Proces Igfxtray.exe: kaj je to in kako ga onemogočiti v sistemih Windows?

Kot veste, veliko uporabnikov, še posebej tistih, ki niso seznanjeni s sistemskimi procesi Windows, pojavljanje nejasnih modulov v istem "upravitelju opravil", če ne strah, zmede, precej močno. Eden od takih procesov je igfxtray.exe. Kaj je to, veliko navadnih uporabnikov, malo si jih predstavlja. V večini primerov, na podlagi nenormalnosti številnih okrajšav v imenu izvršljive datoteke procesa, ki izgleda precej sumljivo, uporabniki začenjajo domnevati, da je virusni proces pred njimi, kljub dejstvu, da nima posebnega vpliva na sistemske vire. Zato je priporočljivo, da pogledate to komponento, če pogledate, kaj je to in kaj potrebujete, in kako onemogočiti ta modul, če uporabnik ne zahteva njegove uporabe.


Proces igfxtray.exe: Kaj je to v Auto Backup in Windows Task Manager?

Kot je že jasno, je opazovanje videza tega procesa predstavljeno kot poseben modul, kar je mogoče ne samo v samodejnem nalaganju, temveč tudi v nekaterih drugih sistemskih orodjih, vključno z upraviteljem opravil, sistemskim registrom in urejevalnikom skupinskih pravilnikov. Samo v "Upravitelju opravil" je prikazan v celoti, to pomeni, da izvedljiva datoteka EXE-format ustreza istemu postopku, za katerega je opisan, kaj je. Okrajšava v naslovu tudi odvrača uporabnike, da ima večina procesov bolj ali manj jasna imena datotek, vendar so virusni programčki pogosto predstavljeni kot nesmiselni nabori črk. Toda noterV tem primeru lahko spodbujamo vse uporabnike: proces igfxtray.exe (modul igfxtray) ni virusna grožnja, ker se nanaša na način prikaza ikone nadzorne plošče grafike v vgrajenih video čipih razreda Intel Video-on-Board, vgrajenih v matično ploščo, ki je prikazana v sistemski pladenj.


Naslednja ikona se uporablja za hiter dostop do glavnih nastavitev in nastavitev grafične kartice. Pravzaprav, in zelo zmanjšanje v celoti izgleda izgleda Intel Graphics Tray). To je tisto, kar teče igfxtray.exe skupaj s sistemom. Kaj je to nekoliko razumljivo. Toda poglejmo, kako koristno je ohraniti delovanje v sistemu.

Potrebujete modul igfxtray.exe?

Aktivacija tega modula na splošno ni smiselna, saj je dostop do osnovnih parametrov video čipa lahko povsem elementaren, če se sklicujete na točko grafičnih značilnosti, ki je v meniju PCM, imenovana na prostem prostoru namizja. Njen začetek na začetku sistema je zagotovljen za udobje dostopa do možnosti in nastavitev - nič več kot to. Kot smo že omenili, ne vpliva na izrabo računalniških virov CPU in porabo pomnilnika in je lahko popolnoma izključena, da jo onemogočite.

Kako odstraniti igfxtray.exe iz razdelka AutoStart s standardno metodo?

Poglejmo torej, kako izklopiti program, da se ne zažene z operacijskim sistemom. Standardni način deaktiviranja vsakega športnika,ki se začne s sistemom, je uporaba konfiguratorja, ki ima ustrezen del zagona. V operacijskem sistemu Windows 7 in spodaj se prek konzole kliče z ukazom msconfig. V osmi in deseti modifikaciji lahko uporabite to metodo, vendar se "zavihek za zagon" premakne v Upravitelj opravil, kjer se izvede preusmeritev, zato ga je najbolje uporabiti takoj.
Bistvo zaustavitve je preprosto, da počistite postopek ali kliknete gumb za deaktiviranje, po katerem boste morali ponovno zagnati Windows. Ustrezno sporočilo v operacijskem sistemu Windows 7 in spodaj je izdano takoj, vendar v sistemih z uvrstitvijo nad njim ni videti in kot se zdi samoumevno.

Deaktiviranje postopka v sistemskem registru

Toda kaj je to? Igfxtray.exe v sistemskem pladnju je prisoten, vendar ne obstaja v razdelku samodejnega nalaganja? Kako deaktivirati modul v takšni situaciji. Tukaj lahko predlagate, da spremenite nastavitve pravilnika skupine ali uporabite sistemski register. Oba urednika se med seboj podvajata, vendar ima register večjo prednost pri uporabi nastavitev, zato jo preučimo. Urejevalnik se prikliče prek menija Zaženi ukaz regedit.
Po tem, da ne bi šli skozi odseke dolgo časa, je bolje, da takoj uporabite iskanje (Ctrl + F) in poiščete mapo Zaženi (potrebujemo le dva skupaj z imeniki RunOnce). Prekinitev je samo, da preprosto izbrišete ključ, ki se začnein nato, kot v primeru konfiguratorja, ponovno zaženite sistem.

Majhen trik pri izklopu procesa

Ampak to ni vse, kar pomeni, da izklopite proces igfxtray.exe. Seveda je to modul, vendar mu je, tako kot vsak drug program, izvršljiv applet (datoteka) skladen s sistemom. Nekateri strokovnjaki priporočajo prevare, še posebej, če se iz nekega razloga ne izklopite.
Najprej poiščite "Explorer" in "Upravitelj opravil" in v upravitelju datotek poiščite ustrezno datoteko v imeniku System32. Zdaj dokončajte postopek v "Dispečerju" in nato hitro preimenujete želeno datoteko v Raziskovalcu, na primer z imenovanjem igfxtray_.exe. Zakaj potrebujete naslednje ukrepe? Da, samo zato, ker se lahko postopek spontano začne spet, in pri preimenovanju datoteke se to ne bo zgodilo. Na splošno, če to že imate, lahko popolnoma odstranite to ploščo s programom iObit Uninstaller za ta program. Nekateri uporabniki imajo lahko vprašanja o tem, da bodo nastavitve grafičnega pospeševalnika postale nedostopne. Nič groznega Nič posebnega ni v njih, ki jih ni mogoče podvojiti v standardnih možnostih za Windows.

Sorodne publikacije