchuyutsya cevke z navojno prirobnico, ki se trdno priviti.
 • ​​

  Končna dela

  Od zunaj stavbe napeljave, drenažo in freonoprovody fiksne sponke ali prikrito v posebni škatli. Hole zaduvayetsya pena. Nato so vakkumyzatsyya sistem. Črpalka mora delati 60 minut, kar bo popolnoma izhlapi prekomerno vlago. V sprožilca tokokroga hladilnega sredstva, pri čemer krmiljenje tlaka odčitki. Potem vključujejo testiranje enot. Če sistem deluje nemoteno, povezati kanale s prožno ali iz gumiranega platna vložkov.

  Zračna cev za: cena

  analizirani stroški naprave je odvisna od moči, funkcije in oblikovanje blagovne znamke proizvajalca. Najpreprostejša vrsta enote je na voljo v 14-15 tisoč. Kakovost opreme je odvisna od proizvajalca. Če spodbujati in priljubljena blagovna znamka priložnost za nakup pokvarjeno stvar nekoliko nižje. Prav tako bodite pozorni na garancijo. Kanalski industrijske klimatske naprave so veliko dražje (od 100 tisoč in več).

  storitve

  Za normalno delovanje enote, morate ustrezno vzdrževanje. Glavni manipulacija:
 • odstranite umazanijo iz zbiralnika kondenzata. pregledda bi se izognili pojavu patogenih mikroorganizmov.
 • Spremljanje tlaka hladilnega sredstva.
 • Likvidacija prahu iz zračnih kanalov.
 • Čiščenje kanalske klimatske naprave v filtrirnem delu.
 • Če se ti ukrepi ne upoštevajo, se bo količina zraka, ki prehaja, zmanjšala in enota ne bo mogla vzdrževati uporabniško določene temperature. Poleg tega lahko naprava v notranji enoti preprosto zlomi ali pretvori tok. Cena kanalske klimatske naprave ni tako majhna, da bi lahko ogrozila njeno delovanje, pri tem pa zanemarimo osnovna pravila delovanja. Pogostost izvajanja preventivnih in tehničnih del je navedena v priročniku za uporabo.

  Sorodne publikacije