BP - kaj je računalnik?

Ali pogosto najdete bližnjice, ki jih ne poznate? Večina jih je mogoče dešifrirati na različne načine, kar bralca postavi v mirovanje. Očitno pa vsi, ki so kdaj bral o računalnikih in njihovih komponentah, vedo o BP. Po mnenju uporabnikov je to eden od manj pomembnih sestavnih elementov. V resnici pa vam lahko prinese veliko težav in občutno izboljša sistem.

Dešifriranje

Jezik, kot ste že uganili, gre za napajanje. Ta naprava pretvarja izmenični tok v konstantno, z različnimi vrednostmi napetosti. Služi za napajanje vseh komponent računalniškega sistema.Če še vedno ne razumete, kaj je BZ, potem je to preprosto rečeno zaščitna pregrada, ki ne dopušča, da bi električna energija izžgala matično ploščo, procesor ali grafično kartico. Varuje računalnik pred motnjami in, če je strukturno na vrhu ohišja, ohladi ohišje.

Zakaj?

Na splošno smo se odločili za naloge napajalne enote. Toda zakaj je za uporabnika enako pomembno kot druge komponente sistema? Njegova kakovost in parametri neposredno vplivajo na delovanje računalnika. Z opazovanjem kakršnih koli težav lahko uporabnik na tej matični plošči ali na njej obtoži. Toda pogosto je problem v BP. Kaj to pomeni? Morda vaše napajanje ne zavzema moči sistema. Ta možnost je lahko posledica dejstva, da ste na ploščo dodali na primer dodatno plast RAM-a. Obstaja tudi možnost, da je model BP prvislabe kakovosti, njena zmogljivost pa ni bila zadostna. Zato, vse vrste zaviranja sistema, in včasih neuspeh komponent.


Napetost

Izbira BP je eden od zapletenih trenutkov, skupaj z nakupom matične plošče in procesorja. Zahteva tudi skrb in jasno razumevanje ciljev in invalidnosti. Že zgoraj je bilo omenjeno, da pretvarjanje toka iz omrežja, napajanje ustvarja konstantno elektriko, vendar z različnimi indikatorji napetosti. V sodobnih modelih je napetost predstavljena s tremi indikatorji: +33 +5 in +12 St.
Vsaka od teh linij ima svojo največjo izhodno moč. Poleg tega se lahko linija + 12 V razdeli v več smeri hrane. Če na paketu vidite 400W BW, morate razumeti, da je to skupna moč za vse kanale. Če pa zberete vse vrednosti maksimalne moči na posamezne kanale, bo številka malo več. Od tu postane jasno, da če je ena od linij preobremenjena, druge pa proste, sistem deluje nestabilno, tudi če je skupna moč enaka enakim 400 W. Da ne bi prišlo do takšnih sprememb, je treba jasno razumeti, kakšne vrste BP in kateri parametri so pomembni za sistem.

Raznolikost

Glede na vaše cilje in zbiranje celotnega sistema morate biti pozorni na nakup napajalnika. Imajo več sort, čeprav je najbolj priljubljen še vedno oblika faktorja ATX. Že ima vzpostavljene in standardizirane značilnosti. Čeprav obstajajo spremembe posameznih proizvajalcev z nekoliko spremenjenimi dimenzijami in parametri.Torej, če ste videli, da je ATX Form Factor naveden v specifikacijah, to ne pomeni, da imate ustrezen model.
Seveda vzpostavitev sistema ne bi smela začeti posebej z nakupom BC. Najprej poskušajo zgraditi vse na matični plošči, nato pa v skladu z zahtevami komponente napetosti na matični plošči in izbrati napajanje.

Razmerje

Predpostavimo lahko, da je sistem BP podoben zaključku, ki ni nič manj pomemben od drugih komponent. Ko boste analizirali zbrani sistem, boste razumeli, kateri model potrebujete. Torej, gledamo matično ploščo, boste morali ukvarjati s priključkom. Lahko je 20 ali 24 pene ali pa je predizdelana 20 + 4 pena. Za današnje modele potrebujete žico za napajanje procesorja, zato boste morda potrebovali dodatne kable za 6 ali 8 zatičev. Potrebno bo sinhronizirati s trdim diskom in pogonom. Prav tako je vredno pogledati model ZHD, da bi razumeli, kateri kabli in konektorji so potrebni: molek ali SATA. Video kartico je treba izbrati tudi glede na prisotnost posameznih konektorjev. Obstaja izhod iz nezdružljivosti "šap" - to so adapterji. Najpogosteje vas bodo rešili, če ne boste kaj videli.

Certificiranje

Poleg priključkov je pomembno pogledati tudi certifikat 80 PLUS. Ta "znak" označuje učinkovitost BC. Torej lahko razumete, kako učinkovito naprava pretvori dobavljeni tok iz omrežja v konstanto. Ta indikator je mogoče dobiti z analizo obnašanja napajanja v različnih načinih.
Odvisno od stopnjeobremenitev - 10%, 20%, 50% in 100% - potrdilo prikazuje tako imenovano "učinkovitost" BP. Obstaja že 6 vrst tega potrdila. Prvotni se imenuje 80 PLUS, preden se je začel dodajati recept, odvisno od njihove hladnosti. Tako je trenutno najbolj učinkovit certifikat 80 PLUS Titanium. S 100% obremenitvijo pokaže učinkovitost 91%. Da bi prakso pojasnili v praksi, je dovolj, da si predstavljate situacijo, v kateri imate napajalno napetost 500 vatov. Da bi mu dali določeno sliko na delovnem mestu, mora porabiti 588 vatov. Razlika skoraj 100 vatov gre v banalno toploto, ki bo občutila vse komponente. Razlika je manjša, oskrba z električno energijo je učinkovitejša, zato prihranite pri računu za elektriko.
Če želite ugotoviti, kateri certifikat v vašem modelu, si oglejte polje. Proizvajalec z veliko značko kaže na to glavno prednost. Analiza stroškov naprave tudi ne bo lagala. Bolj učinkovita je, dražja je.

Parametri

BP je na prvi pogled le majhna škatla, v kateri ni nič posebnega. Dejstvo je, da pri izbiri napajalnik, morate paziti na veliko različnih parametrov. Prvi je proizvajalec. Nekdo bo rekel, da so modeli z blagovnimi znamkami vedno dražji, če pa se s pametnimi telefoni ali drugimi pripomočki lahko odkupi neznana blagovna znamka, potem napajalnik ne bo naredil takšnih stvari. BP lahko spali vse elemente na matični plošči, zato izberite cenejši - ni možnost. Oglejte si priljubljene proizvajalce, ki razumejo, kaj to pomeni za celoten sistem. Ne pozabizmožnost proizvajanja potrebnih napetosti v različnih načinih. Nemogoče je, da bi BP presegla standarde, ki presegajo standarde, sicer bi bila nesreča. To možnost lahko preverite za nakup prek pregledov. Samo testi bodo pokazali, kako naprava res deluje na delovnem mestu.
Napajanje (BZ) podkupuje s svojo močjo. Ko uporabnik vidi oznako 500-600 W, se ne odziva na dejanske vrednosti metrike. Verjame, da je to bolj standardno kot 400 vatov, kar pomeni, da moramo to storiti. Pravzaprav, kot smo že ugotovili, je potrebna moč odvisna od vseh komponent sistema. No in še en parameter - hlajenje. BP je dodaten ventilator v sistemu. Zato ne smemo pozabiti na to uporabno sposobnost. Obstajajo možnosti s pasivnim hlajenjem, obstajajo pa tudi veliki oboževalci, ki pihajo v različnih smereh. Izbira je odvisna od sistema in vaših ciljev.

Sorodne publikacije