Kako preveriti hitrost trdega diska? Test trdega diska

Trdi disk je pomemben za sistem. Naprava pomaga upravljati napravo, ki shranjuje uporabniške podatke, in je vrsta bliskovnega pogona za vaš računalnik. Toda trdi disk je lahko zelo različen, zato veliko ljudi želi vedeti, kako preveriti hitrost trdega diska.

Delovanje naprave

Kaj potrebuje trdi disk in kako njegova hitrost vpliva na zmogljivost? Naprava za shranjevanje shrani podatke in jim omogoča prost dostop do njih. Mehanizem temelji na magnetnem snemanju. Navzven bo težko razumeti, kako ugotoviti hitrost trdega diska. Pod plastično ohišje se nahajajo magnetni diski in se bere glava. V delovnem stanju ne velja za plošče. Najmanjša razdalja med deli zagotavlja postopek odčitavanja in zapisovanja informacij skozi pretok zraka.


Trdi disk uporabniki vse bolj kritizirajo. Še posebej, ko je vstavljen pogon SSD. Zahvaljujoč SSD uporabnikom so se naučili, da je sistem lahko hitrejši disk, ki se lahko enostavno spopade z najbolj zahtevnimi nalogami. Do sedaj so solid-state pogoni zelo dragi, tako da jih večina uporablja samo kombinacijo, ali pa raje delajo brez SSD.

Značilnosti trdega diska

Pred razumevanjem, kako preveriti hitrost vašega trdega diska, morate razumeti, kaj so še parametri trdega diska, ki bi vplivali na delovanje naprave. Vmesnik ZHD je zdaj univerzalen. SATA III jeNajpogostejša različica interakcije med dvema napravama je v našem primeru trdi disk in računalnik. Zahvaljujoč vmesniku lahko trdi disk povežete z računalnikom in pravilno delujejo. Poleg SATA so na voljo tudi eSATA, SAS, FireWire itd.


.Pri izbiri trdega diska uporabnik opozori na zmogljivost. Za mnoge je to najpomembnejši parameter, saj je treba izračunati, koliko informacij je mogoče shraniti. Zdaj je najbolj optimalen RAILWAY volumen 500 povprečnih podatkovnih hitrosti. V tem primeru je bolje izbrati trdi disk, ki bi imel indeks 7200 rpm. Čeprav lahko domači računalnik pride z napravo na 5400 in 5900. Vendar pa morate biti pripravljeni, da zagotovite, da se sistemski zagon in aplikacije, ki zahtevajo veliko virov, počasi nalagajo.
v tem primeru - posebne storitve. Zahvaljujoč programu lahko izveste vse parametre trdega diska in skenirate napravo za napake.
Ne samo programska oprema vam lahko pomaga izvedeti, kako preveriti hitrost trdega diska. Zahvaljujoč programskim komponentam računalnika lahko analizirate tudi parametre naprave.

Komponente programske opreme

Za testiranje hitrosti branja in pisanja na trdem disku morate uporabiti poseben ukaz. Ampak za to morate zagnati "Command Line". V meniju »Start« morate izbrati razdelek »Storitve« in nato Windows. V novem oknu najdete ukazno vrstico. Nato desni gumb miške (PCM) potrebujete za zagon storitve v imenu skrbnika. Uporabite ga lahko tudiKombinacija tipkovnice Win + R, kjer je "Win" ikona operacijskega sistema na tipkovnici. V vrstici "Zaženi" morate vnesti ukaz "cmd". Če želite preskusiti trdi disk, morate vnesti ukaz "winsat disk" brez uporabe narekovajev. Sistem bo zbral vse podatke o napravi in ​​jih izpisal v pogovornem oknu. Na kaj morate biti pozorni?
Disk Random 16.0 Read, Sekvenčni disk 64.0 Branje in sekvenca diska 64.0 Write. To bo tudi pokazalo indeks uspešnosti naprave, ki ga lahko najdete tudi v sistemskih lastnostih. Za več informacij o RAILWAY morate vnesti zahtevane ukaze, ne da bi zapustili ukazno vrstico. Če želite na primer določiti hitrost branja, vnesite "-read" in napišite -write (brez narekovajev).

Programi

Toda najboljši preskus trdega diska se lahko izvede s pomožnimi programi. Na primer, CrystalDiskMark je preprosta in razumljiva programska oprema, ki vam bo pomagala pri zbiranju podatkov o trdih diskih in trdih diskih. Namesti se lahko na računalnik z operacijskim sistemom Windows XP in novejšim. Na uradni strani lahko prenesete pripomoček brezplačno in z ruskim vmesnikom. Uporabite lahko tudi ASSD Benchmark program. Ta pripomoček je podoben prejšnjemu, ima podoben vmesnik. Hitro zbira podatke o trdem disku ali pogonu SSD in jih organizira v preprosto preglednico. Kljub angleškemu vmesniku lahko še vedno ugotovite in poiščete potrebne podatke v poročilu.

Konfiguriranje CrystalDiskMark in AS SSD Benchmark

Preden začnete skenirati aplikacijo, jo morate nastaviti. Najprej morate izbratištevilo ciklov Mnogi priporočajo, da pustite privzeto vrednost. Nato morate nastaviti velikost datoteke, ki bo vsebovala rezultate testa. Dovolj bo 1 GB.

Spodaj morate določiti disk, ki ga želite analizirati. Vse je odvisno od tega, kateri odsek zanima uporabnika. Nazadnje morate klikniti gumb "Vse" in izvesti test.

Pospeševanje

Izkušeni uporabniki vedo, da se lahko skoraj kateri koli del sistema izboljša. Zato ni presenetljivo, da mnogi želijo vedeti, kako povečati hitrost trdega diska. Seveda se lahko lotimo tega vprašanja, razumemo tehnologijo overclockinga na trdem disku, vendar obstaja veliko tveganje, da lahko neizkušen uporabnik pokvari napravo, kar bo vodilo do zrušitev sistema. Zato mnogi ponujajo, da opravljajo določene operacije redno, kar bo pomagalo malo, vendar še vedno pospešiti delo železnice. Priporočljivo je redno preverjati disk. Če želite to narediti, pojdite na "Moj računalnik", izberite enega od delov in kliknite na PCM. Po izbiri »Lastnosti« in pojdite na zavihek »Orodja«. Opravite lahko tudi defragmentacijo diska.

Sorodne publikacije