Volga 5000 GL: Pregled, tehnični podatki in pregledi

Oktobra 2010 je skupina GAZ uradno ustavila proizvodnjo avtomobilov Volga, na njenem mestu pa so začeli voziti Volkswagen (Jetta), Chevrolet (Aveo) in Škoda (Volkswagen). ("Yeti", "Octavia"). V letu 2012 je bila na mestu podjetja objavljena novica o obnovi dela na svojem avtomobilu. Ta članek je pregled koncepta nove Volga 5000 GL, katere začetek je v serijski proizvodnji predviden za obdobje 2020-2021.

Videz

Novi Volga 5000 GL na prvi pogled izgleda nenavadno, nerodno in nerodno na ozadju sodobnih avtomobilov. Konec koncev, pred oblikovalci projekta (bratje Bukini) je bilo rešiti lastnosti klasične limuzine s štirimi vrati in ji dati futuristični videz. In so se spopadli s to nalogo. Streha avtomobila se je bistveno spremenila v primerjavi s svojimi predhodniki - postala je nižja, podpore pa so močno nagnjene. Zaradi tega se je povečalo območje vetra in zadnjega stekla.
Na sprednji (sprednji) strani koncepta sta dva žarometa, oblikovana kot stari bodalo. Vključujejo smernike in žaromete za kratki svetlobni pramen. Med njimi je ena od rešetke radiatorja, vgrajena v telo in razdeljena na sredino križa iz srebrne plastike. Nekaj ​​deset centimetrov spodaj je drugi del mreže. Na robovih vdolbin so nameščeni DHS (dnevne luči). Na robu pokrova je logotip proizvajalca, na voznikovi strani pa je predvidena vdolbinaza turbopolnilnik sesalnega zraka. Side "Volga 5000" izgleda neprivlačno zaradi nesorazmernega deleža velikosti oken in vrat, zlasti - spredaj in zadaj. Plastični ročaji so utonili v telesu. Avtomobil namerava opremiti 16-palčna kolesa z gumo velikosti 225/55.


Zadnji del avtomobila spominja na "Lada Grant" v telesu dvigala zaradi gladkega prehoda strehe v pokrov prtljažnika. Na slednji je dekorativna prevleka iz rdeče plastike in poglobitev za registrsko tablico. Zadnje luči za meglo so nameščene za zadnjimi kombiniranimi lučmi. Pod registrsko številko so izpisani izpušni lonci, od katerih je eden okvara.

Notranjost

Uradno potrjenih informacij o razporeditvi salona "Volga 5000" ni. Obstajata dve predpostavki. Prvič - notranjost bo delno kopirana iz enega od partnerskih avtomobilov, in sicer iz "Chevrolet Volt".
Drugi - salon bo izdelan po modelu prejšnjih modelov. V letu 2016 se je pojavila prva fotografija notranjosti novega avtomobila. V notranjosti avtomobila Volga 5000 izgleda asketsko, ker so pod krmilnimi panoji, ki se vključijo ob vključitvi vžiga, skrite dodatne kontrole. Večina instrumentne plošče je kombinacija naprav, ki so bile prej opremljene z analognimi, ne digitalne tehtnice.
V sredini plošče so štiri odprtine sistema zračnih kanalov. Med sedeži, odvisno od uporabljenega menjalnika, se nadaljuje instrumentna plošča: predal za rokavice in računalnik. Preklopite ročicoAvtomatski menjalnik se nahaja na volanski drogu, kot je "GAZ-21". V kompletu s "mehaniko" se ročica kontrolne točke tradicionalno nahaja v osrednjem predoru.

Oprema

Motorni agregat Volga 5000 je 4-valjni bencinski motor z zmogljivostjo 2 litra lastne zasnove z močjo. Prav tako je možno vgraditi 6-valjni motor v obliki črke V z zmogljivostjo 31 litrov, ki ga uporablja GM. Delujejo v parih s 6 in 4-stopenjskim ročnim in avtomatskim menjalnikom. Glavna pogonska kolesa so zadnja, vendar je predviden priključek sprednjega pogona.

Vzmetenje je popolnoma neodvisen vzmetni amortizer s stabilizatorji prečne stabilnosti. Krmilni mehanizem je izveden na tehnologiji "zobniško krmilo" z ESD (električni servo volan). Zavorni sistem je opremljen z vakuumskim ojačevalnikom in z ventilatorskimi zavorami. Splošne tehnične značilnosti Volga 5000 GL so naslednje:
 • največja moč motorja (pri 5600 vrt /min): 145 kW ali 200 KM.
 • Navor: 351 Nm pri 3000 vrt /min.
 • Pospešek do 100 km /h: 9 sekund.
 • Največja hitrost: 238 km /h.
 • Poraba goriva (mesto /pot /mešano): 117/6/7 l.
 • Zmogljivost: 80 litrov.
 • Vrsta goriva: AI-95 (neosvinčena).
 • Začetek preskusne serije avtomobilov je predviden za obdobje 2019–2020. Stopnja lokalizacije delov in komponent Volga 5000 GL naj bi dosegla raven 50%. Domače komponente vključujejo: karoserijo (žigosanje, varjenje, barvanje), motor, kolesa (vmontaža) steklo, plastika, zunanjost in notranjost. Za uvožene - prenosne (avtomatske in mehanske), stranske elektronike in multimedijske navigacijske sisteme. Stroški novosti avtomobila bo 1-15 milijonov rubljev.

  Recenzenti

  so se na dvoumno odzvali uporabniki interneta, ki so videli novico o oživitvi enega od simbolov domače avtomobilske industrije. To pomeni, da so bili razdeljeni v dva tabora - tisti, ki so imeli radi koncept in njihove nasprotnike. Prvi je manjši od drugega, zato pregledi Volge 5000 GL2 vsebujejo predvsem kritike, in sicer:
 • Slaba vidljivost skozi ozka stranska okna.
 • Neustrezna zasnova vrat.
 • Slaba vidljivost in neprijetno pristajanje potnikov na zadnjih sedežih.
 • Majhna razdalja (razdalja od ceste do ene od spodnjih točk avtomobila).
 • Pozitivne lastnosti v avtomobilu so tudi, vendar so manj:
 • Zmogljiv motor.
 • Mala poraba goriva (vključno s količino).
 • Aerodinamično telo.
 • Po mnenju uradnikov družbe je predstavljeni model le koncept, v primeru množične proizvodnje pa se bo spremenil njegov videz in oprema.

  Alternativno mnenje

  Poleg dveh glavnih kategorij uporabnikov se lahko izbere tretji. Fotografija novega "Volga GL" je po njihovem mnenju posnetek tridimenzionalnega modela, predstavljenega v prostem dostopu. Isti model je izdelal eden od članov skupnosti. Podoben premik podjetja GAZ je bil narejen za pridobitev javnega financiranja, ki je pritegnil pozornost svojih dejavnosti in oglaševalskih izdelkov.

  Zaključek

  "Volga 5000 GL" -avtomobil s štirikolesnim pogonom polne velikosti, katerega izdaja je predvidena za leto 2020. Upajmo, da bo stroj dejansko zadel na transportni trak in da ne bo v trdi disk v obliki risb in tridimenzionalnega modela v računalnikih oblikovalskega oddelka.

  Sorodne publikacije