Kako najti diagonalo monitorja na štiri načine

Morate poznati dolžino diagonalnega monitorja, vendar ne veste, kako to narediti prav? Potem bo ta članek zagotovo pomagal, ker v njem podrobno opisuje štiri načine, kako izračunati diagonalo vaše naprave. Upamo, da vam bodo informacije koristne.

Dokumentacija študije

Če ste v posebnem položaju, ki ga muči vprašanje, kako najti diagonalo monitorja, potem je to najbolj očiten in preprost način. Oglejte si njegovo dokumentacijo. In med številnimi podatki, ki so jih zabeležili skrbni proizvajalci v tehničnem potnem listu, ki je priložen monitorju, boste našli jasen opis vseh njegovih značilnosti, med katerimi bo diagonala, ki jo želite videti, označena v palcih.


Kako poiskati diagonalo računalniškega monitorja preko interneta

Vendar pa obstajajo primeri, ko takšna dokumentacija preprosto ni na voljo. Na primer, lahko ga izgubite ali kupite monitor, ki ga pokličete iz vaših rok, in prejšnji lastnik ni menil, da vam je treba zagotoviti vse dokumente, ki ste jih dobili z napravo. Razlogi so lahko različni. In kako najti diagonalo monitorja v tem primeru? Ne obupajte. Tudi pri tej situaciji je zelo preprosta rešitev. Potrebujete samo dostop do interneta in polno ime vašega monitorja. Mimogrede, učenje je tudi zelo enostavno. Potrebno je skrbno preučiti primer naprave in najprej najti ime proizvajalca, nato pa ti polno ime naprave. Ugotovite, katero podjetjeMade vaš monitor ni preveč težko, saj ponavadi logotip podjetja dal vidno mesto.


Preostali del oznake je včasih malo bolj zapleten, ker je v bistvu niz znakov, ki sam po sebi nima nobenega estetskega namena, zato je označen z manjšo pisavo v kotu nad zaslonom ali pa je popolnoma skrit na zadnji strani napravo stran od oči nekoga drugega. V tem primeru morajo biti podatki na zadnji strani naprave opremljeni z informacijsko nalepko, ki vsebuje informacije, ki jih potrebujete. Toda, ko vsi veste in morda ste zapisali na papir, boste morda imeli vprašanja: kako najti diagonalo monitorja s temi podatki? V iskalnik morate vnesti iskalnik na svetovnem spletu in izbrati na predlaganem seznamu povezav, na primer v spletni trgovini. Na svoji strani, kot potencialni kupec ne boste prikazali samo vseh informacij, ki jih potrebujete o diagonali vašega monitorja, temveč vam bo tudi povedal vse prednosti in slabosti te naprave.

diagonala monitorja z imenom modela

In ko je tema z imenom naprave že pokvarjena, bo neizogibno povedati, kako najti diagonalo monitorja, preprosto gledamo isti niz znakov, ki običajno sledi imenu proizvajalca. Dejstvo je, da so v večini podjetij vsi monitorji označeni tako, da prva dva števila po črki ustrezata dolžini diagonale naprave. Na primer, za model z imenom AL1716, če preverite, ali je vse zgoraj navedeno, ker je diagonala tega monitorjaTo je 17 centimetrov.

Kako najti diagonalo monitorja z uporabo ravnila

Predstavljajte si sebe v situaciji, ko imate monitor brez znakov (samo neznani predmet), vendar nimate pravih dokumentov pri roki, vendar zagotovo potrebujete diagonalo njegovega zaslona. In v takšni situaciji bo vaš zvest prijatelj in prijatelj postal običajen vladar, merilni trak ali šivalni centimeter. V splošnem boste našli koristne vse predmete, ki jih lahko izmerite v nekaj centimetrih, po možnosti - takoj v centimetrih. Vendar je bolje izbrati napravo dlje, saj je diagonala monitorjev pogosto več kot 30 cm.
Potem je vse preprosto - pridi in izmeri razdaljo od vrha do spodnjega levega (ali obratno) monitorja. Pomembno je razumeti, da je treba izmeriti diagonalo samega zaslona, ​​ne glede na širino okvirja telesa. Potem je vse odvisno od vašega števca. Če meri dolžino v palcih, je dobljena številka diagonala monitorja. Če je cena delilnika vaše naprave centimeter uporabna, je treba vrednost, ki jo dobimo, pretvoriti v palce, tako da jo delimo s številom, ki je enako 254. Na primer, imamo monitor, katerega diagonala v centimetrih je enaka 635. 254 in je 25 palcev. Čas je, da povzamemo. V članku so navedeni vsi znani načini za iskanje diagonale monitorja. Upamo, da je zdaj nekaj majhnih stvari, s katerimi lahko enostavno upravljate.

Sorodne publikacije