Kako izmeriti diagonalo televizorja: glavne poti

Pri izbiri potrošniške televizije se zanima predvsem za njegove tehnične lastnosti in dimenzije zaslona. To je odvisno od njegove velikosti, kako prijetno je gledati televizijske oddaje. V članku bomo preučili način merjenja diagonale televizorja, če ni mogoče poznati njegovih tehničnih značilnosti dokumentov.

Izmerite ali ne?

Z merilnikom lahko merite diagonalo televizorja. Kako to storiti? Preberite spodaj. Za izračun želene vrednosti bo uporabljen običajni merilnik. Vendar pa lahko greste in enostavnejša metoda, s katero boste izvedli meritve, ne bo potrebna. Na primer, na primeru naprave najdete ustrezno oznako, kjer ena od številk označuje velikost diagonale. Če se na plošči uporablja SyncMaster 2232BW, prvi par številk označuje velikost diagonale televizorja v palcih. Če je treba izračunati diagonalo v centimetrih, je narejen preprost matematični izračun: velikost palcev se pomnoži s 254.


Diagonalo monitorja je enostavno določiti tudi brez zunanjega pregleda. Ko vklopite računalnik, morate iti na zavihek Nastavitve, ki določa ime naprave z ustreznimi številkami. V operacijskem sistemu Windows 7 ali Vista, kjerkoli na namizju, morate klikniti z desno miškino tipko in izbrati vrstico »Ločljivost zaslona«. V oknu »Zaslon« boste dobili ime monitorja in njegovo velikost.

Nasvet 1: Diagonalna meritev

Če je bila škatla dolgo časa izgnana iz televizorja, je potni list izgubljen in morate vedetidimenzije televizorja, lahko to storite z merjenjem njegove diagonale. Za to boste potrebovali: pravzaprav TV sam, trak, papir in svinčnik.


Kako izmeriti diagonalo:
 • Rulete se raztezajo od levega spodnjega kota do zgornjega desnega kota. V tem primeru je pomembno pojasniti, da se okvir televizorja ne upošteva in da se meri samo zaslon.
 • Merilni trak se ne sme spuščati, temveč biti napet in tanek.
 • Če pri roki ni nobenega števca, so niti izdelane z nitjo, konec je označen ali odrezan, nato pa se njegova dolžina izračuna z ravnilom.
 • Podatki, prejeti v centimetrih, se zabeležijo na papirju.
 • Rezultat je treba prevesti v palce. Pri 1 cm = 254 cm se število v centimetrih deli s 254. Odziv na izračun bo velikost diagonale televizorja.
 • Nasvet 2: izračun dolžin pogodbenih strank

  Če iz kakršnega koli razloga celotna diagonala ni izmerjena, lahko uporabimo računsko metodo na straneh. Kako izmeriti diagonalo televizorja:
 • V ta namen izmerite višino in širino zaslona.
 • Nato se na papirju izvede preprost matematični izračun. Obe znani številki sta kvadratni. Na primer, če sta na kvadratu te številke 30 in 50, sta 900 in 2500.
 • Številke se oblikujejo in dobijo znesek, ki je enak 3400, da se to število deli s 100. Nato se rezultat pretvori v palcih, to je, razdeljeno na 254.
 • ]

  Nasvet 3: Pomagaj Pitagori

  Mnogi lastniki televizorjev so tako previdni do njega, da pri merjenju diagonalese bojijo poškodovati kino ali matrico. V tem primeru bo pomagalo šolsko znanje Pitagorejevega izreka.
  Kako pravilno izmeriti diagonalo?
 • Za izračun morate določiti dolžino in širino zaslona ter izračunati odgovor tako, da izvlečemo koren iz kvadratov dobljenih številk.
 • Včasih je ta metoda najboljša, ker zagotavlja ohranjanje zaslona.
 • Če želite vedeti velikost zaslona v palcih, kot pri zgoraj opisani metodi, se dobljena vrednost deli z 254.
 • Nianse za meritve na televiziji: CRT, LCD, Plazma

  kateri dokumenti na napravi pred merjenjem morajo upoštevati nekatere nianse. Najprej določite, katero vrsto televizorja: lcd (LCD), plazma, kineskop. Nianse merjenja diagonale televizijskih zaslonov:
 • Če je to TV-kamera, se meritve opravijo na steklenih žarnicah. Raztegnite centimeter diagonalno od spodnjega kota do vrha.
 • Pred merjenjem tekočih kristalov ali plazemske televizije ga morate vklopiti. Odmaknite se od naprave na razdalji enega in pol metra in določite lokacijo skrajnih svetlobnih pik v kotih. To je posledica dejstva, da je v televizorjih s tekočimi kristali in plazmi slika omejena s tanko črno obrobo okrog zaslona. Zato je pomembno meriti slikovne pike, ki so čim bolj narazen. Ko je televizor vklopljen, je primeren in uporabite centimeter od skrajno svetlih pikslov diagonalno po zaslonu do drugegaskrajna slikovna pika Rezultat se zabeleži in izvede v centimetrih palcev na že znani način.
 • Pravilno prevedemo centimetre palcev

  Kako izmeriti diagonalo televizorja v palcih, ki smo jih ugotovili. Kaj pa, če še vedno ne razumete, kakšen centimeter in kako ga najdete?
  V sodobnem svetu palec ni najpogostejša merska enota, vendar se še naprej uporablja za različne izračune. Na podlagi novih sistemov izračuna se načrtuje umik te merske enote. Toda do danes se še ni zgodilo, zato se palci še naprej uporabljajo predvsem za označevanje velikosti televizijskega zaslona. Kot smo že omenili, je 1 cola 254 cm. Upoštevajte preprost primer:
 • Dobljeni izmerjeni rezultati: dolžina monitorja od kota do kota diagonalno - glej 1015. Vrednost razdelite na 254. 1015/254 = 399. Torej je diagonala televizorja 40 palcev.
 • Dobljene vrednosti so: širina - 49 cm, dolžina 88 cm. Konstruirajte delitev: 10145/100/254 = 399. Torej, s širino 49 cm in dolžino 88 cm, je diagonala v palcih 40.
 • ]
 • Vrednosti širine in dolžine so zmanjšane na kvadrat: 49 2 = 240188 2 = 7744. Zgib: 2401 + 7744 = 10145. Poiščite korenino: 10145 = 10072. Poiščite vrednost v palcih: 10072/254 = 3965. Vendar pa lahko merite diagonalo televizorja in v centimetrih. Ključni parameter zaslona naprave je razdalja, ki se meri med nasprotnimi vogali matrike. S pomočjo številnih spletnih storitev lahko hitro pretvoritepalcev v palcih in vseh drugih merskih enotah. Pred nakupom televizorja je priporočljivo, da se seznanite z osnovnimi vrednostmi velikosti zaslona v palcih in centimetrih. Glede na velikost prostora in razdaljo, na kateri je predvideno gledanje televizorja, so izbrane njegove dimenzije.

  Razmerje med velikostjo diagonale televizorja in

  Kako izmeriti diagonalo televizorja, smo pogledali primere. Zakaj je to potrebno? Mnogi potrošniki postavljajo to vprašanje. Dve glavni točki, ki vplivata na izbiro diagonale televizorja, sta:
 • razdalja od zaslona do gledališča;
 • ločljivost zaslona.
 • Njihov odnos je dokazano dejstvo. Višja kot je ločljivost TV-naprave, bližje si lahko ogledate brez izgube kakovosti slike. Zato naj bo z majhno ločljivostjo in diagonalo televizorja manjša ali pa jo priporočamo na oddaljeni razdalji. V praksi to lahko preveri katera koli oseba. Ko gledate TV-oddajo s slabo kakovostno sliko, so vidne napake blizu slike. Če odidete, postanejo manj opazni.
  Na primer, če je diagonala televizorja 40 palcev, potem za prikaz zračnih kanalov to razdaljo pomnožimo s 3, izhodno številko 120 pa prevedemo v centimetre. Razdalja, na kateri lahko gledate televizijske oddaje, ne sme biti manjša od 3 metrov. Če je ločljivost 720 slikovnih pik, se razdalja zmanjša na 1,9 m, in če je model Full HD, se razdalja zmanjša na 1,3 metra. Zato si morate, če si drznete kupiti novo televizijo, izbrati na podlagisklop tehničnih značilnosti in dimenzij naprave. V trgovini lahko zahtevate merjenje diagonale televizorja, če ni označena na napravi.

  Sorodne publikacije