Mercedes 190: specifikacije in pregledi

Štartni sedež Mercedes 190 je bil izdan novembra 1982. Ta avto v telesu W201 takoj všeč javnosti. Bil je celo dobil vzdevek - "Baby-Benz". Kar je bilo upravičeno, ker je bil W201 najmanjši "Mercedes" v tistem času. Sprva je bilo načrtovano izdelavo 100.000 modelov. Toda W201 je pridobil tako priljubljenost, da proizvajalci sploh niso pričakovali. Postala je pravi vzlet za Mercedes-Benz. Koncerna je osvojila prestiž v evropskem segmentu D in začela se je proizvodnja več modelov. Torej, kaj je zaslužil tako priljubljenost Mercedes-Benz W201?

Videz

To je prvi odtenek, ki ga je treba upoštevati. "Mercedes 190" je majhen. Dolžina je 4420 mm. In to je kar 30 centimetrov krajše od primerjave s predhodniki. Prav tako je lažje za 160 kilogramov. Zmanjšanje mase smo dosegli z uporabo lahke kovine v telesu.

Model je bil zasnovan kot gospodarska in proračunska možnost. Toda ideja ni vplivala na predstavitev avtomobila. Elegantna klinasto oblikovana silhueta poudarja avtomobil iz splošnega toka, prepoznavna optika in rešetke radiatorja pa mu dajejo značaj zanesljivega C-razreda. Čeprav se je nekaj "Mercedes 190" zdelo nenavadno konzervativno. Prav tako se izsledi praktičnost slike. Odločili smo se, da se drenažni žlebovi zamenjajo s strehami s prekrivni, zaradi česar je bilo mogoče zmanjšati koeficient upora. Ne samo, da ima dober učinekprispevala k zmanjšanju stroškov. Zdaj se obrazci W201 štejejo za klasične. Toda 190., mora biti priznan, tudi zdaj izgleda precej dostojno in celo sveže, če ga je lastnik skrbel. Konec koncev, proizvajalec uporablja barve in laki in antikorozijski premaz visoke kakovosti.

Notranjost

Notranjost vozila Mercedes 190 je videti strogo in demokratično, brez dodatnih palcev. Udoben volan, ergonomska sprednja plošča, okrogli številčnici in lakonska sredinska konzola se takoj vržejo v oko. Naslanjači so prav tako preprosti. Toda iz tega ne postanejo manj udobni. V prvem modelu, seveda, nameščen običajni sedeži, vendar kasneje, ki je izšla po letu 1988, začel polniti stoli s stransko in ledveno oporo.

Notranjost je precej prostorna, vendar lahko udobno sprejme štiri osebe. Če boste morali postaviti za seboj tri, potem bodo morali odstopiti. Kaj pa deblo? To je približno enako kot glavni konkurent W201, ki je bil BMW serije 3 (E30) - 410 litrov. V BMW je bilo več kot 15 litrov. Toda v nasprotju z majhno tesnostjo je proizvajalec nasprotoval odličnemu ogrevalnemu in klimatizacijskemu sistemu. Poleg tega sta imela voznik in sovoznik možnost samostojnega prilagajanja jakosti dovoda zraka in njegove temperature. Tudi pri ustvarjanju gospodarskega modela so strokovnjaki Mercedes-Benza razmišljali o udobju svojih kupcev.

Motorji

Ta avto je bil ponujen z več močnostnimi enotami. Najšibkejši je bil 75-močni 2-litrski dizelmotor Ampak oni so šele od konca leta 1983 začeli popolno Mercedes-190. Dizel je vedno bil poceni in stroškovno učinkovito gorivo. In ta motor je porabil 5,3 litra na 100 kilometrov vzdolž avtoceste. Pri vožnji po mestu se je indeks povečal na 8,2 litra. To je bila najbolj proračunska možnost. Takšne avtomobile bi lahko pospešili do 160 km /h. In po 17,9 sekundah po začetku gibanja so prodali "sto".
Najmočnejša možnost je bil bencinski "2.3-16V Mercedes 190". Motor, ki je bil nameščen pod pokrovom, je proizvedel 185 konjskih moči. Z njim je "napolnjen" W201 lahko razvil največjo hitrost 225 km /h, medtem ko je oznaka 100 km /h presegla hitrost merilnika hitrosti za 7,3 sekunde po začetku gibanja. Ponudili smo tudi dve dizelski enoti z zmogljivostjo 94 in 126 KM ter bencinske motorje, ki so proizvedli 109122136 oziroma 166 "konj".

Smernice

Ta odtenek je treba posebej opozoriti, kar pomeni "Mercedes 190 W201". Vendar pa so najboljše izjave lastnikov. W201 ima odlično krmiljenje. Odziva se občutljivo na vsa voznikova dojemanja. In to velja za vse modifikacije, tudi za tiste, ki nimajo hidroenergije. Če oseba prenese neenakosti, se na volan ne prenesejo udarne obremenitve. Vendar pa tudi oseba sama ne čuti vse vrste jam, brezen, sklepov in brezen, saj suspenzija samo "pogoltne" jih. Popolnost je popolna. In celo na račun neodvisnega 5-vzvodnega vzmetenja je proizvajalcem uspelo doseči maksimalno udobje v smislu vožnje in odličnostistabilnost, ki je avtomobil ne izgubi niti pri prehodu.


Čeprav obstajajo nekatere negativne nianse. Kljub temu pa lahko odpustiš avto te starosti. " Lastniki pravijo, da se zadnja os pelje rahlo vstran, ko prečka obrne in zavije na spolzki cesti. In spet, ko avto preide 250.000 kilometrov kilometra, se v krmilnem mehanizmu pojavi krmilo. Odstranite ga lahko z nastavitvenim vijakom, vendar ga je treba zamenjati.

Varnost

Ta odtenek so opazili pri številnih ljudeh, pri čemer so pripombe na avtomobile Mercedes 190. Nikomur ni skrivnost, da so bili avtomobili Mercedes-Benz vedno zanesljivi. Tudi zgodnje različice, ki so bile izdane v 80-ih, niso nobena izjema. Visoka raven pasivne in aktivne varnosti - to je tisto, kar razlikuje W201 od drugih konkurenčnih modelov. Že od samega začetka je bil "Baby-Benz" opremljen z ventiliranimi zavorami in sistemom ABS. Mnogi drugi lastniki, kot so "rozin" v obliki priročno večnamensko stikalo "brisalci" in svetlobo. Vzvod te možnosti je pri roki, tako da vozniki na to niti ne posvečajo pozornosti.
In še vedno vozniki opozarjajo na parkirno zavoro s tradicionalnim ročnim pogonom. Ta značilnost se lahko šteje za "vrhunsko". Navsezadnje je W201 edini "Mercedes" 80-ih, ki se razlikuje od njega.

Zanimivosti

Mercedes-190, ki je prikazan zgoraj, je dobro znan avtomobil v avtomobilskem športu. Sodeloval je v pokalu DTM, kjer je zmagal 50-krat.In njegov prvenec je potekal leta 1984, 12. maja. Potem je na cesti prišel model z 2,3-litrskim motorjem s 185 ventilom, ki ga je vodil Ayrton Senna. Zanimivo je, da je bil uspeh športa tisti, ki je spodbudil razvijalce koncerna, da leta 1990 izdajo "napolnjeno" različico. Spomni se, kaj je postalo znano pod imenom Evolution II. Njen videz je imel izrazito razliko od običajne različice v obliki aerodinamičnega "krila" in ogromnega zadnjega antilock. Pod pokrovom tega modela je bil nameščen 2,5-litrski 16-ventilni motor, ki ga je nadgradil slavni tuning studio AMG. Moč prisilnega motorja je bila 373 KM. Medtem ko je običajni motor razvil le 234 KM. Mimogrede, v 190. letu je bilo postavljenih več svetovnih rekordov. Najbolj presenetljivo je, ko so ga premagali 50.000 kilometrov s povprečno hitrostjo 247939 km /h.

Leta kasneje

Nekateri verjamejo, da v našem času Mercedes E 190 ni več tisti, ki je bil nekoč. Zaradi starosti je jasno. Toda povratne informacije, ki jih imajo ljudje, ki jih imajo v lasti, o tem avtomobilu so prepričani v obratni smeri. Seveda, brez zamenjave delov in rednih popravil ne more storiti. Ampak še vedno je pravi Mercedes. Zanesljivo, udobno, z odličnim upravljanjem. Vzmetenje bo "v živo", tudi če bo ta avto ostal v garaži leto ali dve. Vse neenakosti so še vedno gladke, ruske ceste pa se ne zdijo tako slabe, če sedite za volanom W201. Je dober avto za vsakodnevno vožnjo in za krajše izlete. Mesto ima dinamiko svojega motorjadovolj gibanje v toku ne povzroča nobenih težav, kot tudi izvajanje manevrov in obnove. Vožnja po cesti in sploh prinaša samo užitek. Naj bo star avto, vendar se lahko še vedno udobno premika in ga celo ne ukrade. In hitro pridobiva veliko hitrost. Le redki se ne upajo voziti več kot 150 km /h. Še vedno pa ni dovolj stopinj za visoke hitrosti, čeprav je prenos dolg.

Zimsko izkoriščanje

To je še en pomemben odtenek, ki ga omenjajo številni lastniki tega avtomobila. Kljub temu, da je avto star, pozimi začne hitro. Ni pol kilograma, ampak čas za ogrevanje motorja gre malo. In v zimskem času v "Mercedes" je udobno - močna pečica, ki je že govoril na samem začetku, se odlično sooča s svojimi nalogami. V mrzli sezoni je v notranjosti toplo in poleti hladno. Še en zadovoljuje zvočno izolacijo. Tudi ko voznik pridobi hitrost, se motor ne sliši. Mnogi, mimogrede, ne opazijo svoje overclocking - to je tako mehko in gladko. Za zaključek je mogoče z gotovostjo trditi, da se avto za svoja leta popolnoma spopada s svojimi odgovornostmi. To vključuje udobje voznika med vožnjo in nadzor brez težav. W201 je odlična predstava na cesti. Torej, da ljudje, ki so ga imeli, če zamenjajo avto, potem samo na Mercedes-Benz "svež".

Stroški

Danes je mogoče najti "Mercedes-Benz 190". In po zelo skromni ceni. Če vas zanima avto v dobrem stanju, morate plačatipozornost avtomobilom, ponujenih za 150-200 tisoč rubljev. Vendar pa je cena odvisna od leta izdaje, kot tudi motorja, nameščenega pod pokrovom. Model 90-ih bo dražji od avtomobila, ki je izšel v zgodnjih 80-ih. Vendar pa nekateri prodajajo 190. in po ceni 70-80 tisoč rubljev, vendar takšne ponudbe bolje za zdravljenje previdno.

Sorodne publikacije