Kaj je flash player in kako delati z njim?

Dejstvo, da je v sodobnih računalniških sistemih eden od obveznih komponent za namestitev, je predvajalnik flash, skoraj vsi uporabniki vedo. To je samo razumevanje tega, kaj je ta vtičnik, zakaj je potreben in kako deluje, da je daleč od vseh. Poskušali bomo rešiti vsa ta vprašanja, posamično se dotakniti teme namestitve in obvezne posodobitve programske opreme.

Kaj je Adobe Flash Player: splošno razumevanje

Če razumete, kaj je v resnici ta plugin (in to je plug-in ali razširitev /dodatek), je treba takoj opozoriti, da je predvajalnik kot tak v običajnem pomenu. ni, ker nima svojega vmesnika, ampak je sestavljen samo iz modulov programske opreme, ki so vključeni v proces reprodukcije multimedijskih vsebin, ki so lahko prisotne na spletnih straneh.


Grobo rečeno, flash player je niz direktiv o programski opremi, vgrajenih v internetne brskalnike, ki aktivirajo okolje za predvajanje zvoka, animacije ali videa neposredno v spletnem brskalniku. Ampak to je samo zdaj igralec je bil sproščen samo v obliki posebne razširitve, tako da ni bilo vedno.

Zgodovina izdelka in njegovi analogi

Ideja in izvedba tega razvoja sta sprva pripadala podjetju Sun Microsystems, ki je najprej skušal ustvariti programsko opremo za animacijske filme in igre v formatu flash (danes je predstavljen v obliki datotek z razširitvijo SWF). Malo kasneje je bil izdan podoben programski izdelekMacromedia. Toda končno, vse te dogodke je odkupil IT velikan Adobe Systems, sam igralec pa prejme dokaj resne kvalitativne spremembe.


Apple, ki je ustvaril samostojno programsko opremo, podobno opisanemu razvoju, ni ostal kot svoj univerzalni predvajalnik QuickTime.
Ta predvajalnik je v glavnem drugačen, ker je predstavljen kot ločen predvajalnik, ki podpira reprodukcijo številnih univerzalnih in posebnih multimedijskih formatov, in v obliki dodatnih modulov, integriranih ne le neposredno v internetne brskalnike operacijskih sistemov "jabolko", ampak v operacijskem sistemu Windows, če je programska oprema Apple nameščena v njihovem okolju, za pravilno delovanje, za katero je potreben QuickTime Player (najpomembnejši primer je uporaba virtualnega studia Pro Tools).

Kako deluje Adobe Flash Player?

Zdaj pa nekaj besed o tem, kako deluje. Kaj je flash player s tega vidika? Kot že omenjeno, v vtičniku ni osebnega vmesnika. Sam dodatek, ko je nameščen v operacijskem sistemu, je vgrajen izključno v internetne brskalnike in absolutno vse, kar je, ne glede na razvijalca. V nekaterih brskalnikih je ta vtičnik že prisoten v obrazcu (na primer v brskalniku Google Chrome). Pravzaprav igralni moduli delujejo samo v trenutku, ko uporabnik pritisne gumb za predvajanje zvoka ali videa na strani obiskanega vira. V primeru animacije se zvok aktivira takoj ob vhodu v vir, sproži se programska kodasamodejno. Če govorimo o Adobejevem flash predvajalniku, je mogoče omeniti, da gre za avtomatiziran sistem, ki ne zahteva dodatne aktivacije (razen v primerih, ko je bil dodatek uporabniku onemogočen ročno ali kot rezultat brskalnika na seznamu razširitev brskalnika). virusne grožnje).

Težava pri namestitvi in ​​posodabljanju dodatka

Glede nameščanja in posodabljanja programske opreme, ki od časa do časa zahteva, da je treba nove različice izvesti obvezno, imajo veliko skupnega. Dejstvo je, da je posodobitev omejena samo na prenos najnovejše različice vtičnika in namestitev samega (enaka začetna namestitev). Ampak tukaj lahko prenesete namestitveno datoteko z uradnega mesta razvijalca, saj lahko na drugih virih dobite okužbo z virusom (in virusi, kot je ta podaljšek, je strašno).
Ko obiščete spletno mesto pred prenosom, bodite pozorni na dodatno ponudbo za namestitev affiliate. Paradox, vendar mora biti igralec sam nameščen in dodatni programi se namestijo samodejno. Da bi se izognili takšnim situacijam, je najbolje, da takoj počistite potrditveno polje v sredini okna. Namestitveni program morate zagnati samo s skrbniškimi pravicami. V tem primeru morajo biti vsi brskalniki zaprti. Po prvi namestitvi vtičnika ali posodobitve se namestitvena datoteka samodejno odstrani iz sistema.

Naknadna beseda

Kaj je flash predvajalnik, ste ugotovili. Ostanepravijo, da je lahko odjemalec, ki je odgovoren za sledenje posodobitev vtičnikov, ustvarjen v razdelku zagona sistema, varno onemogočen.
Opomnik o staranju dodatka v tem primeru bo izdan ne na ravni operacijskega sistema, temveč neposredno v brskalniku, ko bo reprodukcija večpredstavnosti postala nemogoča. To bo znak, da mora dodatek prenesti in namestiti najnovejšo posodobitev.

Sorodne publikacije