Kako izmeriti diagonalo televizorja? Osnovne metode in meritve dolžine

Če boste kupili novo televizijo, potem je ena od kritičnih točk, na katere morate zagotovo paziti, velikost prihodnjega pripomočka. Sobe, kot tudi pohištvo, hiše imajo svoje individualne oblike, tako da ni odveč, da napreduje v stanovanje s trakom ukrep in se pretvarjati, da izberejo velikost nakupa.

Ko določite velikost nočne omarice ali stene, to je kraj, kjer bo naprava stala, lahko greste v trgovino, da spremljate želeno diagonalo. Oglejmo si, kako pravilno izmeriti diagonalo televizorja. Vse metode in metode, opisane v nadaljevanju, so zlahka dostopne in preproste, da jih lahko prebere navaden uporabnik, zato ne bi smelo biti resnih težav.


Enote merjenja

Pred merjenjem diagonale televizorja bomo razumeli s centimetri in palci, to je z glavno linijo, ki izračunava to vrsto naprave. En palac (duim (nid.) - palec) je 254 centimetrov. Ta meritev dolžine se uporablja v evropskih nemetričnih imenikih. Pogosto se beseda "inch" nanaša na britansko merilo dolžine (palca), ki je enako 254 centimetrov.
Kljub temu, da po uskladitvi in ​​odobritvi evropskih držav z enotnim merilnim sistemom, kjer ni bilo najdenih palcev, nekateri proizvajalci še naprej uporabljajo ta ukrep za določitev faktorjev oblike svojih izdelkov. Zato upoštevajte to pred merjenjem diagonaleOglejte si TV


Na primer, če vidite pripomoček s 37 "oznako, potem to pomeni, da ima zaslon napravo diagonalo 37 palcev ali 9398 cm, kar pomeni 37" se pomnoži s 254 cm in dobimo velikost v centimetrih . Bodite pozorni na te preproste izračune, preden merite diagonalo televizorja v različnih dolžinah.

Kako meriti?

Nekateri napačno verjamejo, da je na primer velikost 32 palcev dolžina naprave v širini, to je od leve proti desni. Toda v resnici ni tako, 32 ", ali kakih 81 cm, je razdalja od zgornjega kota proti levi strani do dna na desni, in obratno (desno zgornje - spodaj levo).

Območje merjenja

Mnogi uporabniki dovoljujejo eno zelo nesramno napako (zlasti za vgrajene naprave) z merjenjem robov okvirja naprave. Rezultat je napačen, ker je lahko okvir debelejši , bolj, manj ali, včasih, sploh ne ne bo nobenih težav, ampak od drugih - boste prejeli napačne informacije.
Pred merjenjem diagonale televizorja si zapomnite, da morate meriti zaslon samo brez okvirja, sicer lahko ta ali ta model ne ustreza velikosti vašega pohištva. Poleg tega bo nepotrebno upoštevati globino naprave, kar vpliva tudi na mesto namestitve.


Nakup televizorja

Ko so vsi izračuni opravljeni, je čas, da vzamete pravi model. Recimo, da izberete 46-palčninaprava (117 cm). Njegova širina se giblje znotraj 113 cm, višina pa ne presega 64 cm. Tehnično se bo ujemala z najsodobnejšimi stenami, zasnovanimi za tovrstno tehniko, vendar se bo imenovala, blizu in estetsko, izgledala bo ne zelo lepo. Zato je v tem primeru bolje, da se ustavi na 40-palčnih modelih (102 cm), ki izgledajo super in ne izgledajo alyapisto in stisnjeni na ozadju celotne stene. Kar zadeva globino televizorja, je vse standardno. Večina modelov nima velikega razpona nad to postavko, zato se ta trenutek lahko imenuje univerzalen. Vendar pa bo neizogibno pojasniti to možnost v trgovini, da bi se izognili dodatnim težavam.

Sorodne publikacije